Ny bil

Nå, er det ikke ved at være tid til at jeg skriver om noget andet end politik? Det synes jeg i hvert fald selv.

Min mand og jeg har fået ny bil. Den gamle bil købte vi fabriksny for 5 år siden, og i år synes vi at der var begyndt at være lidt mange reparationer. Faktisk har vi haft 2 driftstop i år – begge gange lige inden vi skulle afsted på ferie. Det har været en rigtig god bil og vi har været meget glade for den, men der er jo sket meget med biler de seneste år, og vi var også begyndt at tænke på de mere miljøvenlige biler der findes på markedet.

Nu har vi købt en ny bil. Vi har holdt os i Seat-familien, for de har sådan nogle lækre miljøvenlige biler som hedder Ecomotive. Egentlig gik vi ind for at se på en Seat Ibiza Stationcar, som kører 29,4 km/l. Men da vi “ved et tilfælde” kom til at sætte os ind i en Seat Altea var vi solgt. Der var simpelthen så god plads og den var så godt indrettet, at den lige passede til os. Udover miljøhensynet er det nemlig også blevet en parameter for os at der kan sidde voksne mennesker på bagsædet, så vi kan have f.eks. vores forældre med. Prismæssigt lå de 2 biler endda ikke så langt fra hinanden pga. forskel i udstyr (med den mindre bil ville vi skulle tilkøbe en del ekstraudstyr for at kunne få den indretning vi vil have). Og det er stadig en Ecomotive, der kører 22 km/l. og er A-mærket.

Vi købte altså en Seat Altea Ecomotive og fik den leveret for et par uger siden. Modellen der stod i udstillingen var spritny og matchede vores ønsker fuldstændig, både hvad angår farve og udstyr. Så den fik vi lov til at købe, selvom det betød at forhandleren så ikke havde en Altea at vise frem længere. Der er lang leveringstid på biler i øjeblikket, og vi kunne se frem til en ventetid på ca. 3 måneder hvis vi ville have en anden fabriksny bil, så på den måde var det også heldigt.

Nedenfor billeder af hhv. den gamle og den nye bil. Den gamle kaldte vi konsekvent for Yb pga. nummerpladen. Vi har endnu ikke fundet et godt navn til den nye – er der nogen der har nogle idéer? Nummerpladen starter med EW.


Lignende indlæg:


2 kommentarer

 • Claus

  14. oktober 2011

  Hej!
  I kunne jo kalde bilen for Ewald..?
  Udover at I nu har fået jer en ny og miljøvenlig bil, som matcher alle jeres krav og ønsker til så’n een, undrer det mig, at en Seat allerede er færdig efter 5 år.
  2 driftstop i år?! Det lyder voldsomt.
  Anyways, I har købt en anden og forhåbentlig bedre bil, tillykke med det.

  Claus

  Svar
  • Trine Louise

   14. oktober 2011

   Tak for dit forslag Claus. Den gamle Seat var ikke som sådan ‘færdig’ – forhandleren har da solgt den for 85.000 på under en måned. Driftstoppene handlede i første omgang om tændrør og i anden omgang om generatoren der skulle skiftes. Dels synes vi at det var ved at være lidt dyrt, og dels er det jo frustrerende at få sådan nogen driftstop – især fordi de begge kom lige inden vi skulle på ferie. Vi var tiltrukket af at man med en ny bil kan tegne service- og reparationsaftale, så man har en fast udgift til disse ting hver måned og ikke får nogen kedelige og dyre overraskelser.

   Svar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.