Sandheden om el-cykler

Jeg har nu indsamlet så mange erfaringer, at jeg er i stand til at skrive et generelt indlæg om fordelene og ulemperne ved el-cykler. Jeg står nemlig ved afslutningen af en livscyklus på en el-cykel.

I maj 2006 købte jeg en Promovec ‘Sprint’ el-cykel for 11.000 kr. Formålet var at gøre mig i stand til at cykle til og fra arbejde, som på det tidspunkt lå 12,5 km. fra mit hjem. Min cost-benefit analyse dengang gik på, at jeg ville kunne slippe for at bruge ca. 700 kr. om måneden på abonnementskort til offentlig transport, og med el-cyklen skulle bruge et antal ører på strøm pr. opladning, og om ca. 3 år ville skulle anskaffe mig et nyt batteri til kr. 3.000, da det til den tid ville være udtjent.

Det gik fint, jeg cyklede derudaf og sparede de 700 kr. hver måned. Jeg sparede også abonnementet til motions-centret, og når jeg kom hjem fra arbejde havde jeg overstået dagens motion og kunne bruge min aften som jeg ville. Tidsmæssigt var jeg endda 5 minutter hurtigere på arbejde end med bussen.

Da vinteren kom blev der lidt problemer, men efter et par besøg hos min forhandler i Albertslund blev elektronikken bedre forseglet og jeg cyklede videre.  Som forventet var batteriet slidt op efter 3 år – så kunne det næsten ikke trække cyklen mere og kun køre få km før det opgav helt. I mellemtiden var der kommet ny teknologi indenfor batterier, det var meget lettere, men da jeg også måtte have en ny oplader kostede det  4.000 kr. i stedet for de forventede 3.000 kr.

Det er nu et år siden at jeg fik nyt batteri, og det burde kunne holde mindst 2 år endnu. Idag står jeg desværre bare med en el-cykel der kræver reparation, da motoren begyndte at lave nogle grimme lyde – noget der lyder som om søm og skruer rumsterer rundt inde i motoren. Forhandleren siger at tandhjulene (planet-gear) er ødelagte. Reparation koster 2.800 kr. for nye tandhjul eller 4.000 for en helt ny motor, og så kan han ikke garantere at der ikke kommer flere reparationer snart, da hans erfaring med denne model ikke er så god. Vi er altså ude i noget hvor det næsten ikke kan betale sig at reparere el-cyklen. Når forhandleren så samtidig giver mig et godt tilbud på anskaffelse af en ny cykel, kan jeg godt se at det er ved at være slut med min lille ‘bil’.

Det kommer ærlig talt bag på mig at cyklen er slidt op efter 4 år. Den er lige til at smide til storskrald -forhandleren ville ikke engang samle motoren igen uden at jeg udtrykkeligt bad om det. Som nævnt ovenfor var det ikke en del af min beregning, at cyklen havde så begrænset levetid. En cost-benefit-analyse skal altså indeholde en afskrivning af selve cyklen over ca. 4 år. Den investering jeg har gjort på ialt 15.000 kr. gør at det gennemsnitligt har kostet mig over 300 kr. om måneden at bruge en el-cykel som transportmiddel – udover elforbrug og løbende vedligeholdelse.

Jeg har nok begået den dumhed at sammenligne en el-cykel med en almindelig cykel. Det kommer man nemt til når man køber den hos en cykelhandler. Min almindelige cykel har jeg stadig – den købte jeg i 1992 og med udskiftning af kæde, dæk, lås og styrbånd over årene har den det fint idag, og jeg regner med at kunne køre mange år endnu på den. Der er da heller ikke nogen forhandlere, producenter eller anmeldere der nævner, at man må forvente væsentligt kortere levetid på en el-cykel end på en almindelig cykel.

Når man læser artikler om og tests af el-cykler, handler det altid om specs og hvordan den nye cykel virker, og nogen skriver sågar at den type el-motorer man bruger i el-cykler ikke bliver slidt. Det er næsten altid positive anmeldelser man får ud af det, for når man sætter sig op på en el-cykel for første gang så er det en rigtig sjov oplevelse. Samtlige som har prøvet min el-cykel er spontant begyndt at grine. Men før man går ud og bruger en masse penge på en el-cykel skal man vide at den ikke bliver ved med kun at være sjov og spas – det passer simpelthen ikke, at motorerne ikke bliver slidt.

Måske skal man se en el-cykel som et stykke forbrugerelektronik på linie med PC’er og husholdningsmaskiner, nærmere end som en almindelig cykel med den forventning man kan have om levetid, når man passer godt på den. Men der findes da også forbrugerelektronik i prislejet +10.000 kr. som ikke skal smides ud efter 4 år?

Priserne på el-cykler har desværre ikke haft den samme nedadgående udvikling som man ser på forbruger-elektronik. En tilsvarende el-cykel koster idag nogle tusinde mere end det jeg gav for 4 år siden. Og de penge må jeg bare se at finde, for jeg er nødt til at have en ny el-cykel.

Jeg er blevet afhængig af den frihed jeg har med sådan en. Jeg får god skånsom motion, og det tiltaler mig stadig at opnå den effektivitet der ligger i at bruge sin transporttid til at få motion. Selvom jeg har skiftet job siden 2006 og nu kun cykler noget af vejen til arbejde, har jeg en fantastisk frihed; her er jeg helt uafhængig af både bilkøer, forsinkede tog og strejkende buschauffører. Med et par kurve på er el-cyklen også genial til indkøb. Jeg mener stadig, at el-cykler kan eliminere behovet for bil nr. 2 for mange familier.

Jeg synes altså stadig at el-cykel-konceptet er godt. Og nu ved jeg lidt mere om, hvad jeg skal være opmærksom på, når jeg skal købe en ny:

 • batteri: rækkevidde, levetid og pris for udskiftning
 • motor: kraft, levetid, garantiperiode, pris for udskiftning og reparation
 • kan den holde til dansk vintervejr med salt på vejene og frostgrader
 • forhandlerens erfaring med produkterne og reparation af disse
 • forventet levetid på hele cyklen

Flere el-cykel-erfaringer: se siden med mine blogindlæg om el-cykel samlet herLignende indlæg:

319 kommentarer til “Sandheden om el-cykler”

 1. 1

  Supplerende vedr. levetid på en el-cykel:
  Jeg købte en ny el-cykel igår. Forhandleren siger at en el-cykel anno 2010 forventes at holde 5 år, og derefter er el-motoren slidt op.
  Vær iøvrigt opmærksom på at et batteri betragtes af producenterne som en forbrugsvare på linje med dæk og slanger og der er derfor kun 6 måneders garanti i henhold til købeloven, uanset at et batteri ofte sælges på en forudsætning om rent teknisk at kunne holde i 3-4 år.

 2. 2

  Hej Trine Louise.

  Og tak for din kommentar på min blog om min elcykel.
  Er spændt på, hvad du har valgt i anden omgang.
  Min Promovec 2009 blev stjålet for 3 dage siden.
  Skal nu vente 2 uger for at se om den bliver fundet
  – hvis ikke vil jeg derefter få udbetalt forsikring – selvrisiko.
  Ved ikke helt nu. Raleigh har en model, der ligner Promovec.
  Kunne godt lide systemet med både gashåndtag og assistniveau.
  Hvis det er for omfattende her, må du gerne maile mig.
  Dejligt at læse om én, der har langtidserfaring.

  Mvh Hans

 3. 3

  Min blog kan læses her : http://www.24.dk/user/agenta38/perma/2010/04/05/Min_elcykel

 4. 4
  morten rydahl

  Dedt kan også være en ide at købe et bion-x kit til din eksistrende cykel. Det koster ca 10.000 og har børste og gearløs motor der kan holde mange år. Den fås både i 250w og 350w motor med max hastigheder på henholdsvis 25 og 32 kmt.
  Rækkevidden er afhængig af hvilket batteri man vælger men typisk 45-55km.
  Men nu har du jo købt, men kig efter det til næste gang.

 5. 5

  Tak for din kommentar. Interessant – men lidt af en pris hva? Jeg mener, det nærmer sig prisen på en komplet el-cykel. Den store model kan ikke være lovlig i Danmark, mener at 250 W er max, og en motor må i hvert fald ikke give motorhjælp til mere end 25 km/t.

 6. 6
  Per

  Jeg har købt en Kildemoes og opdagede hurtigt at det der loves ikke holder. Jeg har 30 kilometer til arbejde og havde satset på at lade op på arbejdet og så cykle hjem igen. I reklamerne siges der ca. 50 kilometer afhængig af vej og vægtforhold. Det holdt dog ikke, omkring 20 kilometer så var der ikke mere strøm på.
  Jeg har købt et ekstra batteri og oplader, jeg har i cykeltasken med på arbejde så nu kan jeg med et batteriskift og opladning af begge batterier cykle begge veje.
  Jeg er dog utilfreds med cyklen. Den har været på værksted 4 gange i det år jeg har haft den med samme fejl. Pludselig tæller displayet ikke op og melder fejl 4 når ikke bedalerne kører rundt. Ligesom du ikke kan skifte mellem de forskellige trin. Det er vist et generelt problem der er på Kildemoes cykler, og selv om det stadig laves for garantien så er det er pokkers irriterende. I øvrigt så indvirker dette også på hvor langt du kan køre på batteriet. I går stod så det ene batteri af (efter 6 måneder) og langt fra de mange opladinger der reklameres med.
  For mig er det ikke et spørgsmål om prisen i forhold til at køre bil men mere motionen. Jeg er 58 år og ikke i den bedste form så kørsel så langt om med alle de bakker er udelukket på en almindelig cykel. Jeg nyder min cykeltur og vil ikke undvære en elcykel men det er noget møg at man ikke kan regne med at den bare er i orden.

 7. 7

  Hej Per. Tak for din kommentar.
  Klart det er utilfredsstillende med så mange reparationer. Når først man har lagt sin daglige transport og motion an på sådan en cykel så er det virkelig irriterende at skulle have den til reparation. Og rædselsfuldt at batteriet står af lige omkring de 6 måneder – de leverandører jeg har hørt om betragter batteriet som en slid-del og giver derfor kun 6 måneders garanti på denne del trods at det er så dyrt som det er.
  Mht. batteriets rækkeevne kan jeg godt forstå at du føler dig ført bag lyset, tænk at du er nødt til at købe endnu et batteri! Hvis du på et tidspunkt skal købe ny cykel vil jeg foreslå at du ser på de cykler der har 36V-systemer (mener at Kildemoes har 10 AH x 24 V ik’?). Min nye el-cykel har 9 AH x 36 V hvilket gør at jeg kan køre mine 10 km til fra station 2 dage i træk, altså 40 km på en opladning. Har ikke prøvet at køre den i bund endnu, så jeg ved ikke hvor meget mere der er i den efter de 40 km, men http://www.fantombike.dk har testet denne type batteri og siger god for mindst 50 km. Dette system og batteristørrelse ses hos Promovec og alle de mærker som de også leverer til, nemlig MBK, Raleigh, Winther.

