Om at se fjernsyn

Kender du dem der siger “Jeg ser ikke så meget fjernsyn” når du har nævnt et eller andet du har set på TV? Måske har du også stødt på den slags mennesker som slet ikke ejer et fjernsyn? Så kender du muligvis også følelsen af fordømmelse, den usagte norm om at det er lidt underlødigt at se fjernsyn og at man bør skamme sig over det.

Jeg ser meget fjernsyn og nyder det. Det er hyggeligt. Det underholder. Det giver stof til eftertanke. Det giver viden. Det holder mig opdateret. Mit fjernsynskiggeri afspejler sig i antallet af apparater; vi har 5 fjernsyn i vores lille rækkehus.

Her til eftermiddag har jeg set et par afsnit af programserien 4-stjerners middag. Jeg elsker den slags programmer, det er guf for éen som mig der er menneske-nysgerrig. Jeg synes de udsendelser er rigtig gode til at formidle glæden ved at invitere gæster, sørge for at de har det godt og får noget god mad, og det interessante ved den gode samtale der kan komme ud af den situation. Det er fortryllende når mennesker viser noget af sig selv ved at lukke gæster ind i deres hjem.

Det er mest dokumentar eller disse reality-programmer der interesserer mig. Et program om placebo-effekten eller et portræt af Don Ø – det er lige mig. Jeg vil også helst se en nyhedsudsendelse hver dag, hvis jeg kan komme til det. Jeg er nok lidt af en nyheds-junkie. Det er også spændende i Kniven for Struben at se hvordan en restaurant fungerer i kulissen, eller at komme indenfor hos mennesker i hele landet i Luksusfælden og se hvor mange måder man kan indrette sig på økonomisk – inspirerende når man selv går med både livrem og seler. Og så kan man jo drømme sig væk til det gode liv i Liebhaverne.

Jeg ser altså relativt meget fjernsyn, og jeg synes virkelig det beriger mit liv. Selvom der også findes dårligt fjernsyn, så synes jeg det er skønt at der er så mange dygtige mennesker som arbejder på at lave en masse rigtig gode fjernsynsprogrammer til os alle sammen. Og genudsendelser er velkomne for mit vedkommende, for jeg kan slet ikke nå at se alt det gode der sendes. Der er sikkert nogen som ikke har brug for det input som fjernsynet byder på, måske fravælger de fjernsyn fordi det er stressende i en hverdag der i forvejen har mange stimuli. Men det er det ikke for mig. Jeg er en interesseret og bevidst fjernsynsseer, som udvælger det jeg vil se og reflekterer over det jeg ser. Og det er ikke bestemt ikke underlødigt eller hjernedødt.

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.