Sommerferie 2012

Igen er det tid til at runde af ovenpå 3 ugers sommerferie og gøre sig klar til hverdagen. I år havde vi valgt udelukkende at holde ferie i sommerhuset. Det skyldes primært at vi har fået hund og gerne ville være sammen med hende i ferien. De foregående år har vi også tilbragt en stor den af sommerferien i sommerhuset og har opnået en afslappet meditativ tilstand som virkelig godt kan lide, så for hvorfor ikke lade hele sommerferien handle om det?

Efter at have klaret diverse forberedelser, tøjvask og lignende i den første weekend af ferien, tog vi nordpå mandag. Vi tog først hjem 2½ uge senere. Vi havde dog en lille afstikker til Nordjylland i forbindelse med hvalpetræf som tidligere beskrevet.

Jeg må indse at jeg ikke helt opnåede den meditative tilstand som de andre år. Det faktum at der var en hund som skulle have sine 3 daglige gåture, 2 måltider og i øvrigt en indholdsrig og sjov ferie gjorde, at det ikke var muligt at være helt indadvendt og følge sin egen rytme i så høj grad som jeg har prøvet tidligere.

Men det betyder ikke at det var en dårlig ferie. Vi har haft mange oplevelser og stemningsfulde stunder.

Vi installerede en udendørs bruser med solopvarmning lige inden det blev rigtig sommervejr, så vi nød dejlige udendørs bade i en hel uge, både morgen, middag og aften imellem ture til stranden, boglæsning på terrassen og varme ture i bilen. Vi gik ture ved Esrum Kloster, Græsted Hundeskov, Gilbjerg Hoved, A. P. Møller-grunden og så de flotteste landskaber og solnedgange. Jeg cyklede ind til Gilleleje og shoppede, og Mads løb på stranden med Adina.

Da vi ikke har nogen ekstra udgifter ved at tage i sommerhus, havde vi lagt penge til side til at gå ud og spise lidt ekstra, så det gjorde vi. Og så havde vi den traditionelle Gilleleje-frokost med mine forældre, som jeg nyder meget. Vi plyndrer fiskebutikkerne i Gilleleje og køber det lækre rugbrød fra Gilleleje Kro og dækker frokostbord på terrassen. I år havde min mor ønsket sig ‘noget med rejer’ og det blev så til fjordrejer på franskbrød – mums!

Jeg havde adskillige bøger og blade med, men det blev kun til en lille bid af bogen om Dirch Passer og et par blade. Der skete hele tiden så meget, om ikke andet så med sport i TV hvor der jo både var Tour de France og OL i den tid vi var afsted.

Vejret var godt en stor den af tiden, men typisk for den danske sommer var der også en del byger og torden. Lige netop torden er ikke længere noget jeg nyder, for det har vist sig at vores dejlige Adina er bange for tordenvejr. Hun rystede, kravlede ind under et lavt sofabord eller pressede sig op ad flisevæggen på badeværelset. Det var hårdt at se på at hun var sådan helt ude af sig selv, og der var ingenting vi kunne gøre i den akutte situation. Det var som om det blev selvforstærkende efter et par dage med torden, til sidst blev hun bange bare en flyvemaskine passerede eller hvis der kom andre lyde der kunne minde om torden. Vi har derfor brugt en del tid på at snakke om hvordan vi skal hjælpe hende af med den angst på længere sigt.

I torsdags vendte vi så næserne og snuden mod Virum og har nu haft nogle dage til at vænne os til at hverdagen kalder og vi må tilbage på arbejde fra i morgen. Som sædvanlig ikke nogen særlig rar tanke, men jeg ved at når den første arbejdsdag er overstået føles det ikke så slemt. Så mødes vi igen om aftenen i vores hjem og kan fortsætte vores familieliv.

Dertil kommer, at vi heldigvis har næste ferie planlagt allerede, idét vi til november tager til Playitas med vores veninde Mette. Vi er så heldige at have en hundelufter som Adina elsker, der også kan tage hende i pension, så vi kan med god samvittighed rejse til de canariske øer og nyde lidt sol lige netop der hvor det begynder at blive allermest trist.

 

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.