Stevie, elskede Stevie

Jeg er vild med soulmusik, og en af mine absolutte favoritter er Stevie Wonder. Hans genialitet og talent er enormt. Hans musik får mig til mere end at vippe med foden; jeg får lyst til at både synge og danse, og når jeg er alene så gør jeg det. Musikken giver mig også en stor lykke-følelse  – det er ret fantastisk hvad den mand kan. Jeg ELSKER Stevie Wonder for den oplevelse han giver mig med sin musik.

Imorgen spiller han koncert i Danmark. Det er stort at sådan en stor stjerne kommer til byen. Det foregår i Parken, hvor der vist kan være over 40.000 mennesker. Jeg har været til koncert i Parken 1 gang før, og dengang var jeg meget skuffet – jeg forlod stedet med en følelse af at det ikke var pengene værd og at jeg aldrig ville komme igen.

Først og fremmest var lyden elendig. Dertil kommer, at når det er så stort så er man meget langt væk fra kunstneren. Når man er 170 cm høj kan man ikke se andet end ryggen af andre koncert-gængere. Det er som om at folk der går til koncert alle sammen er højere end 185?

Min konklusion da jeg hørte om Stevie-koncerten var, at jeg ikke ville tage afsted. At stå der alene imellem høje mennesker der ryger, drikker øl og snakker højt med hinanden er ikke nogen oplevelse, når der hverken er lydmæssig eller visuel kontakt med kunstneren. Heller ikke selvom det er en legende som Stevie Wonder der sidder oppe på scenen. Bevidstheden om at et musikalsk geni er i nærheden, er ikke i sig selv tilstrækkeligt for mig til at udholde menneske-mylder, cigaretrøg og en udgift på mindst 400 kr. – der mærker jeg at jeg er blevet ældre.

Men det knuser mit hjerte – jeg synes bare det er så ærgerligt når nu manden endelig er i Danmark at det skal foregå på sådan et kæmpe stadion. Tænk en oplevelse det kunne have været hvis han kom i Vega? Det er han nok alt for stor til, men jeg hørte da lige i radioen i morges at der ‘kun’ er solgt 18.000 billetter – det er vist under halvdelen af hvor mange der kan være i Parken.

Lignende indlæg:


2 kommentarer

 • Deborah

  16. juli 2010

  Jeg har også været til koncert i Parken, og det var til Michael Jackson. Lyden var helt forfærdelig. At MJ leveede varen og et fantastisk show. Men hvad er det værd, nå man ikke får oplevelsen af lyden. Ingenting. Jeg har også haft en god oplevelse, det var Tina Turner, men oplevelsen fra MJ sidder også dybt i mig. Men jeg ville også slemt gerne se Stevie et andet sted. Bortset fra, at jeg så ikke har råd, så troede jeg, der varr udsolgt, men det er der så langt fra så kan jeg forstå.

  Svar
  • Trine Louise

   16. juli 2010

   Det lyder som om vi har samme oplevelse – ærgerligt 🙁

   Svar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.