 8. 8
  ulla

  Dejligt med komentarer. Har selv et problem med batteriet som jeg tror har haft en forkertstart med deraf nedsat funktion til følge.
  Kan køre meget lidt i starten. Har fået at vide at først efter 10 opladninger er det i maximal . Men det er sk… besværligt at holde øje med at det skal lades når der er præcis 2 lamper tilbage på måleren.
  Ved ikke om jeg skal klage over det, er blevet lovet 40 til 50 km på et 26 v, noget overdrevet.
  Mvh ulla

 9. 9

  Tak for din kommentar Ulla. Hvis dit batteri er under ½ år gammelt ville jeg prøve at teste hvor langt det kan køre, simpelthen køre det fladt og så henvende dig til din forhandler med en klage.

 10. 10

  Hej Trine
  Vi importerer selv elcykler og jeg kan nikke genkendende til de problemer du nævner – at visse dele på elcyklen har begrænset levetid og koster astronomiske ( i den sammenhæng) beløb at få repareret/udskiftet. Jeg syntes vi kan lære en del af denne fortælling, f.eks. at det ikke bør koste kassen at få skiftet dele som vi ved har begrænset levetid. Det er synd og skam at en elcykel skal kasseres efter 3-4 år fordi det ikke kan svare sig at reparere den. Miljømæssigt profilerer elcykel fabrikanter (også os) sig jo med at det er grønt at køre elcykel fremfor bil, men set udfra en livscykluse vurdering bliver profilen knapt så grøn når elcyklen skal på genbrugsplads efter 3-4 år. Jeg vil derfor tage initiativ til at det kan svare sig at reparere elcykler således at batterier samt andre grundlæggende elcykeldele kan sælges for rimelige priser ved de reparationer vi ved der kommer med tiden. Jeg kan i øvrigt nævne at den nye type litium ion batteri (kaldet litiumjernfosfat) nu er i hastig fremmarch hos de fleste elcykeludbydere, og med disse batterier burde elcykler kunne køre væsentligt længere inden batteriskift er nødvendigt.
  Mvh
  Kenneth Janning, Ebike ApS.

 11. 11

  Tak for din kommentar, Kenneth. Jeg er meget enig med dig mht. miljø-perspektivet – det virker som ressource-spild at kassere en hel cykel pga. dyre reservedele. Flot hvis det kan lykkes dig at gøre noget ved dette problem.

 12. 12
  Lars b. Jørgensen

  Hej,
  Ja, jeg går da også med tanker om at købe en el-cykel. Men man føler sig på herrens mark. F.eks var jeg ude og prøve en el-MBK cykel. Synes den kørte godt, men så findes den åbenbart kun som damecykel. Ærgeligt. Som jeg oplever det er der også flere damemodeller end herremodeller. Det er jo rart at vide at man åbenbart skal gå efter 36 v modellerne.
  Desværre er problemet nok i dag at her i Danmark er man kun lige begyndt med el-cykler og at alle forhandlere er vilde med at sælge el-cykler fordi omsætningen så bliver det større. Er der nogle her på siden som har en el-cykel de er virkelig tilfreds med og som de kan anbefale.
  Mvh Lars

 13. 13

  Hej Lars. Ja, det er lidt af en jungle. Det er relativt få forhandlere som faktisk ved noget om el-cykler. Jeg kan anbefale dig forummet http://www.elcykling.dk/ vedr. forskellige mærker og erfaringer. Her vil du møde en debattør der hedder dk1 – han er fra http://www.fantombike.dk/ som efter min vurdering er den forhandler som har størst viden om el-cykler.

 14. 14
  Juri Christensen

  Hej alle.

  Apropos rækkevide og batterier. I oktober 2009 købte jeg en Mosquito Street Energy el-cykel (vist nok meget tæt i famile med Panther cyklerne fra Tyskland?) med et lithium 25V 11Ah (275 Wh) batteri fra Astrup cykler i Albertslund.

  Indtil videre er jeg meget tilfreds. Jeg bruger cyklen til/fra arbejde 3-4 gange om ugen (24 km hver vej), og det er min oplevelse, at kører jeg med halv støtte (min cykel har kun ‘hel’ og ‘halv’), så har jeg omkring 60 km dækning på batteriet (og omkring 40-45 med fuld støtte). Indrømmet, så hjælper jeg selv godt til, men jeg kan bestemt mærke, at cyklen også trækker.

  Rigtig fin motion, og alligevel herligt, at jeg ‘evig medvind’ og hjælp op ad bakker. Med halv el-kraft + mine egne ben, kører jeg i gennemsnit 23-24 km/timen (men da meget hurtigere i maks fart). Jeg oplever egentlig, at jeg får en mere rolig kørsel ved halv kraft… og så er det jo herligt, at jeg kan få lidt ekstra hjælp ved at trykke ‘fuld kraft’, når der kommer en særlig hård bakke eller man vender et hjørne, og (mod)vinden tager til.

  41 år med lidt over gennemsnitlig kondi, men er del kilo for meget (har dog smidt 10 kg i det lille år jeg nu har cyklet).

 15. 15

  Hej Juri, tak for din kommentar. Der lyder som om det er en rigtig god løsning for dig med den el-cykel. Det er mange km du cykler ad gangen må jeg sige! Selvom motionen ikke er så hård som almindelig cykel, så er det jo en af fordelene ved el-cyklen at man netop kan komme langt omkring. Og fordi man har den dejlige ‘medvind’ så er overvindelsen ved at tage cyklen jo noget mindre. Og husk, det er sundere at være overvægtig og i form, end at være normalvægtig og ude af form.

 16. 16
  Frede

  Det er da spændende at læse om de forskellige erfaringer med elcykler, så jeg lufter også gerne mine oplevekser.
  For ca. 2 år siden købte jeg en Life Bike elcykel. Efter 2 år, og ca 2300 km, har jeg i dag skiftet dæk på cyklen. Det er den eneste udgift jeg har haft. Men glæderne har været mange. jeg kører ikke på arbejde, den tid er jeg forlængst ovre ( ca 80 år ). På en 6 dages ferietur her i den snart forgangne sommer kunne jeg dog godt have ønsket mig lidt mere kapasitet på batteriet, 30 – 45 km kørte jeg på en opladning alt efter hvor mange bakker der skulle passeres.Evt ville det være rart hvis der fandtes en hurtigere oplader således at batteriet kunne oplades fuldt på en time i stedet for de ca. 3 timer det normalt tager, man kan jo ikke sove til middag i vejgrøften i tre timer.
  Er der nogen der ved om der findes en lynlader til sådan et køretøj?
  Jeg kan oplyse at jeg har anskaffet mig en cykelanhænger. Monteringer voldte cykelhandlerne uoverstigelige problemer så det måtte jeg selv klare med hjælp fra en ven, men anhængeren er virkelig god ved de daglige indkøb m.v.
  Hvis cyklen en dag er slidt op køber jeg omgående en ny, og med de erfaringer jeg har indtil nu bliver det samme model.

 17. 17

  Hej Frede. Tak for din kommentar, det er som du selv skriver spændende at høre andres elcykel-oplevelser. Jeg har ikke hørt om lyn-opladere, men jeg tror at batteri-industrien arbejder på forbedringer hele tiden. Din situation med lange ture kan næsten kun klares ved at have et ekstra batteri med, men det er jo lidt af en investering, de koster mange tusind kr.

 18. 18
  Per

  Hej Trine.
  Lad mig lige delagtiggøre andre i mine forte satte problemer med min Kildemoes elcykel.
  Til skræk og advarsel.

  Efter 1/2 år var der ikke mere slidbane (kun baghjulet) på min Kildemoes elcykel. Jeg fik slange og dæk skiftet og nu her 3-4 måneder senere er den gal igen. Jeg kører ikke ræs og syntes ikke jeg bevist kører og bremser.
  Måske er det bare nogle møgdæk der er på når man køber cyklen eller hvad ved jeg. Måske er det måden jeg kører på, men nedslidte bliver de. Til sammenligning har jeg kørt på en almindelig cykel i årevis uden nogen problemer med nedslidte dæk.
  Denne gang har jeg sagt til cykelsmeden at han skal sætte det bedste dæk, der kan købes for penge på så må vi se.

  En anden ting er at jeg to gange har fået skiftet eger på cyklen. Første gang var der gået 5 og anden gang 4.
  Jeg aner ikke hvordan det sker, men pludselig er de bare løse. Det er nede hvor de er udfaset ved navet (hedder det vist) de knækker over.
  Og igen jeg kører ikke råddent eller vildt eller på grusveje så jeg fatter det ikke. Tror bare det er en møgcykel.
  Den står mere hos cykelhandleren end hjemme.
  1. uge senere….

  Tja, så røg der igen en på vej hjem fra arbejde. Tror det er noget billigt møg Kildemoes har sat på. Forhandleren skifter da også uden beregning, men jeg må undvære cyklen 1 uge hver gang.

  Sidste………………..

  Jeg er begyndt selv at skifte når der gå et eger. Det tager mig kun 15 -20 minutter og jeg skal derfor ikke undvære cyklen 1 uge eller mere hver gang.
  Jeg opdagede at de eger der sad på var 2 mm op sidst jeg var hos cykelsmeden var han begyndt at sætte 2.33 mm eger på. Om det så skulle blive bedre af det ved jeg ikke, men det er de tynde der knækker. På min gamle Batavus Flying Dutchman cykel er der 2,33 mm bag og 2 mm foran.
  Jeg kommer jo nok ikke uden om at jeg på et tidspunkt må skifte alle eger (eller hjulet) og få det rettet op.

  Herud over så virker de 3 forskellige hjælpeprogrammer ikke. Uanset hvilken den står på er batteriet brugt efter lige lang tid og jeg kan ikke mærke nogen forskel, uanset hvor den står.

  Det nytter ikke at re-sette systemet.
  Selv om cyklen kun er et år gammel er jeg meget tæt på at smide den i containeren og købe et andet mærke….
  Som jeg tidligere har nævnt nytter det ikke at skrive til fabrikken og cykelhandleren er nu hjælpsom nok, men han er en gammel mand der burde være stoppet for mange år side og han kan bare ikke lave den.

 19. 19

  Sikke en historie Per. Det kunne i bedste tilfælde lyde som en mandags-model. Det hjælper jo heller ikke at din cykelhandler ikke kan rumme opgaven. Nu ligger din erfaring i hvert fald her på et blogindlæg som bliver fundet via google mange gange hver dag af folk som søger på el-cykel, hvis det er et generelt problem med dit mærke så hører vi det nok her.

