Jeg smelter

Det er varmt i Danmark – meget varmt. Dagen igår var den varmeste dag i 9 år, og natten til igår var den varmeste nat i 4 år. Tænk engang – efter en så lang og kold og snefyldt vinter, at der er kommet en så massiv sommer. Et 10 minutters tordenvej igår aftes kunne ikke ændre drastisk på temperaturerne.

Selvom jeg var træt af at fryse i maj, så trives jeg nu heller ikke så godt i varmegrader over 25 grader. Jeg er flov over at brokke mig over det fine vejr, jeg vil ikke være utaknemmelig, men disse temperaturer er over min grænse for hvad der er behageligt. Jeg bliver sløv og tung i hovedet, det er ikke rart.

Lykkeligvis er der kælder i mit lille rækkehus, og dernede er der behagelige 22 grader – næsten som et rum med aircondition. Huset vender med forsiden mod øst og bagsiden mod vest og vi har siddeplads på begge sider, så bortset fra midt på dagen er der altid en siddeplads i skyggen.

Og ellers har jeg allieret mig med ventilatorer. Den ene står fast ved TV/sofagruppen. Den anden er med stativ/stander så luften kommer ud i hovedhøjde, og den flytter jeg med mig rundt til køkken og andre steder efter behov – om natten sender den frisk luft henover sengen.

Når jeg så skal bevæge mig udenfor mit hjem – på arbejde og andre gøremål – må jeg bide det i mig. Offentlig transport er en udfordring, især bussen er slem. Toget går OK når aircondition virker og der ikke er for mange med toget, men det er desværre ikke altid tilfældet i disse tider med sporarbejde mv. Men mine 2 x 10 km på el-cykel er skønne, de 25 km/t giver en dejlig brise.

I mellemtiden kan jeg glæde mig over at både husbond og planterne i drivhuset trives rigtig godt med varmen. I lørdags spiste vi den første selv-dyrkede aubergine fra drivhuset, og den smagte fantastisk. Der var langt mere smag end man ellers er vant til fra dem man køber i supermarkedet.

Lignende indlæg:


En kommentar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.