Interview om sommerhus

Hen over sommeren har Berlingske i deres søndags-udgave bragt artikler om forskellige sommerhusområder, og under rubrikken “Mig og mit fristed” interviews med sommerhusejere. Det er spændende læsning for mig, som selv har sommerhus. Nogle af emner har jeg selv tænkt meget over, og det har faktisk inspireret mig til at skrive mine egne svar på de faste spørgsmål der stilles – her er et lille interview med mig selv 🙂

Hvordan blev du ejer af huset?

Vi gik simpelthen ud og købte huset for 2 år siden. Det tog lidt tid at undersøge markedet og finde ud af hvordan markedsmekanismerne er på dette marked, f.eks. at mange der har sommerhuse til salg ikke er interesserede i at forhandle om prisen, selvom markedet er meget presset. Men vi endte med at få lov til at købe huset.

Beskriv dit hus

Huset er et træhus bygget i 1964 af en tømrermester for en dame der hed Else. Huset er på 35 kvm. og har oprindeligt haft et værelse og et kammer samt et meget lille toilet, og derudover køkken og stue. I dag er kammeret blev inddraget til at lave større badeværelse og større soveværelse. Huset er moderniseret med nyere køkken og bad, og vi har fået sat en brændeovn ind.

Hvad betyder huset for dig?

Det er et fristed, hvor vi har været meget bevidste om at skabe en atmosfære der er anderledes end derhjemme. Når jeg træder ind ad døren til sommerhuset, får jeg automatisk en følelse af afslapning og feriestemning, og jeg tænker slet ikke på arbejde og pligter. Det betyder at jeg kan bruge det til afstressning og restitution.

Hvor meget bruger du huset?

I de 2 år vi har haft huset har vi brugt det både til sommerferie og andre ferier året rundt, vi har bla. tilbragt nytårsaften deroppe. Og så tager vi derop i de weekender i forår og efterår, hvor det passer med vores øvrige planer.

Hvad får du typisk tiden til at gå med?

Badeværelset er faktisk større end derhjemme, så jeg giver mig god tid til personlig pleje og har nogle ekstra lækre produkter stående i sommerhuset. Jeg får næsten aldrig læst de blade og bøger jeg har med, for der er så meget andet spændende.

I den ferie vi lige har haft, har vi taget meget på stranden for at bade, og ellers er det altid hyggeligt at tage på havnen i Gilleleje og købe ind til frokost – man kan få det lækreste landskendte rugbrød på en af restaurationerne og dejligt fiskepålæg i fiskebutikkerne. Og så er det jo skønt når mine forældre eller andre har lyst til at komme på besøg og spise frokost med os i sommerhuset.

Hvad har du senest anskaffet til huset?

Vi har lige fået købt de solstole som vi hele tiden har vidst vi skulle have, men som vi ikke har kunnet finde i den rigtige kombination af design, komfort og pris. Vi vil gerne have havemøbler med tekstil, så vi ikke skal have en masse hynder der skal bæres frem og tilbage. Med tekstil kan man bare børste møblerne af og sætte sig.

Nævn 3 ting som efter din mening SKAL være i et sommerhus

 1. Grill
 2. Komfortable havemøbler
 3. En kurv med badetøj og håndklæder, som man lige kan gribe og cykle på stranden.

Hvad hører ikke hjemme i et sommerhus?

Badevægt.

Vi har tænkt meget på hvor teknisk primitivt kontra komfortabelt det skal være. Vi har fjernsyn og radio, men ikke vaskemaskine og opvaskemaskine. Her til sommer har vi besluttet at få ADSL og trådløst netværk, da vi ikke kunne leve med den kvalitet af internetforbindelse vi kunne trække over mobilnettet.

Hvad er dit næste projekt?

Vi skal have malet soklen på huset, efter at vi malede træværket sidste år, og ellers er vi i gang med at etablere et kvashegn, som skulle skabe gode levebetingelser for pindsvin og fugle, samtidig med at det giver en god økologisk måde at komme af med haveaffald på.

Hvordan er dit forhold til dine naboer?

Området er sammensat af et blandet klientel. Ca. en tredjedel af husene i vores grundejerforening er helårsbeboede, og det er både pensionister, erhvervsaktive mennesker og så nogen lidt utilpassede beboere. Så er der folk ligesom os, der bruger huset i ferier og weekender, og dem vinker vi venligt til når vi ser dem, men vi omgås ikke. Endelig er der en del huse som udlejes, så der er også skiftende beboere, både danskere og udlændige.

Hvad kunne få dig til at skille dig af med sommerhuset?

Det er klart at en situation hvor vores privatøkonomi ændrer sig, f.eks. i forbindelse med langvarig ledighed, må vi overveje at sælge sommerhuset. Men som vi har det lige nu, vil vi nok næsten hellere sælge vores helårshus, flytte i lejlighed og beholde sommerhuset. Og ellers kan jeg kun forestille mig at forlade vores lille hus hvis vi skulle have et andet sommerhus.

Lignende indlæg:


2 kommentarer

 • Britta

  14. august 2011

  Hej.
  Hvor er det hyggeligt at læse dine kommentarer til dette og hint. Jeg glæder mig til at læse og skrive mere. Venlig hilsen Britta

  Svar
  • Trine Louise

   15. august 2011

   Tak Britta, velkommen som læser og kommentator!

   Svar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.