Åbent brev til naboerne

Kære nabo.

Man skulle ikke tro det var nødvendigt at sige det, men jeg vil altså ikke have at du går ind på min grund og klipper i mine buske.

Jeg ved ikke om det er fordi min mand og jeg virker som nogen flinke og meget overbærende mennesker, at du synes at du kan tillade dig at gøre sådan?

Eller virker vi så sure og utilnærmelige, at du ikke synes du vil spørge os om beskæring af buske, der åbenbart generer, før du griber til selvtægt?

Jeg vil gerne gøre det helt klart: det fuldstændig uacceptabelt at gå ind på min grund og klippe i mine buske. Du er velkommen til at klippe den fælles hæk fra din egen side, men de buske der står inde på min grund har du ikke lov til at røre, selvom de står tæt på hækken. Det er iøvrigt også ulovligt.

Hvis der er noget af bevoksningen på min grund der generer dig, så kontakt mig, så skal jeg nok se velvilligt på sagen. Hvis ikke jeg er hjemme, så kan du bare lægge en lille seddel i postkassen, så skal jeg nok kontakte dig når jeg kommer hjem.

Venlig hilsen Trine

———–

Sådan et brev har lyst til at skrive. Jeg ved bare ikke hvem jeg skal sende det til – kan det virkelig være rigtigt at man er nødt til at sende det til ALLE sine naboer?

Det er ikke så længe siden at vores nabo i sommerhuset havde været inde på vores grund og skære i nogle nøddebuske. Det var kun få dage siden vi havde været i sommerhuset, og vi kom igen kun få dage efter. Alligevel synes naboen ikke han behøvede at kontakte os – han gik bare ind og klippede nogle grene som angiveligt pga regn hang ind over hans brændeskur som er placeret helt op til skel.

Vores ene nabo i Virum har vi gentagne gange haft problemer med, og da vi kom hjem fra arbejde igår var den gal igen. Genboen kom over og fortalte, at hun havde sendt sin havemand ind på vores grund og beskære vores buske på vores grund. Havemanden havde simpelthen stået inde på vores terrasse, og genboen havde været så forarget at han tog et billede af det. Og det var da også tydeligt at der havde været nogen med en beskæresaks – både 3 kirsebær-laurbærbuske, en forsytia og en lille opstammet snebolle var væsentligt mindre. Vi gik straks ind til naboen, som bare synes at vi var nogen forfærdelige mennesker som ikke holder vores have og bare vil have el-hegn og melde hende til politiet.

Jeg er meget vred og fyldt af en følelse af uretfærdighed – argumenterne flyver rundt i mit hoved. Samtidig er jeg målløs. Hvordan kan disse mennesker synes at det er helt OK at gøre sådan? Hvad tænker de på? Jeg kunne aldrig selv finde på at gøre sådan noget, og det kommer helt bag på mig at det kan ske. Og så både i sommerhuset og derhjemme, hvor uheldig kan man være med sine naboer?

Jeg føler også en stor afmagt, for disse naboer udnytter jo, at vi ikke er hjemme eller i sommerhuset hele tiden. De kan bare gå ind og klippe løs, uden risiko for at møde en af os, og vi har ikke en chance for at stoppe dem eller sige fra før skaden sker. Når man kommer hjem fra arbejde om eftermiddagen og ser at ens have IGEN er klippet ned, føler man sig meget sårbar og magtesløs. Vi fik naboen i Virum til at love at hun ikke gør det igen, men kan man stole på det? Det er jo ikke første gang hun har gjort det – hverken klippet i vores buske eller lovet at lade være – så man kan godt få en følelse af at man er i deres vold og bare kan vente på hvornår det sker næste gang.

Lignende indlæg:


4 kommentarer

 • Uden Relevans

  6. oktober 2010

  Puha den er svær. Måske i skal sikre adgangsforholdene med låse? Så kan de ikke komme ind uden at bryde ind.

  Svar
  • Trine Louise

   6. oktober 2010

   Tja, det er ikke så nemt sådan som det er indrettet hos os, og postbudet skulle jo også gerne kunne komme ind. Men en symbolsk havelåge kunne man selvfølgelig godt forsøge sig med.

   Svar
 • jean

  9. oktober 2010

  Jeg forstår at både dig og din nabo er frustreret.

  Svar
  • Trine Louise

   9. oktober 2010

   Hej Jean.
   Jeg ved ikke om jeg helt forstår min nabos frustration. I situationen med en gren som stikker ind til nabo-sommerhuset, så kunne det vel vente til man havde lejlighed til at snakke om det. Eller i det mindste give sig til kende efter det er sket, hvis det virkelig var et nødstilfælde.
   Mht. vores rækkehusnabo, så kan der måske være en forklaring i at hun er pensionist og går hjemme hele dagen, så kan man måske få hidset sig selv op til at det også er for galt at busken på den anden side af hækken er 1,60 høj. Men jeg synes ikke det er acceptabelt at skride til handling.

   Svar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.