 20. 20
  Tommy

  Hej Trine Louise.
  Jeg købte en Splinter ny EL-Cykle hos Den lille butik – atv og cross salg Susan Wolf Pedersen Skovbrynet 7,st 8670 LÃ¥sby Danmark for kr. 3500 + 280 i leveringsomkostninger og så blev den leveret på adr. Jeg kan ikke forstå man giver så meget for en EL-Cykel som du gør når de kan købes til 3500 kr. Jeg har haft min i 2 år og brugt den til at cykle ud i naturen ca. 3-4 gange om ugen ca. 100 km ialt om ugen. jeg har ikke haft nogen problemer med min cykel og er super glad for den. Normalt gider jeg ikke at “pukle” for at komme derud ad, Og heller ikke betale en formue for en El-Cykel Men da jeg så at Den lille butik havde dem tilsalg for “sølle” 3500 + 280″ kunne jeg simpelthen ikke lade være med at købe en. Jeg har ikke haft nogen som helst problemer med min cykel og den kører bare der ud ad. Et nyt batteri til denne type cykler koster 900 kr. så det er til at overleve. Og så fulgte der oven i købet et reserve baghjul med, med motor og det hele med i prisen. Og som jeg ikke har haft brug for endnu. Så måske du skulle skifte forhandler. Hilsen Tommy

 21. 21

  Hej Tommy.
  Det er godt nok en lav pris på en el-cykel du nævner her, det er den laveste jeg har hørt om. Jeg kan ikke finde en hjemmeside for den pågældende forhandler, har du et link? Hvad mærke/model er det?
  Til gengæld kan jeg finde klage-sager hos http://www.forbrug.dk, så det kunne tyde på at heller ikke denne forhandler har succes med alle sine cykler.
  Grundlæggende tror jeg på at der er en vis sammenhæng mellem pris og kvalitet, men jeg kan jo ikke vide hvad forskellen er mellem vores el-cykler i det konkrete tilfælde når jeg ikke ved hvad det er for en model du har købt.
  For mig var det vigtigt at have driftsikkerhed, da min el-cykel er et dagligt transportmiddel til/fra arbejde. Jeg har også lagt stor vægt på rækkevidde, således at jeg også kan køre mine 20 km om dagen når batteriet efter noget tid bliver brugt og ydeevnen reduceres. Derfor har jeg valgt en el-cykel til en – i dine øjne – ret høj pris. Endelig var det afgørende for mig at handle hos en autoriseret cykelhandler, så jeg havde et sted at gå hen hvis der skulle opstå tekniske problemer – igen fordi det er et dagligt transportmiddel som jeg er afhængig af virker.

 22. 22
  Christina

  Hej Trine

  Jeg har først opdaget denne side nu hvor jeg googlede efter prisen på et ekstra batteri til min elcykel, hvor er den god og informativ.

  Jeg købte i december 2009 en Kildemoes elcykel til ca. 13.000 kr. Jeg kører på den 3-4 gange om ugen på arbejde, hvilket er en tur på 2*22 km. Det er min opfattelse at batteriets rækkeevne afhænger meget af vindforholdene. Nogle dage bruger jeg kun 2 ud af 5 “batteri-pinde” på de 22 km, mens jeg andre dage løber tør for batteri efter ca. 20 km. Øv… hvor er cyklen tung at træde når der ikke er mere strøm på. Og en anden træls ting ved at “køre tør” er at så tæller computeren ikke de (i mit tilfælde ofte 20) km med, som jeg har cyklet inden batteriet blev fladt. Jeg overvejer at købe et ekstra batteri som jeg kan have med i cykeltasken, som også en anden har foreslået i et tidligere indlæg. Det er endnu ikke lykkes mig at finde prisen, men jeg kan selvfølgelig ringe til forhandleren.

  Jeg kan desuden nikke genkendende til det slidte baghjul. Mit baghjul var blankslidt efter knap 2.000 km. Min cykelforhandler mente det skyldes at jeg har kørt med for lidt luft i dækket, hvilket jeg nu ikke selv synes har været tilfældet. Det undre mig desuden at dækket var væsentlig mere slidt i den ene side end den anden.

  Min Kildemoes melder også ofte “error 4″ i displayet, det virker dog ikke som om det har nogen betydning for cyklen (hverken motoren eller batteriet). De første par gange kørte jeg til cykelhandleren for at få det ordnet, men nu “nulstiller” jeg selv computeren (ved at trykke på lysknappen) og fejlen forsvinder.

  Mvh. Christina

 23. 23

  Hej Christina.

  Tak for din kommentar. Ja den med blæsevejr, det kan jeg godt genkende – jeg løb også tør for strøm igår efter 2 dage med kraftig modvind.

  Har du overvejet at lade batteriet op mens du er på arbejde? Nu ved jeg ikke hvor stor din oplader er, men måske det var et alternativ at tage den med og så sætte batteriet til opladning i arbejdstiden, i stedet for at transportere et helt batteri ekstra med frem og tilbage? Eller måske du kunne investere i en ekstra oplader der kan ligge på arbejde – måske det er billigere end et ekstra batteri?

 24. 24
  Peter

  Hej Trine

  Jeg har ingen oplevelser med færdiglavede el-cykler, men jeg har ombygget min gamle MTB da jeg ikke brød mig om ‘mormor’ looket. Alle delene blev købt i Kina og jeg må sige at der er en verden til forskel i pris, de hjemlige priser du nævner gør mig en smule harm. Jeg betalte små 400kr for en 250w motor, 1300kr for et (36v, 12Ah, LiFePO4) batteri (+250kr i fragt), den har kørt over 5000km igennem det seneste år uden nævneværdige problemer.

  Det jeg prøver at sige er; at har man ikke ti tommefingre eller en skræk for at handle over internettet, så er der utroligt mange penge at spare for der er virkeligt nogen som skummer fløden med de priser vi har herhjemme.

  /Peter

 25. 25

  Hej Peter. Interessant pointe omkring gør-det-selv! Jeg har også hørt lidt om MTB-elcykler, det er sikkert noget der bliver større de næste år.

 26. 26
  Christian

  Hej Trine Louise,
  Ændrer Peters indlæg ikke totalt på konklusionen? De fleste af os har vel en cykel i forvejen og et par tusinde er jo ikke en boreplatform for 2 – 3 års problemfri kørsel?

  Vi mangler bare at finde ud af, hvor Peter har købt stumperne med så stor tilfredshed. Det ville også være rart at høre om evt. besvær med monteringen eller om også ikke cand. cykelsmede kan finde ud af at montere selv.

  Mvh Christian

 27. 27

  Hej Christian.

  Jeg ser det lidt som 2 forskellige kunde-segmenter. Der er Peters type, som har mod på at finde delene og gøre det selv, og så er der sådan en som mig som gerne vil have færdige og testede produkter med en forhandler under købelovsgaranti at vende tilbage til hvis der er noget galt. Det er jo kun godt at der er plads til begge dele.

 28. 28
  Jan

  Hej
  Jeg læser også Peters kommentar med stor interesse. Kan Peter ikke sætte os “gør det selv folk” lidt i gang. Der er meget info om el-cykler på nettet. Både Youtupe-videoer med demo af – hvordan man fx samler en ebike-kit.
  Det ser let ud – men hvordan finder man den rigtige kit – og så til den pris, som Peter nævner.
  Hvis Peter kunne fortælle hvilke netadressser han har brugt – vil det være en god start.
  Jeg har selv fundet et par stykker – men er er prisen en helt anden. De billigste koster ca. 1000 $ eller 900 €. http://www.v-fiets.com eller http://www.bionx.ca. Dertil komme told og moms. Desuden anbefaler disse firmaer ikke at man selv prøver sig frem – de mener at løbende justeringer er nødvendige. Men til Peters pris – er jeg villig til at prøve :-)

 29. 29
  Peter

  Jan og Christian:

  Det var nu ikke et kit jeg købte, købte bare enkeltdele efter en del læsning om emnet.
  Delene købte jeg på http://www.bmsbattery.com , de er nu ved at flytte over på http://www.ebike-bmsbattery.com – min kæreste vil også have en el-cykel og herfra bestiller jeg bestemt igen – alt gik fint og tingene var pakket forsvarligt.
  Jeg kan se at priserne er steget en lille smule siden da, men ikke meget. Der er naturligvis told på, men de fanger langt fra alle pakker – så man kan være heldig.

  Jeg købte løsdele til batteriet, jeg vil dog råde til at man køber et samlet batteri for så slipper man for en pokkers masse arbejde.
  Selvom man kan købe færdiglavede hjul med hubmotor så er disse af meget ringe kvalitet, så i stedet købte jeg bare en 350w hub og brugte
  http://www.dtswiss.com/SpokesCalc/Welcome.aspx?language=en
  til at udregne eger-længde. Disse købte jeg så sammen med en kvalitets fælg fra Mavic. (motorene kræver 36 eger og understøtter skivebremser)
  Med tingene i hånden og hjælp fra http://www.sheldonbrown.com/wheelbuild.html opbyggede jeg så hjulet. Det tog omkring 4 timer foran fjernsynet at samle og gøre lige. En cykelsmed ville sikkert kunne gøre det samme på 1/10 af tiden men det var meget tilfredsstillende at have opbygget hjulet fra bunden og slet ikke så svært som jeg troede.

  Resten af el-installationerne; bremsehåndtag med kontakt, PAS-sensor, gashåndtag og controller var mere eller mindre bare “plug & play”, alt passede sammen.

  Den samlede pris tror jeg nåede op omkring 3300,- inkl. fragt.

  Der findes desuden et glimrende fora for el-køretøjer http://www.endless-sphere.com/forums , her er det virkeligt værd at læse hvis man vil lave sin egen el-cykel eller løber ind i problemer undervejs.

  /Peter

 30. 30
  Jens

  Hej har en Gazelle elcykel Hollandsk håndbygget kvalitet.
  Det eneste minus er at det ikke er den billigste på markedet.
  Den kører dog upåklageligt, er som den eneste også med en sensor, der måler hvor hårdt du træder i pedalerne.
  Dette giver et mere behageligt igangsæt da den ikke rykker i gang eller laver hjulspind ved glat føre.
  Har lige været til halvårs service der ikke var dyrere end det jeg altid får lavet på alm. cykel.
  Der fik jeg at vide at der kommer et nyt batteri der kan køre fra 120 til 198 km. pr. opladning
  dog har jeg ikke brug for et sådan da jeg som regelt kører 50 60 km. før det skal lades op.
  Har kørt over 4500 km. uden at batteriet er blevet mærkbart ringere.
  kan anbefale denne cykel da jeg har haft stor glæde af den og ingen problemer indtilvidere.
  derudover syntes jeg min cykel er smuk og kvaliteten er uovertruffen.
  Så skal du have en elcykel så gør dig selv en tjeneste og tjek denne model ud.
  mvh. Jens

 31. 31

  Hej Jens. Tak for din historie. Spændende med en Gazelle, det mærke har jeg ikke hørt om!

