Kontor

I går pakkede jeg mit kontor ud. Især tingene i disse flyttekasser giver mig retrospektive tanker, for der er mange ting som har ligget i skivebordsskuffen siden jeg var barn. Jeg har altid godt kunnet lide ting der har at gøre med kontor.

Som barn brugte jeg mit skrivebord til at tegne og lege ved. Der er stadig minder fra den tid, fordi jeg stadig har tusser og farveblyanter liggende, og har en tendens til at gemme papir der kan bruges til at tegne på. Jeg fandt også småting fra barndommen som en glaskugle, en magnet og en lille blok med dyremotiver.

Da jeg begyndte i skole blev skrivebordet også det sted hvor jeg lavede lektier. Det synes så uendelig længe siden, når man sidder og skal beslutte hvor viskelæder, hullemaskine og lineal skal ligge i skufferne. Den slags redskaber bruger jeg ikke ret meget mere. Faktisk smed jeg mit lille runde penalhus ud i går.

Perioden med uddannelse har varet i temmelig mange år og dermed mange skrivebordspladser. Hele vejen fra grundskolen, hvor jeg brugte passer og vinkelmåler, over gymnasiet hvor jeg brugte den avancerede regnemaskine og milimeterpapir, til diverse handelsskoler, hvor jeg mest har skrevet opgaver på computer.

I 2004 afsluttede jeg endelig en videregående uddannelse, og jeg har ikke haft lyst til at studere mere derefter. Siden da har jeg mest brugt mit skrivebord, når jeg skal skrive et fødselsdagskort, sende et brev og/eller pakke en gave ind. Jeg bruger også kontoret til administration af hus og familie; lægge lidt budget og putte aftaler og andre vigtige papirer i mapper.

Ved denne flytning har jeg fået nyt skrivebord, og igår skulle jeg finde ud af hvad der skulle ligge hvor. I den forbindelse kom jeg igennem alle disse forskellige formål med at have et kontor. Jeg kunne ikke lade være med at lade passer, vinkelmåler, klipsemaskine og saks ligge samme sted som det næsten altid har gjort, selvom jeg ikke bruger dem mere. Men jeg fandt ud af, at jeg er træt af at rode dybt i skuffer efter frimærker og kurverter, nu hvor det er noget af det jeg bruger oftest. Så jeg valgte at lægge brev-ting der hvor de er nemmest at få fat på. Jeg fandt også ud af, at jeg ikke har brug for ret mange af mine ringbind mere, så der blev plads til at gøre det nyindkøbte chatol-agtige skab til et center for gaveindpakning, hvor gavebånd, tape og saks er lige ved hånden når man åbner klappen, og ruller med gavepapir ligger lige nedenunder på en hylde. Herligt at lægge fortiden bag sig og kunne indrette sig præcis efter sine behov.

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.