Matematisk contra sproglig

Dengang jeg gik i skole, fik jeg gode karakterer i både matematik og dansk. Ja, jeg fik vist generelt gode karakterer, jeg var en meget artig skolepige som lavede sine lektier og fulgte med i timerne.

Da jeg skulle vælge retning i gymnasiet, diskuterede jeg det med mine forældre. Jeg havde valget mellem sproglig og matematisk linje. Min mor er sproglig student og sygeplejerske, ikke særlig interesseret i matematik. Min far er matematisk student og har arbejdet med tal hele sit arbejdsliv, men har også en stor sproglig begavelse. Jeg kan huske at mine forældre hver især argumenterede for, at jeg skulle vælge den retning de selv havde valgt. Ikke at de pressede mig, men de følte hver især, at jeg ville kunne klare mig godt i den retning de pegede på.

Firsernes store ungdomsarbejdsløshed påvirkede beslutningen meget. Som jeg husker det, var muligheden for at få job en vigtig parameter når man snakkede om valg af uddannelse. Min far vandt, og jeg startede på matematisk linje, samfundsfaglig gren på Virum Gymnasium i sommeren 1987.

Det gik også godt for mig i gymnasiet. Jeg blev matematisk student med gode karakterer, min højeste karakter var dog i engelsk. Siden tog jeg endnu en tal-orienteret uddannelse; Højere Handelseksamen, og mens jeg tog et sabbatår og arbejdede som piccoline i COWIconsult, tog jeg mere matematik om aftenen og troede jeg skulle læse statistik på universitetet.

Sådan blev det dog ikke. Jeg tog en kontoruddannelse; en læretid på 2 år, hvoraf det ene år foregik på regnskabsgangen. Jeg fik job som sekretær, hvor jeg også brugte mine sproglige evner, men efter et par år blev jeg træt af at mange af opgaverne var mine, alene fordi jeg skulle aflaste nogen højere betalte specialister, og ikke fordi jeg havde en faglig kompetence selv. En ven fik en trainee-stilling i IT-verdenen, og det gik op for mig, at det var den vej jeg ville gå.

IT hører jo til i den naturvidenskabelige verden, det er meget logisk og matematisk. Undervejs i mine hidtil 12 år i branchen har jeg dog arbejdet mig hen til noget mere sprogligt. Sproget har været en nødvendig og vigtig følgesvend hele vejen, om det så handlede om en support-situation over telefonen eller at beskrive en fejl fundet ved test af software. Langsomt er det gået op for mig, at jeg rigtig godt kan lide selve det at skrive og formidle. Jeg skrev speciale i formidling på min IT-uddannelse, og idag arbejder jeg med mange forskellige opgaver, hvor jeg beskriver og formidler IT. Og jeg får endda af og til ros for det jeg laver.

Også i privatlivet skriver jeg mere end jeg regner. Mit bloggeri udspringer meget af en stor lyst til at skrive. Jeg overlader gerne hovedregningen til min mand – og jeg gider simpelthen ikke lave en sudoku. På en måde føler jeg, at jeg er konverteret fra matematisk til sproglig. I virkeligheden har interessen nok ligget der hele tiden, men været undertrykt af, at det matematiske var mere fornuftigt at koncentrere sig om.

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.