Hvorfor jeg ikke kan stemme på Kristian Jensen fra Venstre

På Twitter kunne man 2. maj i år se flg. tweet fra Venstres politiske ordfører og tidligere skatteminister Kristian Jensen:

Det provokerede mig. Kristian Jensen indførte som skatteminister en skat på at arbejde hjemme; den meget omdiskuterede multimedieskat. Den betyder f.eks. at min mand skal betale ca. 140 kr. om måneden mere i skat, fordi at hans arbejdsredskab på job er en bærbar computer. Hans arbejdsopgaver tillader ikke at han arbejder hjemmefra og han gør det derfor aldrig (bortset fra et par fredag aftener hvor han har været nødt til at lave noget ekstra-arbejde udenfor almindelig åbningstid – ikke ligefrem et frynsegode). Min mand har som så mange andre sin egen private PC som han bruger privat. Men den teoretiske mulighed for at bruge arbejds-PC’en privat skal koste ham 140 kr. om måneden.

Jeg kunne derfor ikke lade være med svare tilbage på Twitter. Når man øser sine meninger ud på Twitter, må man være forberedt på, at dem der læser det svarer. Og det gjorde jeg. Jeg skrev:

Senere fik jeg en direkte besked på Twitter. En direkte besked er ligesom en e-mail: en besked fra afsender til modtager som ingen andre kan se. Kristian Jensen gik altså væk fra offentlig diskussion og skrev direkte til mig med nedenstående indhold:

Hermed siger Kristian Jensen vel at værdien af den skattelettelse, der blev indført samtidig med multimedieskatten i 2010, er større end det som multimedieskatten koster. Samtidig synes jeg at han signalerer, at det er helt lige meget hvad der beskattes, men at det er det totale resultat det handler om. Han afviser med andre ord fuldstændig at snakke om det rimelige i at beskatte folk, der sidder på kontor, for hvilket arbejdsredskab de har. Og det kan jeg sådan set godt forstå, for argumentet holder ikke hvis man går det efter i sømmene – det har jeg redegjort for i et tidligere indlæg.

Denne retorik ser man jo ofte når politikere på 2 sekunder i TV-Avisen skal forsvare sig, men jeg var egentlig overrasket over at Kristian Jensen på et sted som Twitter, hvor man har fin mulighed for at overveje sit svar, ikke kunne overkomme at diskutere dilemmaet imellem at opfordre til at arbejde mere hjemme og så at beskatte selvsamme mulighed.

Jeg synes Kristian Jensen fremtræder arrogant når han affærdiger mig på den måde. Hvis han alligevel vil glide af på diskussion og bruge overfladiske one-liners så synes jeg ikke at Twitter er det rette medie. Han kunne da i det mindste undlade at svare. I stedet vælger han en aggressiv attitude, som jeg slet ikke kan bruge til noget. Og selvom jeg ikke var tæt på at overveje at sætte min stemme på Kristian Jensen til næste valg, så er han da i hvert fald helt sikker på at jeg ikke gør det efter denne episode.

Lignende indlæg:


En kommentar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.