Anmeldelse af Dondon Sushi i Lyngby

Når jeg tænker på hvor længe jeg har spist sushi, og hvor længe siden det er at Sticks’n’Sushi i Nansensgade var den eneste restaurant i København, synes jeg det lidt mærkelig at det har taget så lang tid for sushien at blive udbredt til den nordlige del af Storkøbenhavn hvor jeg bor. Befolkningstætheden er også stor her, og befolkningen er yderst købestærk.

Men nu begynder det at hjælpe på det. For 3 år siden kom Sticks’n’Sushi til Lyngby og jeg jublede. Næsten samtidig startede en asiatisk restaurant op i Lyngby  med både wok og sushi. Stedet har netop skiftet ejer og navn: hedder nu Aji og er nu et rent japansk sted med running sushi og varme japanske retter.

Og senest er lavpriskæden Dondon Sushi åbnet i Lyngby – iøvrigt meget tæt på Sticks’n’Sushi. Der gik ikke mange dage fra jeg havde hørt om dem, til jeg skulle prøve dem. Jeg valgte deres månedens sushi, som tog udgangspunkt i sæsonvaren stenbiderrogn. Jeg valgte en menu der bestod af en inside-outrulle med agurk og flødeost toppet med avocado, stenbiderrogn, purløg og rødløg. Derudover var der en futomaki med samme indhold, bare altsammen indeni, og så var der 2 gunkan med….. samme indhold pånær avocado. Det er godt set af Dondons kokke at sætte disse ting sammen i sushi, det er en af min absolutte yndlings-kombinationer når den står på blinis herhjemme. Men jeg må indrømme det blev lidt ensformigt at det hele smagte af det samme. Sushien var i sig selv af fin kvalitet, gode velsmagende og velmarinerede ris – helt iorden og godkendt. Og boksen var velanrettet og æstetisk som sushi skal være.

Med mig hjem fik jeg et menukort, og det har jeg studeret grundigt. Dondons sortiment er nemlig ret anderledes i forhold til de fleste sushi-steder. Her kan man godt se, at Dondon slår sig op på at være en lavpriskæde: der er ikke så mange eksotiske kombinationer med dybstegte ting, specielle saucer og sjove kombinationer (udover månedens tilbud). Det virker som om man satser på det sikre.

Når jeg spiser sushi, er jeg mest til inside-outruller (uramaki). På de fleste restauranter er det de mest spændende indholdsmæssigt, og derudover passer de bedst i størrelsen i min mund. Dondons version af inside-out kalder de maki deluxe, og de er alle toppede. De toppede ruller plejer at være de dyreste på de fleste restauranter, fordi de både har lækkert fyld OG så får man noget ekstra ovenpå. Hos Dondon er det knap så luxuriøst, for indholdet i langt de fleste varianter af denne kategori er kun agurk og avocado, det som jeg ser som tilbehør til hovedindholdet. De er så toppede med det som gør dem forskellige: tun, laks, agurk osv. I en sushi-verden, hvor menukortene hos de forskellige restauranter ligner hinanden rigtig meget, er det her en ret usædvanlig måde at gøre det på. Ikke at det er dårligt, men man skal lige vænne sig til at hovedsmagen ikke ligger i midten, når man spiser rullen. I forhold til menukort betyder det, at man ikke helt så nemt kan spore sig ind på hvilken variant man vil have, som man er vant til.

Futomaki er normalt store ruller, hvor tangen ligger yderst. De plejer at være så store, at man enten skal bide dem over eller, hvis man tager dem i en mundfuld, få fyldt munden så meget at det er svært at lukke munden, endsige smage detaljerne. Sådan er det ikke hos Dondon Sushi. Her er futomaki også noget med tang yderst, og man får 10 stykker for hver rulle, som man kun betaler 59 kr. for. Men man får hvad man betaler for – rullerne er ganske simpelt mindre end normalt. Diameteren er mindre end deres inside-out ruller, og de er også tyndere skåret.

En unik ting hos Dondon er sushi med sorte ris. Jeg har set sushi-kort med brune ris, men ikke disse sorte ris. Jeg har ikke prøvet dem endnu, men det skal klart prøves. Udseendemæssigt giver det et helt andet udtryk, at dømme efter billederne i menukortet. Og så skulle de være vældig sunde.

Alt i alt vurderer jeg Dondon’s sushi positivt, især når man lige har vænnet sig til konceptet. Jeg tror godt at det kunne blive et prisbilligt alternativ til det ekstremt travle Sticks’n’Sushi, på de dage hvor jeg får lyst til at hente sushi på vej hjem fra arbejde. Dondon har ligesom Sticks mulighed for internetbestilling, så det burde kunne fungere lige så praktisk med at man bare lige kan smutte forbi og hente sin bestilling på vejen.

