Drevet af drømme

Drømme er vigtige. Drømme betyder at man har håb. Drømme kan være udtryk for at have ambitioner, at tænke ‘ud af boksen’ eller at ville gøre sit liv til noget ganske specielt. Og det er en værdi vi sætter højt i denne tid.

Men skal man lade drømme styre sit liv? Og hvad nu hvis man ikke har nogen særlig store drømme?

Fra barndommen har mine drømme handlet om at få sin egen lejlighed, at blive sekretær og at få en hund. Førstnævnte har været den største drivkraft hos mig – det at få selvstændighed og lov til at bestemme over mit eget liv har virkelig været noget jeg har stræbt efter. En lille ordveksling mellem mig og min mormor omtales stadig indimellem i familien og siger noget om hvor vigtigt det har været for mig: Min mormor bemærkede at jeg lagde meget vægt på at spare de penge op, som jeg tjente ved fritidsarbejde mens jeg gik i skole. Hun spurgte om noget i retning af hvad jeg dog skulle bruge alle de penge til, og jeg svarede meget insisterende: “Det er til mit LIV, mormor!”

Det med at blive sekretær nåede jeg også, men det viste sig ikke at være så attraktivt i virkeligheden, og jeg ændrede kurs. Da jeg mødte min mand opstod der nye drømme. De omfattede i første omgang at slå pjalterne sammen og komme til at leve sammen, og senere drømte vi om at få sommerhus – begge er det drømme vi har fået indfriet.

Min drøm om at få hund deler min mand, og denne drøm venter stadig på at blive til virkelighed. Men det er også den eneste drøm som jeg har tænkt mig at forfølge seriøst. For der er jo det med drømme, at de som regel har en pris. Man skal formentlig ofre noget tryghed, nogle relationer eller noget økonomi for at indfri drømme, og den pris er jeg ikke villig til at betale. Min mand og jeg kan godt på en mørk vinterdag drømme om at bo i Sydeuropa eller at blive selvstændige erhvervsdrivende. Men det er bare tankeeksperimenter – en flugt fra hverdagen. Jeg er simpelthen ikke villig til at ofre min gode økonomi på at blive forretningsdrivende, eller at sige farvel til familie og venner for at bo i et andet land. Så vigtigt er det bare ikke for mig.

Jeg tror faktisk ikke at drømme er den største drivkraft i mit liv mere. Jeg har fået indfriet en del af mine barndomsdrømme og de nye der opstod da jeg forelskede mig, og nu er det vigtigere at have en god hverdag. At leve i nuet og nyde livet med min mand – og så forhåbentlig en hund en dag.

Lignende indlæg:


2 kommentarer

 • Annette i Barcelona

  20. marts 2011

  Trine, det du omtaler er bare tanke eksperiementer …lige med undtagelse af det hvor du bekskriver din trang til at få din egen lejlighed og hvor du fortæller din mormor at det er dit liv… Drømme driver og de er stærke… og man ved hvis man ikke gør noget ved dem så fortryder man.

  Min drøm var at bo i Spanien og jeg vidste i mange år inden jeg flyttede hertil at det skulle jeg… JEg SKULLE, jeg MÅTTE, det trak i mig… for hvad nu hvis jeg ikke gjorde det… ville jeg så fortryde…?? Jeg har aldrig fortrudt at jeg flyttede hertil… og idag kunne jeg ikke forestille mig at skulle flytte tilbage.

  …Og så lige en ting. Man siger jo altså ikke farvel til familie og venner bare fordi man flytter til udlandet. Din bror har jo heller ikke sagt farvel til dig vel?? – I har jo stadig kontakt omend i nok ikke ses så ofte som i ville hvis i boede lige rundt om hjørnet fra hinanden. Nogle gange kan distancen faktisk skabe stærkere bånd. Det er MIT liv… og ikke mine venners eller min families… Man kan ikke lade andre mennesker drive eller styre ens drømme… for hvad har man så?

  Og ja, jeg mner at man skal lade sig drive af drømme, hvis det altså ER drømme og ikke bare tanke eksperimenter… 😉

  Svar
 • Pingback: Trine Louise » 20 års jubilæum

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.