Maleri på en regnvejrsdag

Jeg er ikke en af den slags kvinder, der går med en kunstnerdrøm i maven. Jeg har ingen skabertrang eller noget på hjerte jeg gerne vil udtrykke ad denne vej – jeg udtrykker mig hovedsagelig med ord her på bloggen og andre steder.

Alligevel har jeg i flere år haft 3 små lærreder, en pakke pensler og en pakke akrylfarver liggende nede i kælderen. Det er fordi jeg elsker farver og godt kunne tænke mig at lege med farverne på en måde, hvor jeg helt selv kan bestemme.

I denne weekend er jeg alene hjemme. Da det er en regnvejrsdag kan jeg ikke komme ud og ordne den ellers ret trængende have, og vi er rimelig godt med mht. indendørs pligter, synes jeg pludselig at der var tid og overskud til at fordybe mig i at male lidt. Så mens min mand fordybede sig i Rude Skov, satte jeg mig ned ved mit arbejdsbord i kælderen, dækkede til med aviser og fandt remedierne frem.

På mit skrivebord har der i årevis ligget en af de her stykker ståltråd betrukket med plastik, som holder sammen på ledningerne når man får ny elektronik. Denne her er fra da jeg fik min Xbox og den er ekstra lækker i plastikken og i Xbox’ens mørkegrønne farve. Jeg har på et tidspunkt fået foldet den til et omrids af en person, og jeg vidste at jeg ville forsøge at male denne lille mand på en eller anden måde.

Jeg havde sat 3 timer af og læst lidt om, hvordan man rent teknisk gør med akrylmaling. Allerede efter lidt over en time havde jeg lavet 3 forskellige baggrunde til manden, og da det var tørret kunne jeg male manden ovenpå. Resultatet ser sådan her ud:

Det var sjovt at gøre et første forsøg på at male 3 mini-malerier. Det var jo helt nyt for mig at male på denne måde, og jeg må sige at jeg ikke helt kunne bestemme over farverne – man skal lige vænne sig til hvordan farverne blander sig. Jeg tror jeg er godt tilfreds med hvordan billederne endte med at blive, og kunne nok godt finde på at gøre det igen på et tidspunkt.

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.