Et liv efter stress

Nu varer det ikke mange uger før jeg er oppe på at arbejde fuld tid, efter at jeg i mere end et halvt år har været sygemeldt og deltidssygemeldt med stress. Som timerne trappes op, bliver jeg mere og mere bevidst om hvad jeg kan og ikke kan klare. Jeg bliver konfronteret med mine grænser, og nu skal jeg for alvor til at designe en ny hverdag, som ikke gør mig stresset. Jeg er nødt til at lave nogle fravalg.

Det handler ikke kun om at med at holde sig tilbage med hensyn til projekter i hjemmet, at lade være med at lave arrangementer og undlade at tilmelde sig forskellige ting. Det er også de mest basale ting, der er nødvendige for at hverdagen fungerer; gåture med hunden, tøjvask, madlavning, indkøb. Jeg skal prioritere benhårdt, hvad der er det vigtigste her og nu.

Jeg er oppe på 7 timers arbejde om dagen med onsdag fri. Hvis jeg ikke lægger mig og sover/slumrer når jeg kommer hjem fra arbejde, får jeg stresssymptomer igen. Så begynder hyletonen i hovedet at blive højere, så bliver mit overskud og overblik mærkbart mindre og dermed humøret lavere. Og jeg SKAL lægge mig og lukke øjnene. Før i tiden følte jeg at jeg hvilede mig, når jeg satte mig i sofaen med en kop te og checkede Facebook/Twitter/Instagram eller bladrede lokalavisen igennem. Men det er ikke længere tilstrækkeligt. Hovedet snurrer – behandler inputtene fra avisen eller tabletten, og alle mulige andre tanker derudover.

I øjeblikket tænker jeg meget over, om det er fordi jeg stadig ikke er helt rask, eller om det er fordi jeg er blevet bedre til at mærke, når jeg er træt, at jeg har denne oplevelse af at kunne mindre. Hvis det er en permanent situation for mig, føles det som en sorg at skulle sige farvel til at kunne gøre de ting som jeg synes er normale, nødvendige og en del af et almindeligt liv. Men jeg tror godt, at jeg kan finde min egen måde at gøre det på.

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.