FAQ om el-cykel

Som el-cykelejer igennem 5 år har jeg efterhånden fået en del spørgsmål om el-cykler. Det sker jævnligt at folk spørger mig om cyklen når jeg holder for rødt el.l. ude i trafikken, og dertil kommer de spørgsmål man får af venner, bekendte og kolleger når man fortæller at man har en el-cykel. Jeg har opsummeret de mest almindelige spørgsmål her:

> Hvordan fungerer en el-cykel?
En el-cykel er i bund og grund en almindelig cykel, hvor der sidder i motor i (som regel) forhjulet, og et batteri typisk under bagagebæreren. Man får hjælp fra motoren når man træder i pedalerne.

> Kan man så køre på den uden at træde rundt, ligesom en knallert?
Nej, en el-cykel må iflg. loven kun give motorhjælp når man træder i pedalerne.

> Hvor hurtigt kan den køre?
Motoren hjælper op til 25 km/t. Hvis man træder til, samt ned ad bakke, kan man komme op i nærheden af 30 km/t.

> Hvor langt kan man køre på en opladning?
Det afhænger af mange ting, bla. batteriets størrelse og hvor meget strøm motoren forbruger. Et 36 V / 9 AH-batteri kan køre 40-50 km. på en opladning i plusgrader, og lidt mindre i frostvejr.

> Hvor lang tid tager det at lade batteriet op?
4-5 timer.

> Hvad så hvis den løber tør for strøm mens man kører?
Så kan man cykle på el-cyklen som en almindelig cykel, selvom den er lidt tungere.

> Kan man lade batteriet op med dynamovirkning fra cyklens hjul?
Det giver kun ganske lidt strøm i forhold til det der skal til for at drive cyklen.

> Hvad koster sådan en?
De kan fås til mellem 5000 kr. og op til 14.-18.000 kr. Prisen afhænger dels af motor- og batterikraft, af cyklens kvalitet og af om du køber den hos en cykelhandler, hvor den indstilles og serviceres, eller om du køber den på nettet.

Lignende indlæg:


2 kommentarer

 • Charlotte

  28. maj 2013

  Hej Trine Louise

  Nu har jeg læst en del af dine interessante indlæg, men jeg har stadig et spørgsmål ubesvaret – Hvilken cykel er det du selv sværger til, når det hverken er Promovec Whistle eller andre du har testet?

  På forhånd tak.

  MVH. Charlotte

  Svar
  • Trine Louise

   28. maj 2013

   Hej Charlotte.
   Hm, jeg ved ikke om jeg sværger til en bestemt, men jeg har gode erfaringer med Promovec i forhold til holdbarhed og vinter-bestandighed. Whistle er jo en lidt speciel Promovec-cykel, hvor man betaler en del for at batteriet er skjult, en pris jeg personligt ikke er villig til at betale. Men der findes jo mange andre modeller hos Promovec, som er mere rimelige i prisen.
   Det skal også siges, at jeg ikke har reel erfaring med andre mærker, så jeg er ikke i stand til at lave en objektiv vurdering.
   Jeg ville personligt ønske at man kunne få en cykel i samme kvalitet som Promovec, bare med skivebremser og udvendige gear, og uden at være en mountainbike (jeg vil gerne have skærme og cykelkurve på).
   Min nuværende cykel er en MBK fra 2010 med el-system fra Promovec. Den kører stadig upåklageligt.

   Svar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.