Midtvejs i julen 2010

Så er vi over halvvejs til juleaften, og julestemningen er godt igang i vores lille hjem. Mads pakker en lille gave op hver dag når han kommer hjem fra arbejde, indtil videre har der været bla. CD’er, chokolade med høj kakaoprocent, en drikkeflaske og tyggegummi i pakkerne. Vi tænder kalenderlyset hver aften, og i adventsdekorationen har 3 ud af 4 lys nu været tændt. Det er dejligt med lyskuglerne i vinduerne og sneen udenfor understreger julehyggen. Man orker ligesom kulden og de glatte veje lidt bedre.

Julegaverne myldrer ind i vores stue. Jeg har allerede i fredags fået afsluttet al juleshopping. Igen i år har jeg bestilt en del gaver på nettet, og resten har jeg fået klaret relativt nemt i Lyngby. Et rigtig godt bud på online juleshopping er Inspirations webshop. I modsætning til mange andre webshop er bytte-aspektet nemt klaret, da man får byttemærke på, ligesom hvis man havde købt varen i en butik, og gavemodtageren kan således bytte gaven i en Inspirations-butik uden bon – ikke noget med at sende varen tilbage og selv betale porto osv. Jeg har dog konstateret at man ikke altid kan stole på deres lagerstatus, men det er de ikke den eneste webshop der har problemer med.

I år holder Mads og jeg juleaften hver for sig. For 2 år siden holdt vi for første gang juleaften sammen – det var jul med Mads’ familie, og året efter holdt vi jul hos mine forældre. Det har været interessant at opleve hinandens jul, men vi synes ikke det er pinedød nødvendigt at være sammen hver eneste juleaften. Vi har fået vores egen tradition med at fejre jul sammen julemorgen, hvor vi giver hinanden gave og nyder juletræet. Så gør det egentlig ikke så meget hvad der sker om aftenen – da vi endnu ikke har fået vores egen juleaften-debut, foregår det alligevel på familierne præmisser og ikke vores egne. At vi deler os op er det som bedst tager hensyn til alle familier, så det er det vi gør.

Traditionen tro er der julefrokoster i juledagene – 1. juledag i min familie, og 2. juledag i Mads’. Dem skal vi også med til – det er hyggeligt og giver en dejlig familiefornemmelse. På den måde får vi som sædvanlig 3 tæt besatte dage. Heldigvis har det i år været muligt at holde lidt fri mellem jul og nytår – jeg holder fri alle dagene, og Mads holder fri et par af dagene. Så er der også lidt tid til at være os selv og nyde julen på helt vores egen måde.

Lignende indlæg:


2 kommentarer

 • Annette's space

  14. december 2010

  Spændende at læse om at i deler jer juleaften. Lige præcis juleaften kan ellers være så hellig (ikke som i kirkelig hellig) i nogle familier at ethvert skridt væk fra deres traditioner nærmest bliver strafbart…..
  Jeg selv skal købe 2-3 små julegaver og de 2 har jeg helt styr på (og bliver rigtigt glad hvis Inspiration også har varen hjemme) og den sidste hitter jeg nok på….
  Ha en fortsat hyggelig, omend kold, december…

  Svar
 • Trine Louise

  14. december 2010

  Hej Annette – ja vi prøver at tilgodese alle, og det er ikke altid helt muligt men vi synes det er lige så vigtigt at vores familie har en god jul som at vi selv har det og så kan vi godt være fleksible. God fortsat juleshopping og også fortsat god december til dig 🙂

  Svar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.