Påskeferie 2011 – del 1

Da påsken nærmede sig i år, havde jeg en hel uges ferie tilovers. Jeg kunne derfor holde fri både de 3 hverdage før påske og 2 dage efter. Jeg tog hjem fra arbejde fredag inden påske og kunne se frem til 12 hele fridage i træk. Fantastisk!

Weekenden forløb nogenlunde som en normal weekend. Min mand havde ikke fri i hverdagene op til påske, så der var ikke den helt store feriestemning. Jeg havde forsøgt at danne mig et overblik over alle de praktiske ting der trængte til at blive gjort i hjemmet og haven, og allerede i weekenden fik vi bla. gjort rent og ordnet en masse.

Da det blev mandag morgen oplevede jeg denne velsignede situation, at det er hverdag, men at jeg ikke skal på arbejde. Det giver mig altid en helt utrolig lykkefølelse. Normalt når man har fri i en weekend eller på en helligdag så er alting lukket og alle har fri. Eller også har man en eller flere ugers ferie sammen med sin familie, og så skal der ske noget helt andet. Men når man har fri alene på en hverdag, så kan man gøre en masse ting man ellers ikke kan gøre. Man kan gå i butikker, på posthuset, på planteskole – man kan ringe til virksomheder og organisationer som man har et eller andet ærinde med. Det er et af de store afsavn ved det sædvanlige 8-16-job, at man ikke kan administrere sit liv, fordi alting kun er åbent når man er på arbejde.

Lige til at starte med ramte jeg dog ind i en rastløshed. Jeg havde alle tingene på listen som skulle gøres i huset og haven, ting det ellers er svært at få tid til. På den anden side havde jeg 3 hverdags-fridage helt for mig selv, hvor jeg kunne gøre lige hvad jeg ville.

Når min mand har fri uden at jeg har fri, så er det ikke for at passe have og vaske tøj, så er det for at dyrke sin fritidsinteresse sammen med sine venner. Og han havde også opfordret mig til at hygge mig og ikke lade det hele gå op i pligt. Men jeg kunne ikke mærke hvad jeg havde LYST til! Mine tanker pendulerede imellem pligt og lyst – og nogle af pligterne havde jeg jo også lyst til at udføre, om ikke andet så for at få dem ordnet.

Rastløsheden fik jeg dog skudt til side, så tiden trods alt ikke blev brugt til ingenting, og dermed hverken lyst eller pligt blev tilgodeset. Det blev til en god blanding. Af pligterne blev det til noget havearbejde (som nu også er meget sjovt når man først er igang), en række praktiske småting samt oliering af træterrasse. Af lyst-tingene blev det til madlavning (banankage & hummus), en cykeltur, shopping og sushi med hjem til frokost.

Det var tankevækkende for mig at opleve, at jeg faktisk havde svært ved administrere at have fri. Til hverdag navigerer jeg efter rammer der primært omhandler arbejde og måltider. Og jeg længes hele tiden efter at have nogle dage fri til at lave alt det, der ikke er plads til i hverdagen. Men når der så endelig kom et par hverdags-fridage, blev jeg helt rundt på gulvet.

Sådan har jeg ikke haft det før – måske er det fordi jeg har haft ekstra travlt på arbejde, og dermed havde sværere ved at slippe den disciplinerede tilgang til opgaver. Eller også er det fordi der bare er så utrolig meget at gøre OG at nyde her i foråret.

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.