Livet som hundeejer 3 – hjemmet

Jeg vidste det godt, den aften vi sad og ventede på at Adinas hundelufter skulle komme med Adina – den aften hun skulle flytte ind hos os. Det var sidste gang der var rent i vores hjem. Ikke at der var specielt rent lige den dag. Før vi fik Adina gjorde vi rent med 3-6 ugers mellemrum og jeg følte tit at vi gjorde for lidt rent. Men det har ændret sig totalt.

Kort efter at Adina flyttede ind måtte vi en tur i El-giganten efter en ny støvsuger. Den vi havde var mere end 10 år gammel og købt dengang jeg fik min første helt egen 2-værelses lejlighed i Lyngby. Den var ikke stærk nok til at tage hundehår. Vi fandt en noget kraftigere, men samtidig miljøvenlig støvsuger og den kom til at stå midt i stuen i mange uger derefter. Det er faktisk først her lige inden påske at vi fandt en god plads til den i køkkenet. Nu hvor vi støvsuger flere gange om ugen gider vi ikke at slæbe den op og ned til/fra kælderen hver gang.

Nu er vi begyndt at adskille støvsugning fra den øvrige rengøring. Vi støvsuger flere gange om ugen, dels fordi Adina fælder, og dels fordi det ikke kan undgås at hun slæber jord og andet godt fra skoven med indenfor. Når hun er våd eller mudret forsøger vi at tørre hende med et håndklæde, men det er bare umuligt at undgå at der kommer noget med ind. Så er det faktisk nemmere at støvsuge bagefter.

Vore gulve kan også mærke Adinas indtog på en anden måde. Når hun leger med sit legetøj sker det nemlig af og til at det triller ind under sofaen, og så forsøger hun at hente det ud med poterne. Det giver kradsemærker. Vi trøster os med at det i forvejen var et noget nedslidt og uvedligeholdt gulv.

Allerede første aften fandt Adina ud af, at det bedste sted at kigge ud er fra sengen i soveværelset. Da hundelufteren og hendes mand var gået, var hun forståeligt nok meget forvirret og kiggede efter dem. Siden har hendes yndligsplads været på vores seng. Det var ellers ikke vores tanke at hunden skulle være i møblerne, men vi kan godt se at det er rimeligt at hun kan kigge ud og se hvem der kommer og går, også fordi hun jo er alene hjemme i løbet af dagen. Så er det bare ærgerligt med det nye sengetæppe som jeg har ventet 4 måneder på at få leveret og betalt en del penge for. Vi lægger det gamle sengetæppe ovenpå for at skåne det nye, og så kan Adina også drysse det værste jord o.l. af efter turene i den lokale hundeskov.

Det slider på et hjem at have hund, det er ikke nogen hemmelighed. Heldigvis opvejer fornøjelsen af Adinas selskab så rigeligt slitagen. Grænsen for hvad der er pænt og rent har rykket sig hos mig, og jeg lever nu fint med lidt hundehår i hjørnerne.

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.