Et kvartal med 5:2-diæten

I skrivende stund ved jeg ikke hvordan vægten har udviklet sig siden sidste status, for jeg er i sommerhus og her er ikke nogen badevægt. Men det kører fint med de 2 fastedage om ugen, og nu hvor jeg begiver mig ind i 4. måned med 5:2 faste-diæten er jeg stadig glad for konceptet. Jeg oplever stadig et rigtig godt humør og overskud, en markant forskel i forhold til hvordan jeg havde de i april, da jeg startede. Hovedpine på fastedage er stadig en udfordring, men jeg får hele tiden nye ideer til at modvirke det. Og med 10 cm mindre om taljen startede jeg sommerferien med tøjshopping!

Indtil nu har jeg tilrettelagt fastedagene efter hverdagens rytme. Sommerferien betyder, at jeg må finde en ny måde at gennemføre en fastedag. En feriedag er anderledes, dels fordi der ikke er så faste rammer hvad angår spisetider, sengetider osv., og dels skal jeg lave mit ene 500 kcal-måltid selv i stedet for at vælge fra kantinens lækre buffet. Desuden er der i modsætning til en arbejdsdag langt mere ledig tid, hvor jeg ikke er optaget og dermed distraheret – det kunne måske være en udfordring i forhold til at føle sig sulten.

Det varme sommervejr har gjort det nemt mht. maden. Jeg er knap så sulten, og det er oplagt at lave sig en lækker salat. Jeg har bla. lavet mig en lækker salat med rigtig gedefeta, radiser og karse, hvilket har givet en god og fuld smagsoplevelse, og der var også plads til en lækker fuldkornsbolle. Hvad angår den tid hvor jeg ikke spiser er det også gået rigtig godt. Jeg kan sagtens slappe af og gøre ferie-ting uden at få krise over at jeg ikke kan spise spontant. Før ferien var jeg faktisk lidt i tvivl om jeg kunne holde faste-mønsteret i ferien, det skulle jo ikke ødelægge ferien. Men det har ikke været svært, og jeg er glad for at jeg kan faste i ferien også.

Det ser ud som om at 5:2 faste-diæten begynder at blive mere udbredt i Danmark. I weekenden var der 3 artikler om det i Politiken, og det skyldes jo nok at netop Politikens forlag udgiver en dansk oversættelse af Michael Mosley og Mimi Spencers bog om nogle uger. Efter artiklerne i Politiken har der været stor tilstrømning af medlemmer i den danske Facebook-gruppe om emnet, og jeg kan også se flere besøg her på bloggen på baggrund af Google-søgninger på emnet.

I dag havde jeg besøg af en journalist og en fotograf fra Ude og Hjemme. De planlægger også et tema om diæten i forbindelse med den danske bogs udgivelse. De ønskede at interviewe en kvinde der havde været i gang med spisemetoden i nogen tid, og kom op og besøgte mig i sommerhuset. Jeg fortalte lidt om hvordan jeg var kommet i gang, min motivation og hvordan en fastedag foregår for mig. Og så tog de en masse billeder.

Jeg er spændt på hvordan 5:2 fastediæten bliver lanceret og modtaget i Danmark. Slanke-aspektet er nok det som tiltrækker flest læsere/seere. Den danske bogs titel “5:2 Kuren” indikerer også, at man ser det som en slankekur, mere end en livsstil eller vej til større sundhed, og jeg kan også se tendensen på Facebook-gruppen. Min egen motivation for at gå i gang med at semi-faste 2 dage om ugen handlede primært om at modvirke stress. Det var en dejlig bonus hvis jeg kunne tabe mig, men jeg troede i starten ikke helt på at det kunne ske. Og så var det en god følelse, at jeg kunne gøre godt for min sundhed på længere sigt. Det er jo temmelig overvældende, hvilke fordele diæten har på aldersbetingede sygdomme både fysisk og psykisk, så jeg håber at disse aspekter også bliver omtalt.

Lignende indlæg:


4 kommentarer

 • Grethe Hupfeld

  31. juli 2013

  Hej Louise.
  Rigtig dejligt at læse om dit første kvartal. Min mand og jeg (72 og 70) er startet i sidste uge primært for at tabe vægt. Vi er i dag på 3. fastedag og det går fint. Vi bor i hus og har masser at tage os til på denne årstid i haven, så dagen går også rigtig godt uden at vi føler det store afsavn. Og vi vil i lighed med dig blot faste og så leve som vi plejer de øvrige dage. Men der sniger sig jo nok en vis bevidsthed om at styre energi indtaget ind – tror jeg.

  Venllig hilsen og tak for positivt indspark til os nybegyndere.
  Grethe

  Svar
  • Trine Louise

   31. juli 2013

   Hej Grethe. Tak for din kommentar. Jeg håber I bliver lige så glade for systemet, som jeg er.

   Svar
 • Camilla

  13. august 2013

  Hej :), jeg vil rigtig gerne i gang med 5-2 diæten. Men hvordan finder jeg ud af hvad jeg skal spise for at få de 500 kalorier på en dag? Jeg har forstået det som, at jeg gerne må dele det ud på tre måltider, men blev i tvivl da jeg læste det som, at du kun spiser et måltid på en dag? Håber du kan hjælpe mig :).
  Mange Hilsner Camilla

  Svar
  • Trine Louise

   13. august 2013

   Hej Camilla. Du kan bruge en kalorietabel til at regne ud hvor mange kalorier der er i forskellig mad. Dem kan man finde på nettet og evt som app til smartphone.
   Jo, du kan sagtens fordele de 500 kcal over hele dagen, mange spiser 2 måltider på fastedagen. Det er bare min personlige præference med 1 måltid.

   Svar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.