Cykelpolitik

Både min mand og jeg cykler meget. Min mand cykler både hele vejen til/fra arbejde, og en del i fritiden, både racer og mountainbike. Jeg selv cykler 20 km om dagen på min el-cykel, og så cykler jeg jævnligt i lokalområdet: ud og købe ind, over til mine forældre, på planteskole osv.

Når man cykler så meget, lægger man mærke til forholdene for cyklister. Nogle steder er der store brede cykelstier, andre steder er der slet ikke nogen. Mange steder er der huller og ujævnheder i belægningen, og man kommer også ud for at indretning af veje, kryds og udkørsler er indrettet uhensigtsmæssigt i forhold til cykler. Nogle af forholdene er bare irriterende, andre er farlige.

Jeg kommer tit til at tænke på at det og det burde gøres bedre, men jeg ved ikke rigtig hvor jeg skal gå hen med min frustration. Læserbreve og henvendelser til kommunen er vel en mulighed, men jeg tvivler på at det betyder særlig meget.

Nu har jeg meldt min lille familie ind i Dansk Cyklist Forbund. Jeg kan se på deres hjemmeside at de faktisk har noget indflydelse. De bliver bla. hørt af kommunerne. I vores kommune er foreningen repræsenteret i det lokale Trafiksikkerhedsråd og inviteres til at deltage i kommunale arbejdsgrupper om mere principielle spørgsmål.

Det er dansk forenings-kultur når det er bedst. Borgere, der har en fælles interesse, går sammen om at øve indflydelse. Og de lokale politikere har en samlet gruppe mennesker at henvende sig til, når de vil høre hvad der er mest hensigtsmæssigt. Det vil jeg godt være med til.

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.