El-cykel stjålet

I lørdags fik jeg ny el-cykel. Igår blev den stjålet. 2 dage nåede jeg at eje den. Jeg havde parkeret den i cykelskuret ved Hellerup Station som jeg plejer at gøre med den gamle, og da jeg kom tilbage for at køre hjem var den væk.

Det er utrolig møgirriterende.

Det gav mig en masse bøvl og ærgrelser, at den gamle el-cykel pludselig ‘stillede træskoene’ efter kun 4 års tjeneste. Jeg har brugt al min flextid og en masse klippekort på at rejse 3 gange frem og tilbage til forhandleren i Albertslund med S-tog, undværet min effektive transportvej til arbejde i en uge og navigeret i en jungle af information og en meget påtrængende sælger, der gerne ville sælge en ny cykel til mig. Da jeg skulle hente den nye cykel måtte jeg endda vente 1 time på klargøring i 5 graders kulde i et Albertslund Centrum, som jeg nu efterhånden har fået set godt og grundigt igennem og ikke gider at glo på mere, for blot at konstatere at sadlen ikke var strammet og at jeg ikke havde fået instruktionsbogen med.

Stor var glæden derfor, da jeg mandag morgen kunne sætte mig på en ny el-cykel, som min mand havde strammet efter, og tage min gode morgen-cykelrute gennem Gentofte og vende tilbage til min daglige rutine. Når man som B-menneske skal tvinge sig selv ud af døren kl 6:20 så hjælper den faste rutine enormt.

Men sådan skulle det ikke være. Næ nej – en ussel cykeltyv synes at han skulle fratage mig muligheden for at have en god transportmåde til arbejde, for at kunne købe ind til helligdag/weekend uden at slæbe mig en pukkel til, og for at have friheden til at køre en tur. Jeg må bruge min sparsomme fritid på at anmelde det til politi og forsikringsselskab og går nu og venter på sagsbehandling, så jeg kan få erstatning. Og så må jeg ud på det efterhånden ret store marked for el-cykler og finde en god model.

Et lille lyspunkt i al min irritation er, at jeg nu kan overveje at købe den nye cykel hos en forhandler tættere på min bopæl. Da jeg købte min første el-cykel i 2006 var der ikke ret mange forhandlere, og derfor endte jeg med at købe den i Albertslund, som ligger 1 time væk med s-tog, med deraf følgende stor gene i forbindelse med service og reparation. Idag kan jeg købe en el-cykel i f.eks. Hellerup, Bagsværd eller Birkerød – altsammen i enten cykelafstand eller overkommelig transporttid. Det vil gøre min hverdag noget lettere.

Lignende indlæg:


5 kommentarer

 • Kent Rosengaard

  3. september 2013

  Irriterende, frustrerende og møg besværligt.
  Min nyligt lanceret efterlysningsportal http://www.efterlyseren.dk vil gøre det lettere for dem der ser en efterladt / stjålet cykel på deres vej. Hvis cyklen er efterlyst på portalen er det let for finderen at kontakte ejeren.
  Husk at efterlyse, det forøger chancerne betydeligt.
  Mvh. Kent Rosengaard..

  Svar
  • Trine Louise

   3. september 2013

   Hej Kent. Hvis jeg skal være helt ærlig, så tvivler jeg på at sådan en portal kan gøre stor forskel i forhold til stjålne cykler. Der stjæles så enormt mange cykler i Danmark, og mange er formentlig kommet til udlandet via organiseret kriminalitet. Samtidig er der så mange cykler i gadebilledet, så det er meget lidt sandsynligt, at nogen vil kunne huske at holde øje med en specifik cykel de har set efterlyst.

   Svar
 • Kent Rosengaard

  3. september 2013

  Hej Trine. Tak for tilbagemeldingen. De offentlige tal for anmeldte cykeltyverier er ca. 200 om dagen (70.000 pr. år).
  Som jeg har læst det, så er det de meget dyre cykler der primært ryger ud af landet. Det fleste cykeltyverier er brugstyveri. Dvs. cyklen bliver efterladt når den ikke skal bruges mere. De står efterladt rundt omkring i byerne. Vi ser dem stort set dagligt. Og det er bla. her efterlyseren kan komme til gavn. Når du ser en sådan efterladt cykel, kan du hurtig med din mobil tjekke op om den er efterlyst på omtalte portal. Derfor er det vigtigt at have billede på efterlysningen.
  Desuden kan du bruge portalen når du køber f.eks. brugt cykel, ved lige at tjekke om den skulle være efterlyst der. En del stjålne cykler bliver faktisk solgt via f.eks. DBA eller Guloggratis og andre lokale netmarkeder.
  I menuen “Tanken bag efterlyseren” har jeg prøvet at forklare ideen med portalen.
  Mvh. Kent…

  Svar
 • Henrik Meyer

  6. september 2013

  Hej Trine Louise,
  Dine beretninger om elcykling har jeg nydt at læse. Jeg er en ældre mand, 84, der ønsker at få moderat motion, hvorfor jeg har købt mig en Batavus Torino og bruger den med stor fornøjelse. Den er købt hos Free Bike på hjøtnet af skodsborgvej og nærumgårdsvej og leveret (med kvittering) i perfekt stand til min fulde tilfredshed, jeg bor selv i Virum og tager 194 derop efter service, det er jo nok det nemmeste for dig.
  Med venlig hilsen
  Henrik

  Svar
  • Trine Louise

   10. september 2013

   Hej Henrik. Tak for din kommentar. Dengang i 2010 endte jeg med at købe el-cykel hos Fri Cykler i Birkerød, og den cykel er nu solgt brugt og jeg har købt en helt ny en. Igen var jeg nødt til at rejse langt for at komme til forhandleren, for den blev kun solgt i Vanløse på det tidspunkt. Håber ikke den får tekniske problemer, for Vanløse ligger heller ikke specielt praktisk for mig.

   Svar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.