Anmeldelse af Nexus 7

I julegave gav min dejlige mand mig en tablet-computer. Det var en Google Nexus 7, altså en 7-tommers tablet med rendyrket Android. Jeg havde tænkt at jeg ville købe den til mig selv, hvis jeg fik bonus i starten af 2013, men min mand synes jeg skulle have den i julegave. Og det gjorde lykke!

Nexus 7 skiller sig ud fra de andre Android-tablets ved at være helt i top på de tekniske specifikationer (32 GB lagerplads, quad-core processor og 1 GB RAM) og den nyeste version af styresystemet Android. Så vidt jeg kunne se i diverse anmeldelser var de andre Android-tablets på markedet ikke helt så godt med, og jeg har af mange årsager ikke lyst til at melde mig ind i Apple-familien.

Prisen er også en vigtig faktor når jeg kigger på gadgets, for man kan hurtig købe sig fattig. Når det kommer til tablets er det min opfattelse, at udviklingen går hurtigt lige i øjeblikket, og jeg er ikke interesseret i at bruge alt for mange tusindkronesedler på en dims, som er forældet inden der er gået et år. Her har Nexus 7 positioneret sig klogt, idet den koster under 2000 kr. Det er en overkommelig pris, når man tænker på hvor hurtigt man risikerer at den bliver forældet – man kunne gå hen og få lyst til at bruge penge på endnu en gadget.

Da tablet-computere begyndte at komme på markedet med iPad’en i spidsen var jeg skeptisk. Jeg så dem som kæmpe-iPhones der i praksis endte med at blive sindsygt dyre spillekonsoller, som mest blev brugt af børnene i familien. Jeg havde ikke lyst til at blive slået i hardkorn med Apple-lemmingernes kritikløse fascination, og jeg kunne slet ikke se behovet for den der ting midt imellem PC og smartphone.

Men så begyndte min smartphone at nå toppen af sin kapacitet. Jeg havde en Sony Ericsson Arc S som jeg var utrolig glad for, men desværre havde jeg undervurderet pladsforholdene. Med et hukommelseskort på 16 GB troede jeg at der ikke var nogen ko på isen, og jeg havde da heller ikke hverken musik, data eller apps i den størrelsesorden. Det viste sig bare at mange apps ikke kunne køre fra hukommelseskortet og derfor var nødt til at ligge på den ret begrænsede interne hukommelse.

Samtidig var paletten af app’s begyndt at blive så bred, at det ikke var dem alle som var relevante at have på en telefon. Jeg så en fordel i at adskille de ting som man har brug for når man er på farten (kamera, rejseplanen, kort-tjenester mv) og så de ting som egentlig mere er noget jeg sidder og nusser med hjemme i sofaen (e-boks, godkendelse af blog-kommentarer, hovedpinedagbog).

Tabletten blev en aflastning for en overbelastet smartphone, og pludselig kunne jeg se en masse formål for sådan en maskine. Den er perfekt til sofa-brug. Den større skærm gør det mere afslappet at se på skærmen, samtidig med at den ikke er så stor at den er tung at have i hånden. Den fylder ikke mere end en kalender, og i samme omgang gik jeg væk fra papirkalender og over til at have mine aftaler online.

Sammenlignet med smartphonen er den lynhurtig og har masser af plads, så man kan bare fylde på med app’s, også de fjollede og dem man lige er nysgerrig på. Udvalget af apps er en af de ting der kritiseres når det kommer til Android-tablets, men jeg savner ikke noget. Jeg klarer alle de sociale tjenester, tilbudsaviser, nyheder, musiktjenester, spil og administrative apps jeg vil uden begrænsninger.

Alt i alt ser jeg Nexus 7 som en tablet hvor man virkelig får ‘value for money’. De fravalg der er taget i forhold til dyrere tablets er ikke noget der generer mig. Hvem har egentlig brug for et bagudrettet kamera på en tablet, det har man jo i sin telefon? Apple-fans vil måske efterlyse en mere lækker finish, men den gummi-agtige bagside er efter min mening langt bedre at håndtere end de blanke og glatte modeller, hvis man da ikke vil putte sin Nexus 7 i en form for etui, og så bliver det jo ligegyldigt. Jeg kan varmt anbefale Nexus 7.

Vurdering:  ★★★★★ 


Lignende indlæg:


En kommentar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.