DR1-serien Lykke

Ikke siden ‘Nikolaj og Julie’ har jeg fulgt med i en søndag aften-serie. Der er ikke rigtig nogen af de serier der har været de senere år, der har sagt mig noget.

Men den der sendes på DR1 i øjeblikket, den følger jeg med i. For den er meget tættere på noget jeg kan relatere mig til.

Serien handler nemlig om en kvinde, der arbejder i en medicinalvirksomhed. Serien er i høj grad et portræt af det arbejdsmarked, som jeg også befinder mig i: store virksomheder, der er en del af en koncern og børsnoteret. Man ser stressede medarbejdere i jakkesæt, og chefer med følelseskolde stenansigter. Meget genkendeligt.

Hovedpersonen Lykke oplever da også mange ting som jeg har set i denne corporate-verden:

  • mænd der tager æren for kvinders ideer
  • mænd der stikker kvinder i ryggen (billedligt talt)
  • mænd der ikke tager kvinders vurdering for gode varer
  • chefer der manipulerer for at fremme sig selv
  • chefer der lader som om de er interesserede i medarbejdernes karriere, men i virkeligheden gør ingenting

At chefen med stenansigtet kommer ud for en ulykke, som betyder at han begynder at vægte andre værdier i livet højere er mindre realistisk – det er nok de kreative mennesker bag serien som drømmer lidt. Virkeligheden ville nok også være lidt for kedelig til en TV-serie.

Men alt i alt synes jeg at serien er god. Selvom det er en verden, der ligger milevidt fra den kreative og kunstneriske verden skuespillere og forfattere befinder sig i, synes jeg at de gør det godt. Det er skægt at se noget af sin hverdag beskrevet, og jeg synes skuespilpræstationerne er gode. Og så er jeg rigtig vild med intro’en, hvor farvede molekyler danser til Fallulah…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q1zXJtkwXXQ[/youtube]

Vurdering:  ★★★★★ 


Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.