Firedobbelt TDC-fejl

Det er ikke i sig selv nogen nyhed at TDC laver fejl, når man skal ændre eller oprette produkter. De gange jeg er flyttet, har skiftet job o.l. har det nærmere været reglen end undtagelsen at der skete fejl – sådan har de fleste danskere det nok. Til deres ros må man sige, at det fungerer OK med at få det regnskabsmæssige til at stemme – man får som regel sine penge tilbage når der er opkrævet for meget.

I forbindelse med min seneste flytning blev jeg dog alligevel overrasket over, at det lykkedes TDC at lave hele 4 fejl på en og samme løsning, en helt standard-løsning administreret af TDC Erhverv.

Jeg flyttede hen til et sted, hvor jeg ikke kunne tage min internetforbindelse via Kabel-TV med mig. Så jeg bad min arbejdsgiver om at oprette en standard-forbindelse til min nye adresse. Der er tale om et standardprodukt (Home Duo) med bredbånd og bredbåndstelefoni, og jeg bad om at få overført mit fastnetnummer til denne løsning.

Fejl nr. 1

Min kollega, som har kontakten med TDC, sendte bestilling og overdragelsesblanket til TDC. Det er helt normal procedure, en bestilling som jeg tror sker flere gange om måneden fra min arbejdsplads. TDC sendte en ordrebekræftelse på oprettelsen – på den forkerte adresse. De havde ikke brugt min nye adresse som oplyst, men oprettet produktet til den gamle adresse i Virum.

Konsekvens: min kollega måtte have fat i TDC igen og bede dem rette fejlen.

Fejl nr. 2

Min kollega fik besked tilbage fra TDC om at fejlen ville blive rettet. Da vi flyttede ind i det nye hus var der imidlertid ikke internetforbindelse.

Det viste sig at de alligevel havde oprettet internetforbindelsen på vores gamle adresse i Virum. De havde altså ikke rettet fejlen, selvom vi havde gjort opmærksom på det i god tid inden, og de havde kvitteret for at det ville blive rettet.

Konsekvens: TDC lavede en standardflytning på løsningen, og vi havde først internet 12 dage senere.

Fejl nr. 3

Da internetforbindelsen havde fungeret i en periode, og vi havde arbejdet os igennem en masse flyttekasser, nåede vi frem til at pakke telefonen ud og sætte den til. Men der var ikke nogen forbindelse.

Jeg bemærkede, at telefonrørs-ikonet ikke var aktivt på Home-boksen og kontaktede igen min kollega for at sikre mig at bredbåndstelefonien var aktiveret.

Det var det ikke. De havde bare flyttet mit gamle fastnetabonnement til den nye adresse.

Konsekvens: TDC skulle oprette bredbåndstelefoni. Denne gang kunne de levere 2 dage senere, men vi skulle slukke for udstyret og dermed internetforbindelse i 8 timer på udførelsesdagen.

Fejl nr. 4

Da jeg så skulle tilslutte telefonen til bredbåndtelefoni fulgte vi selvfølgelig den medsendte vejledning, som havde virket ifm. opsætning af bredbåndsforbindelsen. Men det virkede bare ikke med telefonen. Instruktionen i vejledningen var meget enkel, så jeg var ret sikker på at jeg havde gjort det rigtigt. Vores telefonmodel stod på listen over telefoner der skulle virke med Home Duo, så det var meget mærkeligt.

Konsekvens: Jeg måtte ringe til TDC’s kundeservice og bede om hjælp. Personen jeg talte med var ikke klar over, hvad der stod i min vejledning, men belærte mig i en udskældende tone om, at tilbageløb jo ikke virkede når det var et gammeldags trebenet stik. Det gav ikke så meget mening for mig. Han gav mig besked om, at telefonen skulle tilsluttes Home-box’en og ikke stikket i væggen.

Jeg fandt nemt den ledning der skulle til, og så virkede det. Fejlen her var, at der simpelthen stod noget forkert i vejledningen, TDC havde sendt mig.

I alt 4 fejl på 1 løsning – det er da meget godt klaret. Og det er på et fuldstændig standardiseret produkt, vel at mærke. Det kan ikke være nyt for TDC at oprette deres løsninger, ej heller at det foregår på en anden adresse end den man bor på lige i kontaktøjeblikket eller at man vil bruge et eksisterende telefonnummer ifm. bredbåndstelefoni. Og når viden om hvordan telefonen skal forbindes eksisterer i organisationen, virker det direkte dumt, at de vejledninger man får trykt og udsender til kunderne er forkerte.

Nu om dage er der åbenbart så meget kaos i organisationerne, at helt dagligdags rutineopgaver ikke løses uproblematisk. Det var det samme billede, da vi skulle melde flytning til el-selskabet. Både på den nye og på den gamle adresse sendte ejendomsmægleren måleraflæsninger med alle relevante data til DONG dagen efter overdragelse, og i begge tilfælde gik informationen simpelthen tabt, så vi fik en masse ekstra administration ud af det.

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.