 32. 32
  mikael

  hej
  jeg ovejer at købe en el cykel men bliver nu lidt skaram af hvis man skal give 1000-14000 kr få en el cykel og skulle smide den ud efter 4 år få så er motor slidt op

  men en anden ting jeg mener man kun skal bruge elmotoren nå der er en stejl bakke eller man er ved at køre lidt trat i stedet få at bruge motoren hele tiden så løber den meget hurtig tør men den anden måde så holder den meget længe men ved selfølig ikke om jeg har rat
  der er så mange el cykler på markedet lige nu så er svært at finde ud af hvad man skal købe få alle forhandlerne siger deres er den beste eller vælger en ud af de modler de har og siger den her vil jeg anbefale

  nogen syntes best om en model eller hørt om en de kunne anbefale

 33. 33

  Hej Mikael.
  Jeg kan godt se din pointe med at man kan spare på motor og batteri ved kun at bruge motor når man kører op ad bakke. Det er bare min erfaring at det giver så stor en forskel i tempo og fysisk indsats, at det bliver for ustabilt og man vil uvægerligt vælge lidt motorhjælp hele tiden.
  Mht. anbefalinger og gode erfaringer kan jeg henvise til http://www.elcykling.dk/

 34. 34

  Hej. Jeg har netop opdaget el-cykel-verdenen! Helt tilfældigt samlede jeg et reklameblad op og så en annonce for Mustang ”passion”. Og kan se at den kan dække et stort behov for at få cyklet igennem om vinteren og dermed få lidt motion i stedet for ingen motion! Har 18 km dagligt i alt, så cyklen skal erstatte bilen :-). Nu er jeg lidt af en grundig undersøger og har læst mig frem til, at det er ”drejningsmomentet”, der er motorens reelle ydeevne. Og ikke hvor mange volt eller watt, der er angivet for batteriet.

  Motoren er opgivet til at have 32 Nm (Newton meter) med et batteri på 10 ah, 24V. Der er ikke angivet nogen watt. Jeg har ikke kunne finde data for andre cykler indtil videre. Er der nogen som ved noget om DREJNINGSMOMENT på f.eks Kildemoes, T. hansen, SCO? Næste ”hurdle” er så at få prøvet el cyklen. Foreløbig er svaret nej, da den ikke må køre ud af butikken.

 35. 35

  Hej Caramel.
  Fantastisk at du måske kan erstatte din bil med en el-cykel – så er der da virkelig både miljømæssig og økonomisk gevinst! Jeg synes det er ærgerligt hvis du ikke kan få lov at prøve cyklen, det synes jeg er vigtigt at teste både af hensyn til om man sidder godt og når man er ny til el-cykler hvordan det føles at køre på sådan en.
  Med hensyn til tekniske specifikationer kan jeg henvise dig til elcykel-forummet http://www.elcykling.dk/ hvor der er mange teknisk kompetente mennesker som gerne svarer på den slags ting.

 36. 36
  Kay

  Hej
  Jeg går med tanker om at købe en el-cykel (pga. dårlige knæ) og har set på flere bla. hos Cykelland i Rødovre den der hedder Elvira Madigan 7 gear men har også set på bla. Promovec C7 og syntes det er meget svært at gennemskue hvad der er godt og skidt ?
  hilsen Kay

 37. 37

  Hej Kay. Jeg vil prøve at give udtryk for min opfattelse af forskellen på de to modeller du nævner.
  Det er mit indtryk at Elvira Madigan-cyklerne hos Cykelland er cykler som importeres færdige fra Kina. Promovec-cykler er også lavet i østen, men designet i Danmark. Min første el-cykel var også importeret fra Kina (i starten importerede Promovec færdige cykler fra Kina), og den var anderledes end danske cykler. Stellet var grovere og selvom det var aluminium var det ringere kvalitet end danske alu-stel. Man kunne ikke bruge standard-dele købt i Danmark. Og el-delen af cyklen måtte forsegles et par gange af forhandleren før den kunne klare at cykle i dansk vinter.
  Der er en række danske cykelmærker som producerer el-cykler, hvor el-delen leveres af Promovec (Raleigh, MBK, Winther). Min nuværende el-cykel er en MBK. Den ligner en almindelig cykel og er dermed noget mere elegant i designet, ligesom at man kan bruge alle standard-cykeldele til den. En ting som batteri kan jo være en rigtig showstopper når man tænker mere end 2 år frem i tiden for en el-cykel, og her føler jeg mig lidt mere sikker på at kunne købe et nyt batteri når mit nuværende ikke kan mere, fordi det bruges til alle de nævnte mærker foruden Promovec’s egen.
  Du kan se forskellige holdninger til de danske og kinesiske cykler på elcykel-forum http://www.elcykling.dk.
  Kommentatoren ‘dk1′ ved en masse om el-cykler fordi han arbejder hos http://www.fantombike.dk som nok er den eneste deciderede el-cykel specialist i Danmark, og her tænker jeg på at de også ved hvordan cyklen fungerer i praksis EFTER købet.
  Der er jo en stor prisforskel på de 2 modeller du nævner, og forskellen skyldes måske de ting jeg nævner her. Jeg frygter selvfølgelig at du som jeg vil opleve en kort levetid på en kinesisk cykel, men jeg ved heller ikke om en Promovec vil leve længere selvom den er dansk designet. I første omgang vil jeg anbefale dig at prøvekøre de cykler du overvejer og se på kvaliteten og spørge til holdbarhed osv.

 38. 38
  Ledsmoke

  Hej Trine L.

  Super side du har og virkelig gode pointer mht holdbarhed og sliddele.
  Du har da virkelig lagt dig i selen for at lave en god beskrivelse og det er lykkedes til fulde.
  Den eneste trøst jeg kan komme i tanker om at du kan få i forhold til de mere end voldsomme ekstraudgifter er at du i det mindste har været med til at støtte udviklingen af disse cykler og har været med til at vise vejen for andre der spekulerer i samme baner.

  Tusind tak for dit arbejde med denne side og super godt skrevet.

  Mvh Ledsmoke

 39. 39

  Hej Ledsmoke. Mange tak for de pæne ord. Det er en god trøst du nævner, det giver mening at kunne give sine erfaringer videre.

 40. 40
  mariole

  Kære Trine Louise
  Tak for en super super side, som jeg fandt ved at søge på el cykel.
  Jeg var på Bornholms højskole i sommer på et cykelkursus, hvori også deltog nogle el-cyklister, der fløjtende og fnisende overhalede os, der sled os op ad bakkerne, og var aldrig kommet med, havde det ikke været for el-cyklerne. Jeg var meget glad på deres vegne.
  Jeg er 59 år, københavner og, passioneret cyklist, er begejstret, omend med årene noget tavs, forcerer det bornholmske højland. og bl.a. derfor overvejer køb af el-cykel. Desuden arbejder jeg som frivillig et sted, der snart flytter til en ret højt beliggende adresse i det berømte / berygtede 2400 NV.
  Jeg har klippeklistret fra de mange indlæg, og håber mange vil fortsætte med tips og tricks fra el-cyklens verden.
  Venlig hilsen
  Mariole

 41. 41
  mariole

  Jens, der skrev om Gazellen d. 22. oktober 2010 15:22
  Hvor og hvilken model har du købt? Jeg kan se på den hollandske side, at der er flere forskellige modeller. http://www.gazelle.nl/nl/collectie/fietsen/elektrische-fietsen.html#826
  Venlig hilsen
  Mariole

 42. 42

  Hej Mariole. Tak for din kommentar. Det lyder som om en el-cykel kunne være en berigelse i din hverdag også. Jeg håber du finder den rigtige el-cykel for dig.

 43. 43
  Kim

  Hej Trine Louise, tak for en udførlig diskussion af pro et contra ang el-cykler; jeg skal helt sikkert ha’ en el-cykel ved lejlighed, men ‘tråden’ her på siden viser meget godt, at det ikke ubetinget bliver en dans på asfalt… Egl er det lidt ejendommeligt, at gammel, kendt teknologi som en el-motor bliver så problematisk på en cykel – pludselig ka’ man hverken skrue en ordentlig cykel sammen eller forbinde et batteri med en el-motor? Men, jeg tror, de gode resultater kommer hen ad vejen – og til en fornuftig pris, når først dem der roder med disse cykler kommer ud til et bredt, og navnlig tilfredst elcykel-publikum. . . ? Men tak igen for diskussionen; ska’ nok skrive, når jeg selv bliver el-motoriseret. Kim

 44. 44

  Hej Kim. Jeg forstår godt hvad du mener mht. gammelkendt teknologi og du har nok ret i at produktet fortsat kan udvikles. Skriv gerne igen når du har fundet DIN el-cykel!

 45. 45

  Hej. Jeg har skrevet tidligere på siden, hvor jeg efterlyste tal for “drejningsmomentet” på motoren på elcykler. Efter at have spurgt cykelhandleren et par gange, fik jeg tlf nummer til Kildemoes. Her lykkedes det at komme til at tale med deres tekniker, som heller ikke havde noget tal for “drejningsmoment” . Så blindgyde. Det er åbenbart watt, volt osv. Jeg har heller ikke kunne finde noget på http://www.elcykling.dk.

  Teknikeren fra Kildemoes fortalte, at der kommer en ny model i starten af året. Stadig forhjulstrukket og trækker på erfaringer fra elcykler hos det Franske Postvæsen, hvor de har brugt elcykler i mange år. Den skulle blive noget billigere. Jeg tror, jeg venter på den nye model, selv om jeg er meget ivrig for at komme igang. Men da jeg har tænkt mig at cykle om vinteren tiltaler et skandinavisk design mig. Kan se at Kildemoes cykel har pakket deres ledninger godt væk. Fik ellers en prøvetur på selv samme i strid blæst og en meget bakket rute og det var da noget af det sjoveste. Jeg var et stort smil i samtlige 9 km :-). Og solgt.

 46. 46

  Hej Caramel. Godt at høre at du har fået prøvet en el-cykel. Det lyder spændende med den nye model – jeg har også hørt om lidt forskellige tekniske problemer med Kildemoes både fra min egen forhandler og her på bloggen, så det kan godt være at det er fornuftigt at de nytænker deres el-cykler.

 47. 47
  Vibeke Lind

  Ja, så har jeg haft en meget lang samtale i telefonen med Thomas fra Kildemoes, da mit batteri ikke er til de mange km. hvilket jeg klagede over Jeg har haft min cykel i et år og 6 måneder og jeg har før klaget over mit batteri, uden at det har hjulpet ret meget – Thomas fortalte mig, at et batteri er til ca. 500 opladninger og det er til ca. 50 km pr. gang – han mener at mit batteri bare er næste opbrugt – men jeg har kun kørt 2560 km… hm ….500 opladninger x 50 km = 25000 km…jeg mener at jeg har langt igen….jamen så er det nok fordi der er bakker man skal op af…… modvind….. det er for langt ude syntes jeg.Thomas mener også at jeg nok har ladet mit batteri forkert op…. De har mange gode undskyldninger i det firma.

