Jeg har fået ny el-cykel

Som beskrevet i forrige indlæg har min gamle el-cykel lagt sig med lungebetændelse, og blev i lørdags aflivet hos forhandleren. I bytte formedelst 10.300 kr. fik jeg en ny el-cykel. Den ser sådan her ud:

ny elcykel

Hvis man taler om tekniske specifikationer, så ligner den underligt nok den gamle meget. Der er tale om en 250W-motor og et 9AH – 36V batteri, nøjagtig som den gamle, som er fra 2006. Jeg har taget første almindelige transporttur på den idag, og de kommende dage vil vise om den har nogenlunde samme kapacitet/rækkevidde som den gamle, eller om den nye generation af design gør at den kører længere på ‘literen’ – altså pr. batteriopladning.

Heldigvis er cyklen noget mere moderne på andre punkter. Pga. placeringen af batteriet under bagagebæreren ligner cyklen en almindelig cykel meget mere, og vægten er også meget tættere på. Da den har 9 gear kan man cykle nogenlunde normalt uden batteri, hvilket også er en fordel – jeg HAR prøvet at løbe tør for strøm på en el-cykel. Den har en pæn hvid farve og er i det hele taget en del pænere at se på.

Så nu har jeg transportmiddel til de næste 4-5 år igen. I øjeblikket indgår el-cyklen i min 30 km transportvej til arbejde ved at jeg cykler fra mit hjem i Virum til en station 10 km væk, hvorfra jeg fortsætter med offentlige transportmidler. Det giver mig en daglig motionsmængde på 1 time, hvilket passer mig rigtig godt. Desuden er det p.t. den mest stabile rute jeg kan tage, er meget sjældent forsinket i øjeblikket og det er meget værd når normalturen tager 1½ time hver vej.

Lignende indlæg:


7 kommentarer

 • Trine Louise

  10. maj 2010

  Nå, det blev en kort fornøjelse. Cyklen var stjålet da jeg kom og skulle hente den igen på vej hjem idag. Nu skal jeg igang med bureaukratiet med politianmeldelse og skadesanmeldelse til Topdanmark. Håber jeg snart kan komme ud og købe en ny.

  Svar
 • Jens Lyng

  22. januar 2012

  Hej Trine
  Tak for alle de gode info i dine indlæg, jeg vil gerne anskaffe en el cykel der kan foldes sammen (den skal med på ferie). Jeg vil gerne købe en der har størst mulig motorkraft, 36v ? og gerne en der kan køre op til 30 km. Den skal være så let som muligt, evt med stel i alu, – men men men, sådan en kan jeg ikke finde, kan du hjælpe mig ? evt med en hjemmeside ? mvh jens lyng

  Svar
  • Trine Louise

   26. januar 2012

   Hej Jens. Undskyld jeg først svarer nu, systemet glemte lige at sende mig en mail om din kommentar. Jeg har desværre ikke kendskab til folde-el-cykler med 36V el-system.

   Svar
 • KIm

  10. februar 2012

  Hej Jens Lyng
  Elektrisk el folde cykel, kan du finde information om, på prodecotech.com,
  Amerikansk bygget kvalitets cykel,
  nanobooster@gmail.com, telefon 40 18 18 50, sælger i Danmark

  Svar
 • Anders Rune

  20. februar 2017

  Hej.
  Tak for god og oplysende indlæg.
  Hvad skete der efterfølgende, fik du så en ny af samme slags? Eller fik du aldrig testet denne model yderligere?
  Mvh. Anders Rune

  Svar
 • Anders Rune

  9. marts 2017

  Hej igen.
  Jeg var som sagt meget glad for, at kunne læse om dine erfaringer med de forskellige modeller af el-cykler.
  Jeg var nemlig på jagt efter en el-cykel, men det er lidt af en jungel, og når selv en brugt model, koster ca. 3000kr og op efter, er det jo en kæmpe fordel,med den viden, som du har bidraget med.
  Jeg endte med at finde frem til en slags DIY (“gør det selv”) el-cykel, bionx sl 250 ht dt l monteret på cube town.
  Dette valg er jeg super glad for, da det som sådan, er en almindelig cykel med en elmotor, og der med kan cyklen repareres hos alle cykel handlere, og selve motoren kræver ingen vedligeholdelse, og så kan hele systemet, til enhver tid skiftes over på en ny cykel.
  Endnu engang tak for inspiration og god læsning.
  Mvh. Anders Rune

  Svar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.