Optakt til jul 2010

Vi skal jo til det igen og der er ingen vej udenom. Julen kommer igen i år, helt planmæssigt. Normalt tænker jeg først på jul efter min fødselsdag i slutningen af november, men i år har jeg tænkt på det allerede fra starten af november. Måske er det fordi jeg er begyndt at læse lidt med på bloggen Lottes ting og sager, hvor der er blevet ført jule-dagbog fra 1. november.

Og det er jo rigtig nok, der er visse ting der skal planlægges. Der er ting som man har glæde af at tænke på i god tid, også af hensyn til andre.

Juleaften

Først og fremmest skal vi finde ud af hvor vi skal holde juleaften henne. De første 4 år af mit og Mads’ forhold holdt vi jul hver for sig med hver vores forældre. De sidste 2 år har vi holdt jul sammen, i 2008 med Mads’ familie og sidste år hos mine forældre. Vi skal have fundet ud af hvad vi gør i år  – der er også et puslespil omkring julefrokoster i juledagene som skal gå op.

Gavekalender

Så er der beslutningen om hvorvidt jeg skal lave gavekalender til min mand. Det har jeg også gjort i mange år, men sidste år synes jeg det blev for dyrt og jeg havde svært ved at finde 24 meningsfulde små gaver til en (nogenlunde) voksen mand. I stedet fik han adventsgaver. I år har jeg allerede købt 3 ting, som sagtens kunne være emner til gavekalender til ham, og økonomien er OK. Jeg har egentlig lyst til at genoptage traditionen, men jeg ved også at det er min indre gavoholiker der taler. Elsker bare at se ham spændt, nysgerrig og overrasket.

Adventsstage

Jeg er ikke kristen, men jeg synes alligevel det er hyggeligt at tænde lys hver søndag op til jul. Det er en traditionsrig nedtælling, som minder mig om barndommen hvor man glædede sig helt utroligt til 24. december. Jeg nyder at lave en adventsdekoration eller -stage, men det kræver lige en stille stund til at blive inspireret til hvordan det skal se ud i år. Må nok også hellere få et kalenderlys.

Pynte op

Vi har efterhånden fået samlet en hel del julepynt, både til juletræ og stue. I starten af julemåneden hænger vi glaskugler med led-pærer i vinduerne ud mod vejen. Med et par tænd/sluk-ure kan de stå og byde velkommen når man kommer hjem fra arbejde og slukke igen når vi skal i seng. I stuen udgør advensstage og kalenderlys julepynten indtil jeg får lyst til at finde nisser, klokker og anden pynt frem.

Julegaver

De ‘rigtige’ julegaver skal jo også købes. Igen ville det være dejligt med lidt ro til at udtænke gode gaveideer, men jeg kommer nok ikke udenom at bede om ønskesedler fra dem jeg giver gave. Efter et ret kaotisk gave-indkøbs-forløb sidste år har vi talt om at tage fri en dag og klare alle indkøbene på en gang. Nu må vi se hvad det bliver til.

Det er i store træk hvad juletiden handler om for mig. Nogle gange har vi juletræ, men sidste år sprang vi over pga stress. Konfekt og julesmåkager har jeg aldrig lavet – har hverken tid eller kalorieoverskud til det. Selve juleaften har jeg endnu ikke selv stået for, og det er nok også meget godt. Med den hverdag jeg har for tiden ville jeg skulle tage mindst en uge fri fra arbejde for at kunne klare sådan en opgave.

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.