El-cykel-tester

I snart 5 år har jeg brugt el-cykel i min daglige transport. Denne blog er ikke dedikeret til el-cykler, men da el-cyklen er en del af min hverdag, har jeg blogget om den engang imellem. Det betyder, at folk som søger efter information om el-cykler på nettet, af og til støder på et af mine blogindlæg. Især efter at jeg skrev indlægget ‘Sandheden om el-cykler‘ har jeg fået meget trafik på min blog fra Google-søgninger, og dette indlæg har længe ligget i toppen af Google ved søgning på flere varianter af ordet ‘el-cykel’ – i øjeblikket er det faktisk nr. 1.

I sidste uge fik jeg en e-mail fra en online-forhandler af el-cykler. Han spurgte om var interesseret i at prøvekøre en af hans el-cykler i 14 dage og skrive en anmeldelse på min blog og til hans egen side. Jeg går ud fra at det bla. er fordi jeg har så høj en position på Google. Forhandleren synes at han har et godt kvalitetsprodukt og håber nok på en god anmeldelse.

Efter afklaring af et par juridiske ting, og aftale om at jeg i givet fald laver en upartisk anmeldelse, der beskriver ærligt hvordan jeg har oplevet el-cyklen, sagde jeg ja til udfordringen. Da jeg kom hjem fra sommerhus her til eftermiddag havde forhandleren været her og stille en helt ny el-cykel i vores carport, og imorgen tidlig tager jeg så en sort el-cykel i stedet for en hvid, når jeg skal afsted på arbejde.

Det bliver spændende at prøve en ny cykel. Jeg må prøve at notere mig forskelle og oplevelser undervejs. Iflg. specifikationerne at der tale om en mindre motor og et mindre batteri end min egen el-cykel, så jeg er spændt på hvordan den fungerer i praksis – mon jeg når mit sædvanlige tog? Jeg publicerer min anmeldelse her på bloggen om ca. 2 uger.

Se anmeldelsen her!

Lignende indlæg:


9 kommentarer

 • Annette i Barcelona

  7. februar 2011

  Håber du bliver så begejstret for den at de lader dig beholde den. God fornøjelse 😉 (hvad skal de også med en brugt el-cykel)

  Svar
  • Trine Louise

   8. februar 2011

   Øj, din kommentar var blevet spam-markeret, hvorfor dog det? Nå, men tak Annette, jeg har talt med dem om muligheden for at købe testcyklen billigt, men jeg vil lige prøve den før jeg beslutter mig.

   Svar
 • Pingback: Trine Louise » Anmeldelse af Lifebike 7-gears damecykel

 • Pingback: Trine Louise » Nr. 1 på Google

 • Stine

  27. februar 2013

  Hej Trine Louise

  Tak for dine spændende og oplysende blogindlæg om elcykler. Det giver helt klart et godt indblik i, hvad man skal gå efter, hvis man er ude efter en elcykel. I øvrigt også en meget personlig og velskrevet blog på mange andre områder end lige elcykling 😉

  Jeg håber, at du måske kan hjælpe mig, da jeg står overfor at skulle vælge elcykel. Jeg har prøvet Elvira Madigan, men føler, den er for stor og klodset. Desuden har jeg prøvet diverse modeller fra Promovec og er ret forelsket i den model, der hedder Whistle, som du også har testet. Desværre er den ret dyr. Jeg har så også prøvet en Ebsen elcykel, som jeg kan få lidt billigere. Men du skrev noget om, at man ikke kan købe ekstra batterier til Ebsen.
  Hvis du har tid, vil jeg blive meget glad for din respons på, hvad jeg skal vælge. Eventuelt har du hørt mere om Ebsen kontra Promovec.

  På forhånd tak for din hjælp!

  Venlig hilsen Stine

  Svar
  • Trine Louise

   27. februar 2013

   Hej Stine. Tak for din kommentar og de pæne ord om min blog.
   Jeg ved desværre ikke rigtig noget om Ebsen-cykler. Jeg kan ser hos Fantombike at det er dem der tidligere hed Panther, at det er et tysk mærke, og at man godt kan få ekstra batteri til visse modeller. Panther har været i deres sortiment i mange år, så det ville jeg ikke være utryg ved.
   Hvis du ellers kan lide cyklen fra Ebsen synes jeg da sagtens du kan købe den. Promovecs cykler er efter min mening ret højt prissat, især Whistle hvor man betaler rigtig meget for det skjulte batteri.

   Svar
 • Stine

  3. marts 2013

  Hej igen

  Tak for dit hurtige svar. Jeg endte med at købe en cykel fra Ebsen. Modellen hedder “Skagen”. Jeg har allerede kørt to ture a cirka 12 kilometer. Desværre tror jeg, at der er noget galt med batteriet. Jeg blev lovet som minimum 35 km, men batteriet er næsten fladt efter de 12!
  Men jeg må jo reklamere, hvis det virkelig er rigtigt, at den ikke kan køre længere, for jeg skal bruge den frem og tilbage til arbejde, og det er 20 km.
  Bortset fra batteriet, kører den rigtig godt, og jeg er rigtig glad for at være i gang med at cykle igen efter næsten et års pause.

  Mange hilsner fra Stine

  Svar
  • Trine Louise

   10. marts 2013

   Hej igen Stine. Ja, det lyder som om der er noget galt med batteriet – godt at du gør noget ved det med det samme. Håber du får fuldt udbytte af cyklen, nu hvor den dejlige cykel-årstid er på vej.

   Svar
 • Elcykelexperten

  27. februar 2014

  Jeg har flere venner der har elcykler. Mange begår den fejl at købe en af de billige elcykler. Fint til små ture (10-15km). Batterierne på de billige elcykler har ikke så lang rækkevidde selvom kw-timer er det samme, som på de dyrere elcykler. Som daglig pendler er man nød til af ofre lidt mere på en elcykel. Jeg har selv en fed Winora S2 (374kwh). Jeg kører meget blandet kørsel og kører typisk mellem 60-80km på en opladning. Winora batteriet har fået tildelt Seal Batso. Dette mærkat tildeles kun batterier, der kunne opfylde høje krav til sikkerhed, miljøbeskyttelse og overholdelse af internationale standarder i en speciel testprocedure.
  Jeg købte min som demo hos EPO-cykler. Elcyklen havde kun kørt få km og var 3 mdr. gammel. Jeg fik 4000kr. i kontant rabat. Winora kan varmt anbefales 😉

  Svar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.