Gadgets og software

Igen lader jeg mig inspirere af indlæg på andre blogs. På opfordring fra Therese og Jeppe kommer her et indlæg om det udstyr og de programmer jeg bruger til hverdag. Skal du ikke også være med?

I modsætning til de 2 andre bloggere arbejder jeg i en Microsoft-verden, suppleret med Linux når jeg er på farten. Jeg er ikke sikker på hvor meget nyt og spændende der er at finde hos mig, men jeg synes det er sjovt at høre hvad andre bruger, så derfor også et bidrag fra mig.

Hardware

Min primære PC er en Dell Studio 15,6” – den er lilla, hvilket er en stor glæde og nydelse i hverdagen, og det var en vigtig faktor købsprocessen. Den er 1 år gammel med flg. specs:

  • Processor: Intel Core 2 Duo P7350 (2.0GHz, 1066MHz)
  • Hukommelse: 4 GB RAM
  • Hard Drive: 500GB Serial ATA (5400RPM)
  • Styresystem: Windows 7
  • Mest brugte programmer: Firefox, Microsoft Office, Picasa, Sony Ericsson PC Suite. Media Go, Windows Live Photo Gallery

Når jeg er på farten eller i sommerhuset bruger jeg min lille Eee PC 901, en 9″ netbook som er 1½ år gammel.

  • Processor: Intel Atom
  • Hukommelse: 1 GB RAM
  • 20 GB SSD-disk
  • Styresystem: Xandros Linux
  • Mest brugte programmer: Firefox, Thunderbird

Min mobiltelefon er Sony Ericsson w910i – 2½ år gammel. Jeg bruger den til at høre radio og walkman på på min vej til arbejde. Jeg spiller også spil (Sims3, Zookeeper og Tetris) og surfer nødvendige trafiksider (Metro, Movia, DSB) samt checker sidste nyt på DR Mobil, Twitter og Facebook.

Jeg tager backup af mobiltelefon over på Dell PC’en. Backup af data på PC’en tages af Windows 7’s eget backupsystem over på en 500 GB My Book ekstern harddisk fra Western Digital.

Billeder

Vi tager flest billeder med vores 5 år gamle Sony Cybershot DSC W5. De loades over i min Dell via Windows billedimport. Modificeres i Picasa og tag’es i Windows Live Photo Gallery. Deles med venner og familie via Coppermine Photo Galleryeget domæne med adgangsstyring.

Mail og kontakter

Mails i eget domæne læses via POP3-klient på mobiltelefonen og via IMAP i Thunderbird på Eee. Downloades i Microsoft Outlook på Dell’en. Kontakter ligger i Outlook og synkroniseres via Sony Ericsson PC Suite til mobiltelefonen. Dejlig nemt når man får ny mobiltelefon.

Video

Jeg har fået en FlipVideo Ultra HD af min bror i julegave sidste år, som jeg optager lidt video med. Jeg ved faktisk ikke om man kan få dem i Danmark (min bror bor i Californien og har købt dimsen der). Jeg bruger medfølgende software til redigering. Her kan jeg sætte klip sammen til små film og distribuere dem via Channels til venner og familie.

Sociale netværk

Udover denne blog (som kører WordPress 3.0) er jeg på Facebook, Twitter og LinkedIn. De 2 første opdateres nemt fra mobilsiderne via mobiltelefonen, og ellers bruger jeg webinterfacene på Dell eller Eee. Jeg læser blogs via RSS-feeds i Google Reader og holder øje med besøg på min egen blog via Statcounter.

 

Til eventuelle idiot-taber-indbrudstyve der læser dette med henblik på at stjæle ovennævnte hardware: alle vores naboer er pensionister og holder godt øje med vores hus mens vi er på arbejde. Vi har helt nye døre og vinduer med gode låse – det kan slet ikke betale sig…

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.