Foredrag med brødrene Price

Her til aften har jeg været til FOF foredrag med Adam og James Price. Jeg så arrangementet annonceret på FOF’s hjemmeside allerede i april og tilmeldte straks mig og min mand. Og så idag – endelig – oprandt dagen.

Foredraget foregik i Kuhlausalen i Lyngby Kulturhus. Salen var fyldt til bristepunktet – mon ikke der har været udsolgt længe?

Brødrene stod på scenen ved hvert sit lille høje cafébord, og James styrede en powerpoint-præsentation på en laptop. Første time gik med en gennemgang af Price-slægten, fra den første James Price, der kom til Danmark i 1700-tallet for at underholde når danskerne tog til Kirsten Piils kilde på Dyrehavsbakken, og 5 generationer frem. Familien har rødder i sommerunderholdning, linedans og ballet helt op til brødrenes far John, som har været balletbarn.

Efter en kort tissepause fortalte brødrene så lidt om gastronomiens historie, madprogrammers historie og deres eget programs opståen. Til sidst var der lejlighed til spørgsmål. Folk ville gerne vide om Adam har fået solgt sit sommerhus og i så fald hvor programmerne så skal optages – svaret var ja, og at man så formentlig vil optage i James’ sommerhus og evt. i deres hjemlige køkkener. Under alle omstændigheder mener de ikke at de kan lave programmet i et studie eller noget der ikke er deres eget køkken. Der blev også spurgt hvornår de næste udsendelser kommer, og her måtte de sige at de nok først kan være klar med de næste udsendelser om 1 år, men der kommer nogle små temaudsendelser som relaterer sig til en bestemt årstid el.l. Det lugter af et juleprogram og måske også et påskeprogram.

Det var tydeligt at begge foredragsholdere er i formidlingsbranchen – de snakkede flydende, velformuleret og velartikuleret med både interessant indhold og god underholdningsværdi – ligesom vi er vant til fra udsendelserne. Adam var en smule mere fri af manuskriptet – jeg gætter på at det er ham der har skrevet det.

Da foredraget var slut var der stor applaus og brødrene bukkede og smilede og forlod scenen. Mens folk var på vej ud kom de dog ind på scenen igen for at tage deres laptop mv. og der var faktisk mange de gik op på scenen for at hilse på dem, få signeret bøger og få taget billeder sammen med dem. Det var jeg en smule overrasket over, men de ER jo både kendte og karismatiske. Jeg har også brødrenes kogebog, men havde ikke tænkt på at tage den med. Jeg fik heller ikke spurgt om James ville være min storebror…  – det er også temmelig fjollet, men han virker bare så enormt rar og flink, at jeg forestiller mig at det ville være skønt at have ham som den storebror jeg ellers aldrig har haft.

Vurdering:  ★★★★☆ 


Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.