Et nymalet sommerhus

I den forgangne weekend har vi malet vores sommerhus. Nu står det så skarpt som nogensinde, og tilsammen med det arbejde vi har lavet med haven og terrassen det sidste års tid ser huset faktisk helt pænt og velholdt ud, synes vi selv.

Vi startede forarbejdet sidste weekend. Dels skulle træværket vaskes ned med husrens, så alger og skimmelsvamp blev dræbt. Og dels skulle der fjernes noget bevoksning rundt om garagen, så man kunne komme til at male. Mine forældre ville gerne hjælpe, så de troppede op både lørdag og søndag og vaskede, beskar og spulede. Vi fik også skrabet løs maling og lavet et par reparationer, og så valgte vi at udskifte den oprindelige udendørslampe og et kæmpe stavær af en antenne med nye mere moderne af slagsen.

I den weeekend der lige er gået skulle det så være; den længe ventede dag hvor nye gode pensler med lækker høj-kvalitetsmaling skulle mætte det solskadede og tørstige træværk. Vejrudsigten havde en uges tid meldt om tøjrvejr i netop denne weekend, men uanset hvor gode DMI kan være til at forudse vejret, så føler man sig jo aldrig helt sikker på forudsigelserne før selve dagen oprinder. Hvis det skulle blive regnvejr er det jo helt umuligt at male, og så ville projektet skulle udskydes selvom vi stod klar.

Heldigvis blev vejret lige nøjagtig så godt som forudset, og lige præcis så optimalt som det kan blive til at male i. Solen skinnede og det var lige omkring 20 grader hele dagen – ikke for varmt og ikke for koldt til fysisk arbejde. Eneste ulempe var at malingen tørrede så hurtigt, at vi i solskinnet havde svært ved at se hvor langt vi var nået – det var nemlig lykkedes at matche den blå farve huset havde med en farvekode, så det var stort set nøjagtig samme farve vi malede med – og på.

Igen mødte mine forældre op både lørdag og søndag, og alle 4 var vi igang med blå og hvid maling på store og små pensler. Søndag kl 15 var vi færdige med både huset og garagen, og vi kunne nyde kaffe og min mors hjemmebagte krydderkage i solen med god samvittighed. 2 weekenders ståen tidligt op og arbejde fra morgen til aften havde givet pote:  vi har nu et helt nymalet sommerhus. Med den kvalitet vi har valgt på malingen kan der gå helt op til 12 år før vi behøver at gøre det igen. (Som min far sagde: vi behøver måske ikke at male hus igen før Trine bliver 50!)

Det er rigtig dejligt at vi har fået det gjort inden efterår og vinter kommer med sit opslidende vejr. Jeg er yderst taknemmelig for at vejret var med os, og jeg synes det var utrolig sødt af mine ikke helt unge forældre, at de ville hjælpe os med opgaven. Det er kun pga. deres hjælp at vi kunne klare malearbejdet på éen weekend. Jeg glæder mig til næste gang vi skal derop, det bliver et smukt syn komme kørende hen ad den lille vej og se det nymalede lille hus.

Sommerhuset før og efter – jeg ved ikke hvor tydeligt det er….

Lignende indlæg:


4 kommentarer

 • Therese

  8. september 2010

  Man kan sagtens se at det har fået et pift. Det er super fint ud 🙂

  Svar
 • Trine Louise

  8. september 2010

  Tak Therese 🙂

  Svar
 • Madame

  8. september 2010

  Hvor er det blevet fint! Og det glæder mig meget, at du kommer med til Jens’ blogtæf 🙂

  Svar
 • Trine Louise

  8. september 2010

  Mange tak Madame. Jeg glæder mig også rigtig meget til at møde jer til mit første blogtræf 🙂

  Svar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.