Vurdering:  ★★★★☆ 


Lignende indlæg:


9 kommentarer

 • Jens

  8. april 2011

  Jeg prøvede DonDon for nogle år siden – jeg var desværre ikke voldsomt begejstret. Men det var før de begyndte at lave sushi, så det kunne da være at man skulle give dem en chance mere! 😀

  Svar
 • Trine Louise

  8. april 2011

  Ja Jens, det kunne da være du skulle prøve. Der er dog ikke super mange varianter for veganere, men et par stykker kan du nok finde. Jeg har læst at afdelingen på Ndr. Frihavnsgade har fået hug af levnedsmiddelkontrollen, så gå evt. udenom dem.

  Svar
 • Vibeke og Boy

  1. maj 2011

  Vi er ivrige sushi-spisere og har efterhånden prøvet nogle forskellige steder, ikke mindst for at sammenligne pris, kvalitet og det visuelle, som også bør være en del at fornøjelsen ved at spise sushi.. Glæden var derfor stor da DonDon åbnede i Lyngby.
  Prismæssigt ligger det også langt under hvad vi normalt betaler, når vi tager den lange vej til Roskilde for at hente sushi.
  Vi lagde ud med at bestille månedens april menu.Det var absolut en blandet fornøjelse. Det smagte friskt, men desværre smagte alt af rødløg og agurkestave. Der mangler hamoni og balance og det bar tydelig præg af at det ikke er udannede sushi-kokke der står for tilberedningen, noget man måske heller ikke kan forvente på et lavpriskoncept. Hos DonDon får du hvad du betaler for, Der er ikke dårligt, men du får ikke en sushi-oplevelse, hverken på smag, hamoni eller på det visuelle.

  Svar
  • Trine Louise

   2. maj 2011

   Hej Vibeke og Boy. Det lyder som om vi er rimelig enige – det er ikke dårligt, men man får lidt mere oplevelse ved de steder hvor det koster lidt mere. Vel et meget godt bud på hverdags-sushi?

   Svar
 • Pingback: Trine Louise » Anmeldelse af Aji Sushi i Lyngby

 • morten hansson

  4. juni 2011

  Besøgte DonDon in Kgs Lyngby en torsdag aften. Restauranten har slået sig op på billig sushi, men der var stort set ingen mennesker derinde, hvilket vi i starten ikke forstod. Interiørmæssigt var stedet rent, pænt og nogenlunde checket.

  Vi bestilte en sort sushi til 4 til kr 499 ud fra tanken om, at her ville vi virkeligt få noget for pengene. Det gjorde vi ikke: hvidfisken var papirstynds, laksen var ureelle stykker med alt for meget hvidløg, den sorte ris var kedelig – og selv den hvide ris som på okkult vis havde sneget sig ind i et par stykker nigiri, var for salt og klistret på den ufede måde.
  Sushien savnede enhver form for raffinement, og tallerkenen bar præg af aflejringer fra tidligere serveringer. Glassene, som vi selv måtte bede om, var af plastic og så havde restauranten ingen gafler, hvilket betød at den yngste gæst på 4 og den ældste gæst på 80 måtte spise med fingrene, da de ikke mestrer spisepinde.

  Jeg har spist sushi på utallige restauranter i ind- og udland, og plejer ikke at levne. Det gjorde vi alle her og følte os snydt. For 500 kr kan man meget bedre sushi alle andre steder jeg har besøgt, så Dondon er ikke billig sushi, det er bare dårlig sushi.

  Svar
  • Trine Louise

   4. juni 2011

   Hej Morten. Tak for din beretning. Jeg har ikke selv prøvet at spise på stedet, kun hentet sushi som take-away, så jeg kan ikke relatere til din oplevelse. Ærgerligt for jer at I har haft en dårlig oplevelse.

   Svar
 • Tomas

  28. juni 2011

  Hej Trine Louise

  Havde en dårlig oplevelse på DonDon i Hellerup. Skrev til dem, og fik så en desiderede trusselsmail fra ejeren, over at jeg kunne tillade mig ikke at være tilfreds. Hvis du læser f.eks. Mitkbh.dk, så kan du se at der er rigtig mange der har haft dårlige oplevelser, og de får så også “verbale tæsk” af ejeren. Yderligere så har levnedsmiddelkontrollen været efter dem og det fik de også smæk for ag ejeren. Han mente ikke at 21 grader varm fisk var ikke grund til at give sure smilys. Så det kan godt være det er billigt, men med deres indstilling til mad og kunder, så er livet for kor til DonDon..

  Svar
  • Trine Louise

   29. juni 2011

   Hej Tomas. Tak for din kommentar. Ubehageligt med trusselsmails. Jeg havde slet ikke set debatten på mitkbh.dk – bølgerne går godt nok højt. Ham direktøren gør ikke nogen rigtig god figur. Det undrer mig hvis det skulle gavne hans forretning – selvom det er godt at være tilgængelig på social medier.

   Svar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.