Hvorfor jeg ikke kan stemme på Venstre

Nu vi er ved de ekstreme partier tager vi også lige Venstre. Jeg må indrømme at mit syn på de forskellige partier har base i det jeg lærte i gymnasiet på matematisk samfundfaglig linje for over 20 år siden. Her gennemgik vi nemlig alle partiers programmer detaljeret, og jeg ved at Venstre helt basalt bygger på liberalisme. At de så idag har en hyggelig og menneskelig frontperson og har modereret deres politik temmelig meget hen imod Socialdemokraterne er en anden ting. Men helt grundlæggende er det et liberalistisk parti, som tror på at alt i et samfund kan klares af de frie markedskræfter. USA er vist det store forbillede.

Jeg har tidligere skrevet at jeg ikke kan stemme på Kristian Jensen pga. en oplevelse jeg har haft på Twitter, hvor han fremstod arrogant og flabet. Han er ikke nødvendigvis repræsentativ for Venstres folketingspolitikere, jeg har læst at han ikke er så velanset i folketingsgruppen. Men jeg synes han har en kold udstråling, som jeg også mærker hos andre der sympatiserer med Venstres synspunkter. Og det går bare slet ikke for mig. Man er nødt til at have en indlevelsesevne for at kunne lave politik der vedrører mennesker.

Jeg kan godt lide principperne om personlig frihed og retten til at bestemme over sit eget liv. Jeg synes det lægger op til at man selv tager ansvar, og det synes jeg er godt. Desværre er det ikke alle danskere der kan leve op til dette ansvar.

Når jeg forsøger at lede efter mærkesager på Venstres hjemmeside bliver jeg mødt af deres smædekampagne mod venstrefløjen. Det kan jeg ikke bruge til noget, for jeg kan ikke gennemskue hvem der har ret i alt det. Alle partier burde holde sig for gode til at smide med mudder på den måde. Måske ser man også her påvirkningen fra USA.

Jeg er ikke enig i at markedsmekanismer kan regulere alt i et samfund. Jeg tror vi må erkende at vi er nået til et så kompliceret samfund, at vi er nødt til at regulere nogle ting for at der ikke opstår uretfærdighed.

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.