En aften på Marienborg

Lars Løkke Rasmussen har besluttet at åbne statsministerens sommerresidens for offentligheden på Skt. Hans aften. Det er første gang nogensinde at Marienborg er tilgængelig for almindelige mennesker. Jeg har boet i Lyngby/Virum-området siden jeg var 11 år og har derfor kørt forbi Marienborg mange, mange gange, så på en måde føler jeg at jeg kender stedet. Jeg har i sagens natur aldrig været derinde, kun set TV derfra som f.eks. da George Bush var på besøg.

Men idag var det pludselig muligt at komme ind på den anden side af de kæmpe rhododendron-hække og se hvordan der ser ud – det måtte jeg prøve. Min mor havde det på samme måde, så vi greb vores cykler og vores mænd og kørte til Frederiksdal/Nybro efter at have spist lidt sommermad sammen hjemme. Dejligt at bo i cykelafstand når nu man slet ikke kunne ankomme i bil.

På Nybrovej blev vi mødt af massivt politiopbud, men alle var venlige og der var en god stemning. Da vi kom indenfor i parken stod der flinke folk fra Statsministeriet og uddelte små programmer med sangtekster og praktisk information. Vi gik rundt om huset hen til en skrå græsplæne hvor Lyngby-Taarbæk Brass Band spillede og folk sad på tæpper med aftensmad,  kaffe og hygge. Vi slog os ned på en ledig plet og nød også lidt forfriskninger.

Kl. 20 bød Lars Løkke Rasmussen velkommen, og senere sagde også borgmesteren Søren P. Rasmussen et par ord. Vi sang “Den Danske Sang” og derefter udforskede vi området yderligere. De kæmpe rhododendroner så endnu mere imponerende ud indefra, og der var en flot vandpark og en fantastisk rødbøg ud mod vejen. På den anden side af huset var der nogle områder der var udlagt som naturgrund, og vi så også den pavillon der er ved at blive bygget så de repræsentative opgaver bedre kan klares.

Kender du det at gå til et Skt. Hans-arrangement, og så står man til sidst bare og småfryser og bliver spist af myg mens man venter på at bålet tændes fordi det skal blive mørkt først? Sådan var det IKKE på Marienborg. Kl 21 sang vi “Danmark, nu blunder” og så holdt statsministeren båltale. Han talte om de gode ting i vores liv og om at ‘elske sit land’. Derefter blev bålet tændt og heksen, som en lokal børnehave havde lavet, blev futtet af, mens vi sang “Midsommervisen”.

Hele arrangementet var meget vel-tilrettelagt. Det passede os perfekt at være der et par timer og så kunne cykle hjem igen inden det blev helt mørkt uden at gå glip af noget. Det blev en rigtig hyggelig sommeraften, hvor vi igen mindede os selv om hvor priviligerede vi er at vi bor i så dejligt et område.

Du kan se lidt fra arrangementet på DR Update.

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.