Sværere at faste

Jeg har spist efter 5:2-princippet i 5 kvartaler. De første 8 måneder tabte jeg mig regelmæssigt ca. 1 kg. om måneden. Derefter gik vægttabet i stå, men jeg havde stadig glæde af princippet i form af energi, mentalt overskud, bedre mavehelse og færre smerter. Da jeg i april havde været igang i 1 år kunne jeg glæde mig over at have holdt konceptet fuldstændig i et helt år og stadig at være motiveret.

I maj måned skulle jeg flytte, og jeg besluttede at holde pause – altså ikke holde de 2 ugentlige fastedage i de 2 uger min verden var vendt på hovedet. Jeg kunne ikke overskue at knokle i sommervarme med malerpensler og flyttekasser og så ikke få en almindelig dagsration mad.

Da jeg var tilbage på arbejde gik jeg tilbage til min sædvanlige rytme med fastedage 2 dage om ugen, hvor jeg kun spiser frokost. Men nu var det pludselig blevet sværere at gøre det. Måske hænger det sammen med, at jeg efter jeg er flyttet har fået længere til arbejde; jeg cykler 35% længere end før og forbrænder således lidt flere kalorier. Og selvom hverdagen var tilbage var alting jo nyt: nyt hus, nye naboer, ny by, nye rutiner osv.

Der var 5 uger imellem flytteferien og sommerferie, hvor jeg kæmpede lidt med 5:2-diæten. Jeg følte større sult og større trang til mad og søde sager. Jeg faldt i nogle dage og spiste søde sager om eftermiddagen, og den sidste fastedag inden sommerferien spiste jeg endda en ostemad om aftenen. Da jeg startede sommerferien vidste jeg ikke, om jeg ville kunne finde motivation til at holde fastedage i sommerferien og blev enig med mig selv om at stille mig selv fri – hvis jeg følte mig motiveret kunne jeg holde fastedage, og hvis ikke så spiste jeg bare normalt.

Nu er sommerferien ved at være ovre, og jeg må konstatere at jeg ikke fik holdt nogen fastedage i sommerferien. På mandag starter jeg på arbejde, og jeg har tænkt mig at holde 2 fastedage i næste uge, ligesom jeg plejede før ferien. Det er meget lettere, når hverdagen kører i sin faste rille. Faktisk glæder jeg mig, for min mave føles oppustet og jeg er lidt træt af at lave aftensmad hver aften. Min vægt er desværre gået nogle kilo op siden jeg er flyttet, så der er også noget motivation at finde i at tabe mig lidt igen.

Lignende indlæg:


3 kommentarer

 • MarianneO

  2. august 2014

  Hej Trine Louise,
  Jeg bruger også af og til 5:2 modellen, men efter 10 dages vandre- og 10 dages cykelferie på Bornholms højskole (mange el-cykler, ret mange problemer med dem) er jeg ikke kommet i gang igen.
  I morgen rejser jeg 14 dage til Højskolen Marielyst, der bla. a. er kendt for sit formidable køkken, så der blir heller ikke noget 5:2.
  Så tænkte jeg, at når jeg kommer hjem igen den 16. august, kunne vi måske lave en 5:2 gruppe, hvor vi holder hinanden i ørerne. Jeg skal bare ha raspet 3-4 kg. af, og efter at Weight-Watchers, som jeg var medlem hos i mange år, er lukket i Danmark, tror jeg mange får det svært med de sa**** kilo.
  Hvad mener du?

  Svar
  • Trine Louise

   2. august 2014

   Hej Marianne
   Tak for din kommentar.
   Jeg har været med i en gruppe vedr. 5:2-diæten lige da jeg startede. Det var en stor glæde og støtte i starten, hvor jeg var motiveret og begejstret. Da diæten blev mere populær og gruppen større, udviklede det sig til et forum som ikke var støttende for mig, og jeg fandt ud af at jeg var nødt til at gøre det her helt selv og kun gøre det for mig selv. Det er sikkert en god idé for mange at finde et fællesskab, hvor man kan stå lidt til regnskab for hinanden, men det er bare ikke sådan det fungerer for mig.
   God tur på højskole og held og lykke med 5:2 fremover!

   Svar
 • MarianneO

  2. august 2014

  Hej,
  jeg er helt med. Var i slankerummet.dk for nogle år siden, men det udviklede sig også helt vildt. Der er altså mange skrøbelige sjæle ude i spacen.
  Jeg fortsætter på el-cykel sidelinien. De cykler må da blive meget bedre hen ad vejen, i takt med at kommer flere og flere af dem.
  God week-end til dig og dine,
  Mo

  Svar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.