Den forkerte vej

Jeg er startet på arbejde igen, men jeg er desværre ikke blevet rask endnu.

Først var jeg sygemeldt i 4 uger. Det blev desværre ikke en periode med ro, da meget af tiden gik med at gå til læge og psykolog bla. for at skaffe den nødvendige dokumentation for at jeg var syg. Det handlede ikke ret meget om hvorfor jeg havde det sådan eller hvordan jeg skulle få det bedre, men en hel masse om hvordan jeg skulle arbejde imens jeg var syg og hvor hurtigt jeg skulle tilbage. Resten af tiden gik med at være bekymret for konsekvenser og reaktioner.

I den fjerde uge begyndte jeg dog at få det lidt bedre. Da jeg sammen med min mand og mine forældre hentede min bror i lufthavnen fredag aften inden jul vidste jeg, at både min arbejdsplads og min kommune havde lukket, og det samme galdt læge, psykolog og alle mulige andre instanser. Der kunne ikke komme flere uforudsete ting vedr. sygemelding.

Det blev 2 uger i familiens skød, og jeg begyndte at føle mig mere som mig selv. Jeg nød at hænge ud med min bror, som til hverdag bor i Californien, og gav mig hen til traditioner og forudsigelighed. Til nytår tog vi i sommerhus, væk fra det hele.

Før jul havde jeg sammen med arbejdsgiver og læge lavet en såkaldt mulighedserklæring, der skitserede at jeg efter nytår skulle starte på arbejde på deltid og trappe arbejdstiden op henover 5 uger. De 2 af de uger er gået nu, og stress-symptomerne er desværre tilbage. Denne uge var det meningen at jeg skulle arbejde 26 timer, men jeg har været nødt til at sige fra. Det går simpelthen den forkerte vej; hyletonen i hovedet er tilbage og jeg er blevet svimmel igen.

Hvad gør man så, når sygdommen ikke passer ind i skemaet? Aftaler med kommune og arbejdsgiver må brydes, og det er nemt at finde bekymringerne for konsekvenser og reaktioner frem igen.

Idag har jeg talt med en stress-coach. Han var anderledes konkret, og som den første talte han om hvad der skulle til for at få det bedre. Jeg skal mødes med ham imorgen. Jeg håber han kan give mig den støtte der skal til for at komme igennem det her.

Lignende indlæg:


En kommentar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.