 48. 48
  Claus

  Tyske Panther er rigtig god. Jeg har kørt 70 km på en enkel opladning. På max. power kører den ca. 40 km pr. opladning.
  Cyklen er let at træde både med og uden batteri. God finish og fin balance mellem de fire motorindstillinger.
  Den fås i 7 gear og en 8. gearsversion. Offer endelig 500 kr. ekstra og køb 8 gear.

  Med lidt prutten fås 8 gears version til 11.000 (sommeren 2010) inkl. fine cykeltasker.

  God tur.

 49. 49

  Hej Vibeke. Ehj, hvor er de strenge. Hvis du skulle være nået op på 500 opladninger på det 1½ år du har haft cyklen, så skulle du have ladet op hver eneste dag, også lørdag og søndag. Det lyder ikke så realistisk? Jeg synes det er lidt for nemt for producenterne bare at beskylde forbrugerne for at have gjort noget forkert.

 50. 50

  Hej Claus. Tak for din beretning om din Panther – det lyder som en god cykel!

 51. 51
  Frederik

  Hej Trine Louise m.fl.

  Læste med interesse tråden, og glæder mig over de mange erfarings-udvekslinger.

  Min ide var at købe en el-cykel til transport at vores datter (20kg) på cykel og dermed undgå at anskaffe bil nr. 2

  De fleste modeller gør det vanskeligt at montere en barnestol, men måske kender én af jer en model der kan(?)

  Endnu bedre – måske kender I til en “Christiania-agtig” model (dvs el-cykel med transport kasse foran)… Er det ren fantasi, eller findes de?

  Jeg glæder mig til at læse kommentarer / links mv

  Frederik

 52. 52

  Hej Frederik. Mht. barnestol så har jeg ikke personligt erfaringer med dette, men ved at en af de mest specialiserede forhandlere i Danmark har viden om dette:
  http://www.fantombike.dk/info/_Elcykler_barnestol__122l1.aspx
  De forhandler faktisk også en el-lad-cykel, men den er godt nok dyr:
  http://www.fantombike.dk/pi/Mobii_3_hjuls_EL_Cykel_med_lille_lad_2475_147.aspx

 53. 53
  Jens

  Hej

  Svar til Mariole fra d. 13 november

  Har købt min Gazelle Orange innergy hos

  Maabo Cykler i Århus

  nørre alle 76

  De har også flere modeller sidst jeg var i butikken var der 5 forskellige modeller og man kan godt få en prøvetur

  Iøvrigt lige en ros til ejeren af butikken da jeg hver gang har fået en udsøgt service

  Jens

 54. 54
  Pampahund

  Hej Trine
  Tak for et fint indlæg om el-cykler. Jeg er selv den (u)-heldige ejer af en Kildemoes el-cykel købt november 2009 til 12.999 kr. Jeg har netop hentet den ved cykelhandleren for 3. gang efter problemer hvor motoren helt var stået af. De 2 andre gange har problemerne drejet sig om batteriet (hvilket blev skiftet uden beregning) og ellers dårlig forbindelse. Ingen af gangene har det kostet mig noget, men hold da op hvor er det irriterende at skulle undvære sit transportmiddel og som nævnt i et tidligere indlæg, det er dælme hårdt at cykle på den tunge cykel uden hjælp fra motoren.
  Butiksassistenten hos forhandleren fortalte mig at de har mange problemer med el-cyklen fra Kildemoes og at Kildemoes efter sigende helt var holdt op med at producere el-cykler pga de mange problemer med kvaliteten. Han anbefalede at købe en Raleigh næste gang, de kom meget sjældent tilbage til forretningen pga tekniske problemer. Han fortalte mig også at ifølge forbrugerloven har man ret til at få sine penge tilbage eller få et nyt produkt hvis den samme fejl skal repareres 3 gange. Desværre har det ikke været den samme fejl, jeg har fået repareret alle 3 gange, ellers ville jeg have forlangt mine penge tilbage og det kunne kun gå for langsomt.
  Jeg håber disse ord kan hjælpe andre som enten overvejer at købe en Kildemoes el-cykel eller har været uheldig som jeg.
  Mange hilsner
  Tina

 55. 55

  Hej Tina/Pampahund.
  Tak for din historie. Det er opslidende at skulle til forhandleren igen og igen, det er mange gange indenfor kun 1 år du har været afsted.
  Jeg har snart hørt om en del problemer med Kildemoes, så det kunne godt lyde som om de har nogle generelle problemer. Jeg tror selv at jeg vil holde mig væk fra det mærke i hvert fald, indtil de evt. kommer med helt nye modeller som andre har nævnt.
  Dette blogindlæg findes dagligt af mange mennesker via google-søgninger, så din historie er hermed givet videre og rammer forhåbentlig også nogen der er ved at købe en el-cykel, så de kan undgå de samme ærgrelser som du har haft.
  Mvh. Trine

 56. 56
  Kim Harder

  Jeg har for næsten 2 år siden anskaffet mig en el-cykel til 3500 kr. og har brugt den hver dag til, at kører på arbejde. Da dette var en billig kinesermodel, så lignede den en rustbukke, allerede efter 2 måneder. Det hværste problem jeg har haft med den, var da den begyndte, at sprige sikringer. Det viste sig, at ledninen inde i batterikassen var hoppe af i lodningen. Det fiksede min nabo, også kørte den igen. Nu her i den kode vinder, så er det ved at være slut for batteriet. Jeg kan ikke få fat i et nyt batteri, til min cykel, da vedkommende, som forhandler den her i Danmark, åbenbart ikke længere sælger disse cykler. Jeg kan med den livscyklus, som der bliver beskrevet her på siden, regne ud, at man skal åbenbart ikke skal investerer i de dyere modeller. Her mener jeg dem over 7.000 kr. Elcyker kan i dag købes fra 2.000 kr. op opefter. Dengang jeg kørte på almindelig cykel, levede de heller ikke meget længere end 3 – 5 år, da jeg simpelhen trådte dem i stykker i gearet.

 57. 57

  Hej Kim.
  Ja jeg kan godt se at man får mere cykel for pengene på den måde.
  3 cykler á 3500 kr. = 10500 kr. med en samlet holdbarhed på 6 år er stadig billigere end 1 cykel á 14.000 der kun holder 5 år.
  En overvejelse værd!

 58. 58
  Kim Harder

  Undskyld, men jeg tror ikke på, der er nogen elcykel, som kan holde i 6 år. Der vil batteriet være stået af inden. Vores hårde klima gør, at det meget hurtig bliver slidt. Hvis jeg kunne være sikker på, at kranken på min cykel ville kunne holde 2 år mere, så ville et batteri til omkirng 1000 kr. kunne forlænge cykelens levetid med 2 år. Så er vi oppe på 4.500 kr. for 4 år. Havde jeg være klar over, at den var så hurtig til, at ruste, så skulle den have haft en ordenlig behandling fra starten af, så skulle det have været mulig, at forlænge den levetid. Endvider har denne cykel en stor fordel. Den har træk på baghjulet. Det er der desværre ikke mange af de dyre cykler, som sælges der har. Den er meget nemmere, at styrer i glat fører, med træk på baghjulet. Træk på forhjulet så trækker motoren cyklen. Træk på baghjulet, så skubber den cyklen. Cyklen er dermed heller ikke så tung, at styre.:-)

 59. 59

  Kim, du har ret – til prisen på de 14.000 kr. skal lægges mindst 1 nyt batteri. Men jeg vil mene at en bedre kvalitet cykel kan holde i 6 år iøvrigt – det kan almindelige gode cykler jo i hvert fald hvis de bliver passet.

 60. 60
  Kim Harder

  Ja jeg håber da på, at finde en cykel på et eller andet tidspunkt, som kan holde i mist 6 år. Har ikke oplevet det endnu, hverken dem uden el, eller dem med elmotor. I går stod min helt af tror jeg, men det skyldes et slag den fik sidste aften, da jeg kørte på en isklump, som kommunen ikke havde fjernet. Jeg kunne ikke se den, da den var hel sort og lå i et vejkryds på tværs af cykelstien. Så nu skal jeg til, at kører på min lille el-foldecykel, som har kunne købes til 2.000 kr. Den er uden gear, derfor har man kunne sælge den så billig. Det er som, at kører på en lille knallert.

 61. 61
  Mogens

  Jeg har købt en “Elstar” hos Cykelland, og er meget tilfreds. De gar mange modeller, kraftig motor, og batteri med stor kapassitet, kan køre 40 – 50 km. på en opladning. Se deres hjemmeside, der er alle oplysninger meget detaljeret, og fin betjening.

 62. 62

  Tak for din kommentar, Mogens. Godt at høre at Cykelland har tilfredse kunder.

 63. 63

  Vedr. batterilevetid:
  Jeg har lige set hos fantombike at de nu har 12AH-batterier, som giver både længere rækkevidde og flere opladningscyklusser. Så vidt jeg kan se kan jeg bruge det direkte på min MBK-elcykel og med samme oplader – det er da bonus!

  http://www.fantombike.dk/pi/Batteri_Litium_36V_12AH_til_Raleigh_ProMovec_MBK__2569_125.aspx

 64. 64

  Hej Trine
  Håber du vil gøre brug af mit tilbud fremsendt til dig pr. mail, da jeg kan høre du er en kritisk dame, der ved hvad du vil have :-)
  http://www.toprobot.dk/dame-elcykel-7-gear-lifebike-hybrid

  Mvh. Johnny Nielsen

 65. 65

  Hej Johnny. Jeg har godt set mail’en – vender tilbage til dig pr. mail om dit tilbud. Ja, jeg er en bevidst forbruger, især når det drejer sig om produkter i denne prisklasse. Men samtidig er jeg også positiv og åben overfor nye ting :-)

 66. 66
  Gregers

  Har en SCO el-cykel, købt i Bilka (jeg kan desværre ikke anbefale at købe hos dem, da de nok er for “store”, og virker lidt ligeglade, når jeg ønsker at få repareret cyklen).
  Mht batterierne, der “mister pusten” for hurtigt. Jeg havde problemer med at batteriet røg ud af kontakterne, når jeg cyklede.
  Efter ca 5 måneder gik batteriet desuden helt dødt. Med møje og besvær fik jeg det ordnet i Bilka. Efter et par måneder gik batteriet dødt igen.
  Bilka fortalte, at der kun var 6 måneders garanti på batteriet, men de skiftede det alligevel, da jeg havde haft det reperaret tidligere.
  Forbrugerrådet oplyste mig om, at de mente, at garantien skulle vare lige så længe som cyklen, da det jo er en samlet pakke, vi køber………det er jo en EL-cykel, vi køber :-).
  De sagde, at man kunne sammenlige det lidt med, at garantien jo også gælder for hele pakken, når man køber bærbar pc, digital-kamaraer osv, altså alt med batterier inkl.
  Er der nogle af jer, der har set noget om dette?
  For info cykler jeg højst 10 km om dagen til og fra jobbet.. Plus lange cykel-ture iblandt.
  Venlig hilsen Gregers.

