Reglerne for lovbrud

Når man bevæger sig i trafikken i myldretiden, oplever man hele tiden, at færdselsloven brydes. Det gælder især cyklister, men også bilisterne er godt med. Som cyklist har jeg for længst indset, at jeg er en helt ualmindelig duks, når jeg stopper for rødt FØR stopstregen og giver tegn når jeg drejer eller stopper.

Jeg synes egentlig det er smart med færdselsloven. Det med at have et fælles regelsæt kunne fungere så godt og gøre den daglige transport meget mere effektiv. Jeg tror da også, at der er nogle grundlæggende ting som stadig opererer i trafikanternes bevidsthed. Og jeg bliver også bare ved med som en anden idiot at række hånden op og stoppe ved stoplinjen, det giver ikke i sig konflikter.

Det som gør det svært, når færdselsreglerne ikke overholdes, er: hvordan skal man forholde sig til dem der bryder loven. Hvilke uofficielle regler gælder, når man ikke kan regne med færdelsloven?

Ofte oplever jeg nemlig, at andre cyklister forventer at jeg viger, når de kører over for rødt mens jeg har grønt i den anden retning, kører i den forkerte side af vejen eller kommer kørende i fodgængerfeltet hvor jeg artigt trækker min cykel. Og der kan de godt tro om igen.

Når trafikanter blæser på færdselsloven laver de i princippet deres egne regler, som vi andre ikke har en chance for at sætte os ind i. Men jeg kan jo gøre det samme, og jeg er endda så flink at offentliggøre dem på min blog.

Kære lovbrydere. Her er så MINE regler for lovbrud:

Den der bryder loven, bærer selv ansvaret.

Du må selv tage den risiko det indebærer.

Jeg forventer at du er ekstra opmærksom på hele trafiksituationen og dem der kører efter loven, og korrigerer herefter.

 

Det betyder i praksis:
  • Jeg finder mig ikke i at blive tvunget til at stoppe, fordi du skal køre over for rødt.
  • Det er dig, der må ud på vejbanen, når der ikke er plads mens du kører modsat mig på cykelstien.
  • Jeg holder ikke tilbage for dig, bare fordi du vælger at cykle på fortove og i fodgængerfelter.

OK? Så skulle det vist være klaret!  Jeg ser frem til meget mindre konfliktfyldte ture i myldretiden på min el-cykel i fremtiden.

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.