Hvorfor jeg ikke kan stemme på Enhedslisten

Jeg er ikke meget for ekstremer når det kommer til politik. Ligesom Dansk Folkeparti ser jeg også Enhedslisten som et ekstremt parti. Den retorik som jeg ikke bryder mig om ved Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti, der deler befolkningen op i grupper af ‘dem vi godt kan lide’ og ‘dem vi ikke kan lide’, bliver ganget med 10 hos Enhedslisten. Og den fremmedgørelse jeg føler ved de 2 andre ‘røde’ partier føler jeg også 10-dobbelt med Enhedslisten.

Jeg må indrømme at jeg bare ryster opgivende på hovedet når jeg ser på nogle af Enhedslistens mærkesager. Se bare http://multinasserne.dk/, som der linkes til fra Enhedslistens hjemmeside. Det handler om en af Enhedslistens mærkesager: internationale virksomheder som efter Enhedslistens mening ikke betaler nok i skat til den danske stat. Eller deres krav om skattestigninger til dem der tjener mere end 500.000 kr. om året. Som jeg har skrevet om før, så mener jeg slet ikke man kan vurdere borgernes evne til at betale mere eller mindre i skat alene ud fra deres bruttoindkomst pga. de kæmpe store regionale forskelle i leveomkostninger.

Den stædige insisteren på at bevare efterlønnen virker på mig helt forældet. De mennesker som kommer ind i efterløns- og pensionsalderen de kommende år har nogle helt andre forudsætninger for at forsørge sig selv, end man havde tidligere. Arbejdsmarkedspensioner har gjort en kæmpe forskel (hvilket de da også har fået øje på når de skal finde finansiering til deres planer). Enhedslisten taler om at borgere skal ‘have ret til’ efterløn, og når regeringen vil afskaffe efterløn så hedder det ‘hvorfor må hun ikke gå på efterløn’. Det synes jeg er helt forkert.

Jeg ‘må’ da gerne gå på pension når jeg bliver 60 år – det er der ikke nogen der bestemmer! Jeg sparer selv op til det og kommer dermed ikke til at ligge samfundet til last. Og det er der mange, mange andre der også kan. Faktisk bliver resultatet af denne tankegang, at man belønner dem som ikke selv sparer op til alderdommen, uanset om de havde mulighed for det.  Det føles meget uretfærdigt for os som forsøger at klare os selv og ikke ligge samfundet til last.

Enhedslisten har altid være i opposition og er ikke belastet af ansvar for ret meget lovgivning og ændringer i samfundet. På den måde er det jo meget let at strø om sig med beskyldninger og løfter. Men jeg er slet ikke enig med deres menneskesyn og den søde unge kvinde der står i front for Enhedslisten kommer slet ikke i nærheden af at få mig til at stemme på dem.

Lignende indlæg:


3 kommentarer

 • 12- årig dreng

  24. april 2012

  Mener du, at Enhedslisten er fremmedhadske? Det er jo lige det modsatte af, hvad Enhedslisten er. Det er netop, hvad Dansk Folkeparti er på den anden side.
  Det er da helt fair, at dem, der får flere penge, også skal betale lige så mange procenter som alle andre. Jeg ville endda mene, at de rige burde betale mere. De rige har mere, og de bør også bidrage med mest!!

  Nå, men jeg vil gerne høre, hvem du så stemmer på?
  Jeg har nemlig ikke kunne finde det

  Svar
  • Trine Louise

   25. april 2012

   Hej 12-årige dreng. Jeg synes ikke der står noget om fremmedhad i blogindlægget om Enhedslisten? Det med ‘dem vi ikke kan lide’ handler om at Enhedslisten (som jeg opfatter det) ikke kan lide mennesker der tjener lidt mere end andre.

   Svar
 • 12- årig dreng

  21. maj 2012

  Enhedslisten kan da godt lide dem, der tjener mest i samfundet. Enhedslisten mener blot, at det er rimeligt, at de rige bidrager lige så meget som de ikke så rige.
  Der er ikke noget med, at Enhedslisten ikke kan lide dem. Ø mener blot, at de rige skal betale lige så meget som alle andre i skat. I procenter. Hvis ikke mere. Det er jo ikke fordi, at dem, der har mange flere penge end alle andre, ikke kan give en ekstra hånd med.

  ————————————————————————————————————————————————————–

  Men hvem stemmer du selv på? 😀
  Stemmer du blankt oder was? :S

  Svar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.