 67. 67

  Hej Gregers. Tak for din kommentar – godt at høre erfaringer om Bilkas el-cykler også! Jeg håber at du har fået et batteri der duer nu.
  Interessant at du har talt med Forbrugerrådet om det med den forkortede garanti på batteriet. Det virker meget logisk at det er en samlet pakke man køber. Jeg har selv talt med den danske producent Promovec, som ihærdigt hævder at der kun er 6 måneders garanti. Og jeg har talt med min første forhandler i Albertslund om problemet – han sagde at han prøver at bearbejde problemet via Cykelhandler-foreningen.

 68. 68
  Gregers

  Selv tak, Trine Louise, også for din ihærdighed.
  Det kan være at jo flere af os el-cyklister, der spørger om problemet med batteriernes levetid, des før bliver der måske gjort noget ved det.
  Dels hos forhandlerne, dels gennem forbruger-rådet f.eks.
  God week-end!

 69. 69

  […] fik jeg en e-mail fra en online-forhandler af el-cykler. Han spurgte om var interesseret i at prøvekøre en af hans el-cykler i 14 dage og skrive en anmeldelse på min blog og til hans egen side […]

 70. […] Her kommer min anmeldelse af cyklen […]

 71. 71
  Peter Michael

  Hej Trine Louise

  Vil bare lige tilføje mine (korte) erfaringer med elcykler. Jeg købte for nogle uger siden en elcykel hos THansen af mærket X-ZITE
  (http://www.thansen.dk/product.asp?c=4933537807&n=-1263330393&pn=-1139968922), fordi jeg synes modellen virkede sporty og smart og samtidig i en rimelig god kvalitet. Jeg har kørt en del ture på den nu og synes rigtig godt om den. Jeg kan køre ca. 50-60km før batteriet er helt flad tror jeg (har kørt 45km hvorefter der var én streg tilbage). Det er en 200W motor med 75% effektivitet dvs. 150W med et drejningsmoment på mellem 7nm-32nm. Synes motoren trækker rigtig fint dog kunne jeg godt have brugt at den kunne køre 30-35km/t i stedet for kun 25km/t. Cyklen er forholdsvis nem at træde selvom man slukker motoren. Gearet SRAM 7s er vildt nemt at justere (http://www.youtube.com/watch?v=9Rj0r6RhKqY)

  Af “darlige”/mindre positive ting kan nævnes:
  – Sadlen er lidt hård da det er en sportssaddel
  – Motoren er ikke lydløs når den trækker op ad stejle bakker (næsten lydløs på flad vej)
  – Den sensor der detektere at man træder i pedalerne får signalerne fra en lille rund plastik plade med en masse magneter. Desværre sidder denne plade ikke særlig stabilt/godt fast, hvorfor jeg er blevet nødt til at kile noget ned i mellem den og det store tandhjul ved pedalerne. Nu fungerer det upåklageligt, hvor jeg i starten havde lidt svigtende motorhjælp.

  Delene til cyklen kan man købe forholdsvis billigt (http://www.thansen.dk/products.asp?c=4933537807&n=-1276930411)

  Jeg kan i øvrigt se at flere af delene på min elcykel er ligner de samme dele som sidder på den Lifebike du skal teste. Det er selvfølgelig et andet stel og gear, men jeg kan se at batteri, motor på forhjul, bremser og styreboks er den samme. Så jeg er spændt på din anmeldelse af cyklen…

  Venlig Hilsen Peter Michael

 72. 72

  Hej Peter Michael.
  Tak for din analyse af din X-Zite el-cykel. Det med de 25 km/t er jo en følge af dansk lovgivning, men der findes da kraftigere motorer og batterier, som måske kunne give lidt mere fart hvis man så selv ville trampe godt til. Jeg er glad for at høre at du er glad for cyklen sådan alt i alt.

  Jeg har godt hørt andre nævne, at der er ligheder med Lifebike. Min anmeldelse er skrevet, den ligger her: http://trinelouise.appelby.net/2011/02/20/anmeldelse-af-lifebike-7-gears-damecykel/

  Sikke en løsning mht. sensoren – det er jo godt at du har teknisk snilde til at gennemskue det, men for elcykel-købere der ikke har samme evner er det jo ikke en optimal situation. Man må da håbe at en sådan køber kunne have fået det afhjulpet hos T. Hansen.

 73. 73
  Vagn

  Hej

  Jeg har erfaringer med to THansen-el-cykler. Den første fik jeg byttet til en ny efter en måned, fordi tænd/sluk-knappen ikke virkede og det ville tage en måned at skaffe en ny. Og det mente ekspedienten helt af egen drift ikke, at vi skulle vente på. Altså en rigtig fin service.

  Indtil den kedelige defekt opstod, kørte cyklen perfekt. Jeg er 64 år og kører godt 11 kilometer til og fra arbejde. En dag med solid vestjysk kuling i ryggen susede jeg derind på 20 minutter – men hjemturen i den samme kuling klarede jeg på 25 minutter. Så man må sige, at el-motoren virkelig hjalp til.

  På min normale cykel, som jeg har gearet så langt ned som overhovedet muligt for ikke at skulle stampe mig hjem mod en stiv kuling, ville turen have taget en time. Med normal kadence i 1. gear ligger farten 9-11 km/t. Og det skal være meget kraftig medvind, før 7. gear ikke er højt nok, trods ned-gearingen.

  Jeg havde fra starten en fornemmelse af, at den nye cykel elmotorhjælper knap så meget, men tænkte, at det jo nok skyldtes, at batteriet lige skulle i gang. Så kom vinteren, hvor jeg ikke havde lyst til at sætte førligheden på spil, så batteriet fik lov at ligge inde i varmen, fuldt opladet naturligvis.

  Og det viste indikatoren stadig at det var, da jeg for et par uger siden tog el-cyklen i brug igen. Så jeg ladede ikke på det, og vejret var fint og stille, så den spandt ganske fint med godt fart både til og fra arbejde, før jeg satte laderen på den igen. Men stadigvæk syntes jeg ikke, at hjælpen var så overdådig som for den første cykel.

  Nu har jeg så haft lejlighed til at prøve den i hård modvind, ikke kuling, men ganske hård. Og der er markant forskel. Jeg testede så også rækkevidden ved at undlade at lade batteriet op for at se, hvornår det løb tør for strøm. Det gjorde det efter godt 30 kilometer.

  Forgængeren klarede 40 kilometer med fuld ydelse (der er tre trin at vælge mellem for henholdsvis 15, 22 og 26 km/t), og der var stadig grønt lys i den ene af de fire indikatorer på batteriet, da jeg stoppede efter 40 kilometer. Og et par minutter efter var der faktisk lys i to af indikatorerne. Så jeg tror faktisk, at den første cykel kunne klare de 60 kilometer på en opladning.

  Lyder det ikke som om der sidder et defekt batteri på el-cykel nummer to? Det skal jeg ind og snakke med THansen om i morgen.

 74. 74

  Hej Vagn. Det er lidt af en forskel du beskriver her. Er cykel nr. 2 nøjagtig samme model som den første du havde? Jeg har jo testet Lifebike, og de minder meget om dem de har hos T. Hansen. Jeg mener at disse cykler tidligere har haft en svagere motor (180W mod idag 200W). Mht. batteriet er det min erfaring at de grønne lys ikke er særligt præcise indikatorer for hvor meget strøm der er tilbage, og den jeg testede kørte kun knap 30 km på en opladning i temperaturer omkring 0 grader. Der er meget stor forskel på batteriets præstation i frostvejr sammenlignet med varmere vejr.

 75. 75
  aurin

  Hej Trine og Vagn. Jeg har brugt en Lifebike 180watt siden sidste år, og prøvet dem fra THansen, det er forskellige modeller og kvalitet selv om de ligner hinanden, der er tydelig forskel i hvor meget motoren larmer og gearets kvalitet!

  180watt modellen er næsten fuldstændig lydløs, hvilket ingen andre modeller jeg har prøvet er, og mit fantastiske besøg hos fantombike kunne bekræfte at der er enorm forskel i ydelse, støj, holdbarhed og gearing, jeg kan klart anbefale at afprøve flere forskellige modeller før man køber (fx ved at udnytte de åbne lørdage hos fantombike)

  Batterilevetiden kan til en vis grad afgøres simpelthen ved at tælle batteriets størrelse og motorens ydelse, hvis det er et 24volt 10ampere batteri med en 250watt motor kan den køre ved fuld kraft i cirka en time, altså mindst 25km i modvind uden at træde til i pedalerne. Typisk vil det man selv kan give være 50% uden vind eller bakker, maksimalt 50km

  Ved almindelig dansk blæst og småbakker vil man havne på 40km, hvor Lifebike lover 60-70km, som er ved urealistiske forhold, nemlig flad vej og medvind samt motor sat til halv kraft

  Fantomcykler sælger et 36volt 13ampere batteri der vil give næsten det dobbelte; det vil sige mindst 45km og maksimalt 90km, realistisk set 75km, hvilket jo er en virkelig god distance; 3 timers kørsel ved 25km/t er en fin dagstur;)

  Udregningen er simpelthen at gange volt og ampere, 24*10=240watttimer der altså kan give 240watt i en time
  Motorstørrelsen er maksimalt 250watt med dansk lovgivning, og de har godt at at køre mindre end fuld ydelse!

  Med mindre motorer eller ved at vælge lavere ydelse på cyklen bliver det så længere tid, en 180watt motor vil køre ved fuld kraft i 240/180=1time20minutter hvilket svarer til at man sætter en 250watt motor til at køre ved 75% ydelse, trin 2 på lifebike med 3 trin (sandsynligvis trin 4 på cykler med 6 trin) og selv træder så cyklen kører 25km/t

  De nye almindelige 36volt 9ampere batterier giver altså 324watt-timer, og ved 75% derfor 324/180=1time50minutter=45km ved 25km/t under almindelige danske vejrforhold, det tal kan man regne med!!

  I solskin og vindstille bliver det længere og i kulde helt ned til halvdelen, da batteriet er ret følsomt overfor temperatur;
  lithium-batterier kan gå i stykker af at oplades i frostvejr, dvs de skal være indendørs når de oplades om vinteren!!

 76. 76

  Hej aurin. Tak for din kommentar. Det er klart at de mindre kraftige motorer på 180W og 200W vil bruge mindre batteri, og sikkert også larme mindre. Jeg oplevede også, da jeg testede Lifebike, at den lavede mindre modstand ved frihjul nedad bakke. Men de giver jo altså også lidt mindre hjælp. Jeg er enig med dig i at det giver et bedre indblik at have prøvet forskellige typer, især 24V contra 36V-systemerne. Jeg tror også at vi er enige om at Vagns nedgang i performance kan skyldes det koldere vejr i forhold til sidst han cyklede?
  Som jeg nævner i min anmeldelse af Lifebike synes jeg at de snyder lidt på vægten med de annoncerede 70 km pr. opladning, især fordi det er med mindre end max-motorhjælp, som jeg tror de fleste vil bruge til længere ture.

