Om at søge job

Det har taget mig flere år at finde det her nye job. Som nævnt har udbudet af relevante jobs været væsentligt mindre end jeg kunne ønske mig. Jeg har specialiseret mig og dermed indsnævret mulighederne de seneste år, og når man har et job i forvejen søger man jo ikke hvad som helst. Men det til trods synes jeg det har været svært, også at komme til samtale når man så endelig har fundet en stilling man kan søge.

Det er første gang det har været så svært for mig at finde et nyt job. I min 20-årige karriere har det sværeste job at lande været mit allerførste fuldtidsjob som piccoline, hvor jeg kom direkte fra skolen uden erfaring. Her sendte jeg så vidt jeg husker 20-30 ansøgninger, og gik til samtale adskillige steder før det lykkedes. Siden har jeg haft det ret nemt. Jeg har tit fået bid efter ganske få ansøgninger, nogle gange har jeg endda kunnet vælge og takke nej. Efterhånden som jeg har fået opbygget et netværk har dette også hjulpet mig til at komme til samtale, ofte på jobs der ikke var opslået.

Tålmodighed er en dyd, og det skal jeg love for at jeg har måttet arbejde med. Samtidig med at jeg har ventet på at få svar, komme til samtale eller få afslag på den ene ansøgning efter den anden, har jeg selvfølgelig passet mit nuværende arbejde samvittighedsfuldt. Så udover tålmodighed med en lang jobsøgningsproces, har jeg også skullet mobilisere kampgejst i forhold til både transporttiden, men også til opgaver der ikke gav mig tilfredsstillelse, organisationsændringer og meget andet.

Til gengæld er glæden større når det endelig lykkes. Rekrutteringsforløbet til mit nye job har også krævet lidt tålmodighed; det har taget lang tid og jeg har været til mange samtaler og tests. Men jeg slap igennem ‘nåleøjet’ udelukkende på baggrund af min egen ansøgning, hvordan jeg præsenterede mig og testresultater. Mit netværk trak jeg kun på i form af referencer.

Jeg er stolt af at jeg klarede den. Både over at det lykkedes mig at holde gejsten oppe på det gamle arbejde og faktisk levere en engageret indsats, stolt over at jeg holdt modet oppe i jobsøgningsprocessen, og over at jeg fik det nye job. Følelse af mindreværd banker uungåeligt på, når man igen og igen får afslag på sine ansøgninger. Man fristes til at stille spørgsmålstegn ved egne evner, kvaliteten af ansøgningen og en masse andet. Men i virkeligheden ved man jo ikke hvorfor det ikke lykkes, og det er slet ikke sikkert at det er fordi der er noget galt med en selv. 

Der er i hvert fald ikke noget galt med mig. Jeg fik endda en god ‘fjer i hatten’ i form af stor ros for min ansøgning af både Mercuri Urval-konsulenten og den ansættende direktør i det nye firma. Jeg føler mig styrket af at have været denne periode igennem, og jeg går ud i verden med oprejst pande og høj selvtillid – klar til de nye udfordringer. Jeg er sikker på at jeg skal klare de fremtidige udfordringer fint.

Lignende indlæg:


En kommentar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.