Gardiner, lamper og billeder

Processen med at flytte ind i et nyt og større hus minder mig om den projektstyring jeg ofte er involveret i på arbejde. I projektstyring bruger man begrebet Kritisk Vej, når man har en situation hvor visse aktiviteter skal færdiggøres før andre kan påbegyndes. Når man lægger aktiviteterne i forlængelse af hinanden, kan man tegne en vej igennem dem og danne sig et overblik over lang tid man minimum vil være om at nå hen til afslutningen.

Der har været mange ting ved det nye hus, som ikke kunne gøre samtidigt. Jeg ved ikke om jeg er overrasket over, at vi endnu ikke er helt på plads – sidst vi flyttede gik der et helt år, før vi kunne gøre det allersidste i flytteprocessen: hænge billeder op. Men ting tager jo tid.

Et element der kom ind på vores kritiske vej var bygning af carport. Vi fik tilladelse til at bygge i eftersommeren og ville gerne i gang så hurtigt som muligt – dels for at få parkering til cyklerne hurtigst muligt, og dels fordi at støbning af stolper skulle foregå inden det blev frost. Derfor valgte vi at kaste alle kræfter i det arbejde, og det tog det meste af efteråret.

Det betød selvfølgelig også, at den øvrige kommen på plads gik i stå, og der var en del flyttekasser der fik lov at stå helt til december. Enkelte står der såmænd endnu.

I det nye hus har 2 mindre stuer afløst en stor stue, og det har givet udfordringer med møblering. Den største stue kunne vi hurtigt sætte sofa, tv og reolsystem i, men der var ikke plads til vores lænestol. Den kunne til gengæld passe fint i den lille stue, hvor der er brændeovn. Det stod hurtigt klart for os at her kunne blive en god hygge-/læsekrog. Der skulle dog lidt mere til end den ene lænestol. Vi skulle anskaffe en matchende lænestol, et lille sofabord, læselamper og et gulvtæppe. Vi var nødt til at bruge noget tid på overvejelser om udseende og stil, og da vi havde besluttet os tog det også noget tid at få tingene i hus. Der var eksempelvis mere end 2 måneders produktionstid på den nye lænestol.

Først da vi havde møblerne til dette rum på plads kunne vi beslutte os for gardiner. Gardinmanden fra SEGA fik vi besøg af efter nytår, og i skrivende stund venter vi at få leveret gardiner inden for de næste 2 uger. Når gardinerne er sat op kan vi hænge billederne op, så de bliver korrekt placeret i forhold til gardinerne.

Nu hvor vi ved hvordan rummene kommer til at være indrettet, er det tid til at se på den lysmæssige indretning. Vi har bare placeret de lamper vi havde i forvejen efter behov, og nu hvor vi er midt i den mørke tid kan man se hvordan det fungerer. Der er nogle af lamperne som ikke ser så godt ud i de nye stuer, hvor der er væsentlig højere til loftet, og nogle steder er der brug for mere lys. Jeg har derfor bestilt ikke mindre end 5 nye bordlamper og 2 loftlamper, og jeg glæder mig til at se dem i brug.

Alt i alt kan vi se frem til at være helt færdige med indretningen i de fleste rum indenfor den næste måned. Så mangler kun oprydning i kælderen og indretning af det store rum i tilbygningen, som skal være hobbyrum for Mads.

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.