 77. 77
  Erik

  Hej Trine og alle jer andre som har bidraget med indlæg vedr. el-cykler siden 7. maj 2010.
  Valg af cykelfabrikat og motor m.v., er svær, og kan naturligvis anskues fra forskellige vinkler.
  Der er ikke ét engyldigt svar på emnet.
  Jeres erfaringsindlæg er imidlertid værdifulde.
  Jeg står overfor at anskaffe en el-cykel for 1. gang.
  Der er adskillige muligerheder for at læse diverse (mere eller mindre) seriøse tests, leverandør- og forhandler- beskrivelser. Anskaffelsespris skal vurderes i forhold til motorens ydelsesevne og levealder / antal gear / dækkvalitet / egerkvalitet / lodning af stellets samlinger / udstyr og m.m.m.
  Det er blot at tage en god beslutning! Mit valg er faldet på Raleigh Sidor.
  Uanset dit valg er anderledes: Køb kræet. Sæt dig på cyklen, træd i pedalerne og nyd livet.

 78. 78

  Hej Erik. Ja, der er mange ting at tage hensyn til når man skal investere i el-cykel. Jeg håber du bliver glad for din Raleigh.

 79. 79
  Lars

  Hej,

  Håber i kan give nogle råd.
  Jeg bor i Vejle og overvejer at købe en el-cykel så jeg kan cykle til arbejde. Der er kun 5 km til min arbejdsplads, men jeg skal forcere en stor bakke (og reelt er det kun på lige det stykke el-cyklen skal bruges). I dag tager jeg altid bilen da jeg gerne skulle undgå sved på panden før en arbejdsdag.

  I Bilka har de følgende SCO cykel i denne uge:
  http://www.bilka.dk/Sport-og-Fritid/Cykler/SCO-Air-elcykel–stel-53-cm–65681100000(Purchase_Other_DS)
  Pris 8.999 kr., batteri 7AH 36V Lithium ion (30-40 km per opladning).

  Bilka har som regel meget fin service, men er denne cykel lige så god som dem man kan få på
  http://www.fantombike.dk/pl/El_Cykel_oversigt_100.aspx
  Fx en Raleigh nedsat 2000 kr. så den koster det samme som SCO’en i Bilka og de har en lang række andre cykler.

  Prisen er ikke det vigtigste for mig, men at den fungerer hver eneste dag uden bøvl og at jeg bliver glad for den. Og den skulle helst også holde en del år. Jeg har ingen anelse om hvilken jeg skal vælge, der bedst mulig opfylder dette. Den vil ikke være til vinterbrug, der vil jeg tage bilen, men til alle andre måneder. Jeg er i øvrigt i god kondition og normalvægtig, hvis det har noget som helst at sige.

 80. 80

  Hej Lars. Jeg har ikke konkret erfaring med de 2 cykler du nævner her, så jeg kan ikke sige hvilken som kan være bedst. På http://www.elcykling.dk/ kan du se forskellige overvejelser vedr. SCO-cykler (det er ikke det gamle hæderkronede mærke som det var engang). Jeg tror personligt mest på kvaliteten hos de cykler, der får leveret deres el-system fra Promovec, og det får Raleigh vist nok.

 81. 81
  Lars

  Hej Trine,

  Tak for svar.
  Det var ikke et spørgsmål om SCO over for kun Raleigh da der var en række andre mærker inde på (Raleigh var for at give et eksempel fra websiden).
  http://www.fantombike.dk/pl/El_Cykel_oversigt_100.aspx

  Så det var mere et spørgsmål om SCO ifht. disse mærker, hvilken bør man vælge?
  Fantombike ser umiddelbart ud til at vide hvad de har med at gøre. Nogle der har erfaring med køb fra fantombike ?
  Har de fx lige så god service som BIlka ?
  Ok, jeg vidste ikke at SCO var faldet i kvalitet.

  PS. pris har selvfølgelig noget at sige, men er dog ikke det vigtigste. Det er at jeg får en el-cykel som jeg bliver glad for.

 82. 82

  Hej Lars. Jeg tror at sådan nogle spørgsmål egner sig bedst til http://www.elcykling.dk, der er en større kreds af el-cykelbrugere der kan svare. (Dog skal du vide at brugeren ved navn ‘dk1′ er fra Fantombike :-) ) Her på min blog er det kun mig der svarer, og jeg har ikke prøvet så mange forskellige el-cykler.

 83. 83
  Tine

  Hej Trine. Kan jo se at du har en del erfaring, så kunne godt tænke mig at vide hvilken model du selv kører på? Er selv ved at anskaffe mig en e-cykel og er virkelig i tvivl om hvad det skal være!

 84. 84

  Hej Tine.
  Jeg har en MBK el-cykel, som jeg har købt hos en cykelhandler. Jeg har fået at vide på http://www.elcykling.dk at el-cykler fra Raleigh, MBK og Winther får lavet deres elektriske dele af Promovec, som også har el-cykler i eget navn. Disse cykler er nok dem jeg ville stole mest på. Men det kommer an på hvad du lægger vægt på – for disse cykler ligger i den dyre ende af prisskalaen, og man kan godt få billigere cykler med anden oprindelse både hos cykelhandlere og på nettet.
  Hvis jeg var dig ville jeg starte med at gøre op med mig selv om jeg vil have det bedst med at købe en cykel hos en cykelhandler, hvor man kan komme tilbage og bede om at få udbedret fejl/problemer, eller om du synes det er helt fint at købe el-cyklen online eller hos en forhandler som også sælger andre ting end cykler, f.eks. Bilka, T. Hansen o.l.
  Når du har fundet ud af dette, så undersøg de muligheder der er indenfor din kategori og tag ud og prøvekør dem. (Man kan også godt prøvekøre cykler der sælges online, men man kan være nødt til at rejse lidt for at komme til forhandlerens adresse). På den måde kan du finde ud af hvilken type motorkraft og dermed temperament du er til. Der er selvfølgelig også brug for at finde den rigtige størrelse på stellet o.l.
  Du skal også gøre dig klart hvad dit kørebehov er – f.eks. antal km. pr dag hvis du skal bruge den til at komme til/fra arbejde el.l. Dette kan afgøre dit behov for batteri-størrelse – husk at tænke på at om vinteren kan batteriet væsentligt mindre end om sommeren.
  Held og lykke med at finde en el-cykel der passer til dig!

 85. 85
  Ejner

  Hej må lige blande mig selv om jeg ikke har læst alle inlægene.Kører nu på andet år på en raligth 36v har ikke brugt den til vinterkørsel de lovede ca 70 km på en opladning,der er 4 lamper som lyser,jeg har kørt 50 km og da var der stadig lys i de tre af lamperne så er tæt på og tro på hvad de lover,har lige startet op i dag med en tur på 30 km og der føles til og være god kraft på batteriet. Havde dog lidt start problemer da modellen var helt ny da jeg fik den den hakkede lidt når den skulle trække op af bakke så jeg måtte skifte styrboksen 2 gange det gjorde jeg selv og siden har der ikke været nogle problemer så mon ikke det er et rimelig valg,jeg turde ikke give mig i kast med de billige kinøjsere stoler ikke rigtig på dem.

 86. 86

  Hej Ejner. Tak for din beretning. Godt at høre at Raleigh virker til at være en god cykel.

 87. 87
  Lisette Kehlet

  Hej Trine Louise!
  min kæreste købte for et halvt års tid siden en Raleigh elcykel, vil bare lige dele min begejstring for køretøjet, vi har ingen bil, men trives med vore cykler, da vi også har 3 børn blev det efterhånden temmelig hårdt arbejde at transportere dem på cyklen…. Raleigh’en trækker glad og gerne cykelvogn og 3 børn op af Koldings værste bakker og vi kan nu besøge oldemødrene ude på landet uden at tage bussen set er bare fantastisk, ingen problemer med at montere cykelstol og anhængertræk overhovedet, fint system med “gashåndtag” Den var temlig pebret i indkøb, men tjener hurtigt sig selv ind i forhold til busbilletter, taxaboner og bilforsikring:)

 88. 88

  Hej Lisette. Tak for din kommentar. Hvor er I seje at I kan klare jer uden bil som en familie på 5. Det viser jo bare at det er et spørgsmål om at gøre op med vanetænkning og åbne sig for nye muligheder. Dejligt at høre jeres historie :-)

 89. 89
  Kea

  Hej, er der nogen der kan henvise til en forhandler der sælger 3-hjulet el cykler.

 90. 90
  Kea

  Hej igen. Undskyld, men jeg har købt en lifebike, og har aldrig været ude og cykle på den fordi jeg har fået et nyt knæ.Troede jeg ville kunne cykle på en alm. el cykel, som det nu viser sig at jeg ikke kan. Har så hørt at man kan købe 3 hjulede el cykler, men mangler en forhandler.

 91. 91

  Hej Kea. Du kan prøve at se på http://www.fantombike.dk/pl/El_Mobility_3_4_hjulet__147.aspx, det er den eneste forhandler jeg kender.

 92. 92

  […] Baseret på kommentarer på mine tidligere blogindlæg om el-cykler, vil jeg her forsøge at samle de overvejelser jeg synes man skal gøre sig. […]

 93. 93
  Troels

  Da jeg i november skulle købe El-cykel læste jeg en del på denne blog, så hermed mine erfaringer til andre.
  Jeg besluttede mig for at købe en Elstar cykel hos Cykelland i Rødovre. Havde fordel af at bo i nærheden så jeg kunne prøvekøre et par stykker.

  Da motoren efter 600 km pludselig stod af kunne jeg også med fordel :-( rulle forbi og få den skiftet uden bøvl.

  Nu har den “nye” motor så kørt yderligere 1000 km uden problemer.

  Jeg har haft den blandede fornøjelse at køre cirka 2×10 km på arbejde igennem hele vinteren og der har ikke været nogle probelmer, tværtimod var den fortrinlig til at forcere snemasserne i når det rigtig ruskede.

  Om natten står den i en tør og varm kælder til opladning og om dagen på job i en ligeså tør kælder så den passes godt.

  Ikke desto mindre har den udover den defekte motor ikke haft nogle problemer.

  Jeg kan derfor efter 6 måneder og 1600 km give udemærkede anbefalinger til Elstar fra Cykelland. Skal nok vende tilbage hvis der mod forventning opstår problemer.

 94. 94

  Hej Troels. Tak for din kommentar vedr. Elstar – den havde jeg ikke hørt så meget om. Jeg tror man må sige at det er relativt almindeligt at man har brug for reparation af en el-cykel, så det er klogt at vælge en forhandler i nærheden.

