50 års fødselsdag

I 1964 var der en dame ved navn Elna Madsen på Frederiksberg, der tog kontakt til bygmesteren V. Jensen fra firmaet Safarihus for at få bygget et sommerhus. Hun havde erhvervet matrikel 2g Strand Esbønderup by, en 1000 kvm. grund i Græsted Sogn, som lå perfekt i forhold til verdenshjørnerne og højt i området. Hun fik i april udarbejdet tegninger på et hus så stort som muligt, de tilladte 35 kvm. Tegningerne beskrev et hus hvor man gik ind i køkkenet og videre ind i en stue, hvorfra der var adgang til en flisebelagt terrasse. Huset indeholdt også 2 sovekamre og et toilet med håndvask. På sydsiden af huset var en pergola.

sommerhustegning

Elna fik etableret en have og nød sommerhuset i omkring 40 år. Herefter købte lokal en mand fra Gilleleje huset. Han satte huset i stand til sig selv, så han kunne bruge det til at slappe af i. Han ændrede på grundplanen, så det ene kammer blev sløjfet, og en del af det inddraget til badeværelse. Han fik lavet et lækkert, rummeligt badeværelse, og det andet kammer blev til et større værelse. Han satte nyt køkken i og åbnede op til stuen. Han malede huset i en blå farve, og indenfor lysnede han træbeklædningen. Desværre nåede han ikke at nyde huset så længe, for han var kommet til at lave noget moms-svindel med noget brændstof nede i havnen, så han røg i fængsel og fik et kæmpe erstatningskrav på nakken. Sommerhuset kom på tvangsauktion og blev købt af hans største kreditor, den arbejdsgiver han havde bedraget.

Arbejdsgiveren forsøgte at sælge huset og dermed hente noget af deres tab hjem. De røg ind i en bolig- og finanskrise, og huset stod til salg i 2 år. Undervejs sagde de nej til nogle bud på huset, som de mente var alt for lave, men endte med at sælge det til en noget lavere pris til mig og min mand i 2009. Så kom der igen liv i det lille hus i Str. Esbønderup.

I 5 år har vi nu haft glæden af Elnas fine hus. Vi sætter pris på den gode indretning af de få kvm. og den velanlagte have. Fliserne på terrassen er nu udtjente og kan ikke længere renses for mos, og der kunne godt trænge til en udtynding i nogle af de største træer i haven. Det får vi nok gjort noget ved en af dagene. Men det 50 år gamle hus er stadig i rigtig fin stand, og danner i dag rammen om ferier og weekender for vores lille familie.

Vi elsker vores lille hus, og vi elsker den afslapning og afstresning som det står for. Den ro der er, når vi er kørt ind i indkørslen deroppe og træder ud af bilen er helt fantastisk. Den gode, dybe nattesøvn vi opnår, når vi sover i totalt mørke og helt støjfrit, er uvurderlig. Undervejs i vores proces omkring at købe nyt hus har vi overvejet, om det var værd at skille sig af med sommerhuset for at få større råderum at købe hus for. Det har heldigvis vist sig ikke at blive nødvendigt.

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.