5:2-diæten

I april 2013 så jeg Michael Mosleys BBC-dokumentar om faste, og begyndte kort efter på The Fast Diet – det som på dansk bliver kaldt 5:2-diæten eller 5:2 Kuren. Jeg har blogget om mine overvejelser, motivation og erfaringer den forbindelse. Her er link til mine seneste 5 indlæg om 5:2-diæten:

og alle indlæggene om dette emne kan læses her:

http://trinelouise.appelby.net/tag/52/

Da jeg startede i april 2013, var der ikke mange der skrev om det på nettet. Facebook-gruppen om 5:2-diæten bestod kun af nogle få hundrede medlemmer. Henover sommeren 2013 blev fænomenet mere udbredt. I forbindelse med, at der udkom flere danske oversættelser af de bøger, der i England og USA havde været grundlaget for diætens store popularietet, har der været stor medieopmærksomhed. Næsten alle aviser og ugeblade har skrevet om det, og Google-søgninger gav denne blog ekstra mange besøg. Der blev linket til bloggen fra flere online-artikler, og jeg blev kontaktet af journalister og forlagsfolk. Facebook-gruppen fik mangedoblet sit medlemstal og der begyndte at dukke flere blogs og selvudnævnte eksperter op.

Med den øgede opmærksomhed er der også kommet mere debat og selvfølgelig også kritik af metoden. For en god ordens skyld vil jeg her nævne, at jeg ikke er ekspert i de teorier og den videnskab der ligger bag. Jeg har ikke særlige kompetencer indenfor kost, krop og sundhed i det hele taget. Jeg har bare fundet ud af, at dette er en livsstil der passer rigtig godt til mig og mit liv, og her på bloggen skriver jeg om hvordan og hvorfor.

Hvis nogen kan få noget ud af at læse om mine erfaringer med 5:2-diæten er det rigtig fint, og derfor har jeg lavet denne side på bloggen så det er nemt at finde den delmængde af blogindlæg der handler om emnet. Men denne blog er ikke en dedikeret 5:2-blog med udtømmende redegørelser om emnet.

Jeg har taget udgangspunkt i flg. kilder:

Eat, Fast and Live Longer – TV-udsendelsen der startede det hele for Michael Mosley

The Fast Diet – Bogen skrevet af Michael Mosley og Mimi Spencer

The Fast Diet‘s hjemmeside

5:2 Kuren – Dansk oversættelse af Michael Mosley og Mimi Spencers bog

Dansk Facebook-gruppe

Engelsk Facebook-gruppe

 

En tanke om “5:2-diæten”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.