Hvorfor jeg ikke kan stemme på Liberal Alliance

Partiet Liberal Alliance slår sig op på tanker om personlig frihed til den enkelte, og som en følge af det, en formindskning af lovjunglen. De er de nye drenge i tinget, og Anders Samuelsen er en dygtig frontmand med enestående formidlingsevner, og så virker han simpelthen som et fornuftigt menneske. Jeg er nok ikke den eneste vælger som i frustration over alle de andre partier ser mod Liberal Alliance for en ny vinkel på politik. Det er befriende med nogle nye tanker, og på en række punkter adskiller de sig markant fra de andre partier. F.eks. er de udover De Radikale det eneste parti som er imod multimedieskatten, som jeg synes er helt forkert skruet sammen.

Men jeg kan ikke stemme på dem alligevel. For når man ser på deres politik, er der også tidsler i deres buket af politiske budskaber. Selvfølgelig, kunne man næsten sige. Det som dømmer dem ude for mit vedkommende, er dels at de ikke går ind for lovgivning imod rygning, og dels at de vil afskaffe sommerhuse.

Afskaffe sommerhuse? Ja, det vil de faktisk. Det bliver i hvert fald efter min mening konsekvensen af Liberal Alliances politik. Her i foråret har de være ude med en melding om at de vil afskaffe den lovgivning der begrænser helårsbeboelse i sommerhuse og forhindrer tyskere i at købe danske sommerhuse. Der er ingen tvivl om, at det vil få priserne og antallet af handler i vejret, og det er nok også det som Liberal Alliance vil opnå. Problemet er bare, at det – set med mine øjne – er som at tisse i bukserne for at holde varmen.

Jeg har selv sommerhus og kan fra tætteste hold observere hvordan danskerne allerede idag i stor stil bor i deres sommerhuse hele året. Det får mig til at mene at det vil blive endnu mere almindeligt – danskerne har ikke noget imod at bo i dårligt isolerede huse på gader uden gadelys. Og kommunerne understøtter det allerede idag ved at kræve snerydning på sommerhusveje og opkræve fuld pris for renovation. Det vil betyde at priserne på sommerhuse vil stige, for når man skal købe et sommerhus som sin primære bolig har man en helt anden købekraft end vi som har en primær bolig ved siden af har. Tyskernes indtog på markedet vil sikkert understøtte denne tendens.

Hvis det bliver helt legalt at købe et sommerhus for at bo der hele året, vil sommerhusområderne over nogle år omdanne sig til villakvarterer i stedet for rekreative områder med fred og ro. Der vil blive flere helårsbeboere, og pga. prisstigningerne vil der blive færre som mig, der har sommerhus ved siden af den primære bolig: færre vil simpelthen have råd til det. Og pludselig er der ikke længere feriestemning i sommerhusområderne, der er folk i alle husene og de går på arbejde og på indkøb med trafik og støj som derhjemme. Hvem gider at tage i sommerhus, hvis det ligner det boligkvarter man bor i til daglig? Ikke jeg i hvert fald. I praksis betyder det at sommerhuse som begreb afskaffes – der kommer ikke til at være forskel på sommerhuse og almindelige huse.

Jeg synes det er ærgerligt at ødelægge de rekreative områder i Danmark. Mit store fokus på stress når jeg skal sætte mit kryds gør, at jeg ikke kan støtte Liberal Alliance når de går ind for ovenstående. Hvis man fratager danskerne muligheden for at tage i sommerhus i en weekend eller på ferie, vil man fratage dem en mulighed for at modvirke stress.

Så vil de liberale sikkert sige, at så kan jeg jo bare sælge mit sommerhus og score en god profit. Men det var jo ikke det jeg ville med at købe sommerhus. Jeg ville have et sted hvor jeg kunne få fred og ro. Øv.

Denne sag er et eksempel på, at jeg ikke er enig med Liberal Alliance i at så få regler som muligt altid er godt. Der er områder hvor vi er nødt til at regulere, ellers vil vi miste bløde værdier. Derfor får de ikke min stemme til næste valg.

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.