Den dejligste lørdag i 100 år

Grundlovsdag kom mine forældre og min mors bror, hans hustru og deres hund til frokost i sommerhuset. Den danske sommer er som bekendt lunefuld, og indtil for et par dage siden føltes det jo nærmest ikke som om sommeren overhovedet var gået igang, så vi har været igennem mange overvejelser om hvordan vi skulle bænke 6 mennesker om vores lillebitte spisebord indenfor. Det endte med at vi købte endnu et bord med 4 stole, men det fik vi ikke brug for denne gang. Vejret blev skønt: 22 grader og høj blå himmel, helt perfekt til en Grundlovsdags-frokost udenfor.

Frokosten bestod mest af fisk. Når man har sommerhus tæt på Gilleleje Havn er det både nemt og oplagt at købe en masse lækre ting hos Adamsen Fisk, og så et af de lækre men dyre rugbrød fra Restaurant Gilleleje Havn. Så det blev lune fiskefrikadeller, fiskefileter, krebsehalesalat, paprika- og sennepssild samt laksepaté. Lidt rulle- og spegepølse samt en enkel sommersalat med agurk, tomat, radise vendt i en masse karse og purløg blev det også til.

Efter en rundvisning på grunden og i det lille hus satte vi os til bords på terrassen og havde en hyggelig frokost. Da alle var mætte og havde slået mave, gik vi en dejlig tur ned til Tinkerup Strand, som netop havde fået Det Blå Flag af Friluftsrådet. Min onkels dejlige hund Oskar nød vist lige så meget som os andre at komme ud i den friske og varme luft. Da vi kom tilbage til sommerhuset fik vi kaffe og Dajm Islagkage – en nem dessert fordi jeg kunne lave den på forhånd. Lidt senere igen den klassiske sommerhygge – kold rosevin med snacks.

Det var en formidabel lørdag. Med det pragtfulde vejr, en forplejning som heldigvis matchede gæsternes smag, og en dejlig naturoplevelse ved at være på landet og ved stranden gjorde, at det blev en meget vellykket eftermiddag med en rigtig god stemning.

Selvom det er sjældent vi har gæster, så elsker jeg det når det sker. Jeg elsker at finde på hvad vi skal spise og drikke, hvad vi skal lave osv. Jeg er grundlæggende lidt af en perfektionist, og kan godt komme til at sætte et lidt for højt ambitionsniveau mht. det praktiske, menu osv. Med alderen er jeg dog blevet bedre til at styre mig, jeg gør det simplere ved at begrænse antal retter, kompleksitet, vælge ting der kan laves på forhånd og ved at bede om hjælp.

Jeg må sige at jeg nød i fulde drag at have min nærmeste familie til frokost. Familie er blevet vigtigere for mig med alderen. Det er trygt at være sammen med mennesker som har kendt mig hele mit liv, som jeg deler værdier og historie med. Efter sådan en lørdag er jeg helt fyldt med glæde og tryghed og en følelse af samhørighed. Jeg er dybt taknemmelig for at mine forældre og min onkel og tante ville køre den lange vej til Gilleleje for at nyde en smuk Grundlovsdag sammen med mig og min mand.

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.