 95. 95

  Hej Trine Louise,

  Jeg vil gerne benytte lejligheden til på din glimrende hjemmeside om dette emne, at fortælle om en alternativ løsning til at købe en “standard” EL-cykel fra div. EL-cykel leverandører.
  Vi udvikler, producerer og sælger EL-cykel konverterings kits, der efter montering laver din almindelige cykel om til en EL-cykel. Vi har brugt 1,5 år på test af alle enkelt komponeter fra mange forskellige leverandører, før vi i januar måned 2011 gik på marked med vores første produkt. Vi har en fastlagt produktudviklingsplan for nye kits, som løbende vil komme på marked, efterhånden som de er produktionsmodnet og testet. Vores udviklingsarbejde foregår i tæt samarbejde med de kvalificerede leverandører vi har udvalgt.
  Vi har butik i Ndr. Frihavnsgade 73 st.th., 2100 København Ø, hvor alle er velkommen til at kigge forbi og prøve en af vores democykler, eller få en snak om evt. konvertering af deres cykel.
  Vores hjemmeside http://www.bicyceparts.dk er lige kommet op og køre i sidste uge, og her kan alle læse mere om vores første kit.
  Mvh. Jannik

 96. 96

  Hej Jannik. Det lyder interessant. Der er en del der har vist interesse for byg-selv el-cykler her på bloggen. Jeg tilføjer også din hjemmeside til min linksamling.

 97. 97

  Hej Trine Louise,

  Jeg takker mange gange for venligheden.

 98. 98
  Bebs Andersen

  Hej Trine Louise
  Har du nogen sinde opfordret TÆNK til at lave en undersøgelse/sammenligning af el cykler. Det kunne jeg godt tænke mig skete.

 99. 99

  Hej Bebs. Ja, det kunne være godt med en uvildig sammenligning af forskellige typer el-cykler. Jeg ved ikke om det er sket, har ikke undersøgt det da man skal betale for at kunne se TÆNKs tests.

 100. 100
  Michael

  Hej Trine,

  Min kone købte i oktober en Elcykel Elvira Madigan med 7 gear hos Cykelland i Rødovre, alt har fungeret selv om hun også kørte gennem vinteren, til første service fik hun skiftet støtteben da Cykelland’s mekaniker havde bemærket cyklen stod en smule skævt, det havde hun ikke selv lagt mærke til, meget fin service. Hun er lykkelig over ikke at skulle med det offentlige. http://www.cykelland.com/Webshop/Elcykler/Elcykler/Elcykel+36V+Elvira+Madigan+forudbestil.html

  Jeg har selv lige bestilt en Elstar, ser frem til at Cykelland får den på lager igen, har også her på din fine side læst godt om den. http://www.cykelland.com/Webshop/Elcykler/Elcykler/Elcykel+Elstar+8+gear+36V+herre.html

  Glæder mig til vi kan kører sammen :)

  mvh

  Michael

 101. 101

  Hej Michael. Tak for din kommentar. Det bliver dejligt for jer at kunne el-cykle sammen. Det er så sjovt!

 102. 102
  Holger

  Peter skriver til Trine d. 8 oktober 2010 om køb af el motor og bateri i Kina. Kan jeg få adressen. Hilse Holger

 103. 103

  Holger, jeg godkender din kommentar, men jeg kan ikke garantere at Peter ser den og svarer tilbage.

 104. 104
  Kim Harder

  Der er nogle, som prøver på, at sælge el kit sæt, til almindelige cykler via den blå avis. Jeg finder dem blot rimelige dyre, da de faktisk koster lige så meget, som de bedre af de billige elcykler. Tror heller ikke de er særlig dyre, når kina el-cykler sælges fra nu omkring 4.000 kr. Jeg kører selv nu på en camping model, som dengang den var i handel kostede 2000 til 2500 kr. Den har ingen gear, det er som, at kører på en puch maxi. Derfor finder jeg, at disse kitsæt er prissat alt for højt.

 105. 105
  Kim Harder

  Så er den kommet til landet, for en kort bemærkning, denne lille sjove og billige el-cykel. Jeg kører selv på arbejde 5 dage om ugen på den, 2,5 km hver vej. http://www.netcentret.dk/shop/el-cykel-foldebar-1623p.html . 2000 kr. + fragt, det er ikke dyrt, også kan den faktisk klappes samme og puttes i bagagerummet af en bil, hvis man vil have den med på tur.

 106. 106

  Det må jeg nok sige Kim – her får man faktisk en del el-cykel for ikke særlig mange penge! Den er måske ikke velegnet til at pendle 20 km til arbejde hver dag, men til kortere ture er den da oplagt!

 107. 107
  JEMA

  Selvom el-cyklen må kasseres efter 3 år, så er den alligevel billig, sammenlignet med bil og knallert.
  En knallert, koster omtrent det samme som ny. Dertil, skal den vedligeholdes – det koster mellem 50 øre, til 1 krone per kilometer, afhængig af forhandler. Den koster 50 øre per kilometer i benzin. Og endeligt, så er levetiden for en knallert kun 10.000 – 20.000 km, afhængigt af kvaliteten. Det giver en udgift, på ca. 50 øre per kilometer i afskrivning. Ialt, må forventes omtrent 2 kroner per kilometer, for en knallert, når også forsikring tages med – og det er uden kasko. En bil er endnu dyere.

  En el-cykel, vil normalt kun koste det halve per kilometer.

  Eventuelt, kan de sælges brugt i den blå avis efter 3 år – så er man fri for udgifterne, når de kommer.

 108. 108

  Tak for dine tal og betragtninger, JEMA. Det er godt at høre at der trods alt er økonomisk fornuft i at have el-cykel selvom den ikke holder så længe.

 109. 109

  Hej Trine Louise,

  Nu kan jeg jo se hvad vores EL-cykel konverterings kit sammenlignes med af Kim Harder, og så er det jo op til folk at vurderer hvad der er mest hensigtsmæssigt i forhold til deres cykelbehov. Det er selvfølgelig et billigt alternativ. Vægten på 25 kg er høj for sådan en lille EL-cykel. Min egen alm. cykel med vores EL-cykel konverterings kit vejer ialt 20,7 kg.
  Kan Kim fortælle os om hans campingmodel kræver, at man drejer på pedalerne hele til for at motoren er slået til ?

 110. 110
  Kim Harder

  Det er ikke lige den model, som jeg havde i tankerne, da jeg nævte, at disse el-cykkel kit virker dyre, det var en til omkring 3500 kr. med 6 gear. Den kan kørers både med og uden gashåntag. Den lille Campingmodel kan køres uden pedaltråd, derfor sammenligner jeg den med en lille puch Maxi, den kan blot ikke kører så stærkt. Omkring 20 km i timen er max. Det er meget svær, at kører stærker på den, da den er relativt lavt gearet, og dermed meget nemt, at komme op af bakker med. Vægten er incl. batteri.

 111. 111

  Der er mange meninger om hvad man som virksomhed synes man kan tillade at sig at sælge til forbrugerne, og der er også mange forbrugere der enten er ligeglade med, eller måske uoplyste om hvad lovgivningen egentlig foreskriver indenfor EL-cykler. Men så vidt jeg ved, må man ikke køre på EL-cykler på offentlig vej, hvis de ikke overholder de restriktioner som er pålagt definitionen af en EL-cykel. Dvs. max. 250W motor effekt, max. 25 km/t indtil motoren automatisk slår fra, og pedalerne skal drejes kontinuert for at motoren kan virke. Umiddelbart lyder det ikke som om at din Campingmodel overholder det ene af disse krav, som du selv beskriver det.
  For os som virksomhed (bicyceparts.dk) giver det ikke nogen mening, at sælge et produkt som folk ikke med god samvittighed kan køre med på offentlig vej. Dvs. ikke overholder lovgivningen, hvad enten det er en EL-cykel eller løbehjul med 800W motor. Men det er jo selvfølgelig op til forbrugeren at vælge, om man vil køre på en lovlig eller ulovlig EL-cykel. Man kan mene sit om lovgivningen indenfor dette område, men indtil evt. opråb fra forbrugerne/ producenter m.fl. om krav til ændringer, bliver vi jo nød til at overholde hvad der er forskrevet.

 112. 112
  Klaus

  Kvickly i Vejle har den nye Mustang topmodel med 7 gear til 5000kr.
  Det er med LCD display….ser fedt ud.
  Den står til at kunne køre 45-60km på en opladning (45km hvis der er bakker).

  Så har lige købt en til konen.

  Den model som står i butikken er den gamle uden LCD display og med det dårligere batteri men man får den nye model når man køber den.

  Nu skal batteriet lige lade op (første gang) i 14 timer så skal den prøves af :)

 113. 113

  Tak for din kommentar Klaus. Det lyder godt med en ny el-cykel til konen, og lækkert med en ny model trods den lidt ringere version i butikken. Jeg håber din kone bliver glad for sin Mustang :)

 114. 114

  Hej Klaus. Har ledt efter den el-cyke l(mustang fra kvickly) du nævner, men kan desværre ikke finde den til nævnte pris. Vil nemlig gerne selv have en med 7 gear til kr. 5000. Mvh Lotte

 115. 115
  Jonna

  Hej Trine-Louise
  Jeg har med stor interesse læst din blog. Jeg er ved at undersøge markedet, da jeg pga. dårligt knæ overvejer at købe el-cykel. Har du eller nogle af dine læsere et forslag til en cykel, som ikke er så tung, at man næsten ikke kan løfte den – jeg prøvede en Kildemose i går – og en som evt. kan tages med på ferie – helst på biltaget. men den skal selvfølgelig også kunne køre en del km. Håber du/I har gode råd til mig. Hilsen Jonna

 116. 116

  Hej Trine,

  På min website bicyceparts.dk kan du og andre interesserede under “galleri” se hvordan en EL-cykel også kan se ud. Billedet er fra en kunde i Hundested, som selv har monteret mit kit og tilmed “pimpet” det lidt så batteri box matcher farven til cykelstellet mm. En EL-cykel behøves jo nødvendigvis ikke at ligne alle de andre “traditionelle” EL-cykler, der findes på markedet. Som udvikler af EL-cykel konverterings kits, prøver jeg at lave løsninger af kits, så man også kan køre rundt på en lidt anderledes cykel end “standard EL-cykel”. Kundens Pedersen cykel med mit kit vejer ca. 18,5 kg, som nok ikke mange EL-cykler kan matche mht. vægt. I denne tid hvor det at “special sy/ pimpe sin cykel” er meget oppe, lytter jeg til alle de ideer der kommer fra kunderne, og prøver at implementere det i nye fremtidige kit designs, hvis det er muligt. Som sagt er et problem jo bare noget man skal finde en løsning på.
  Jeg ville gerne have sat et billede af den Pedersen cykel, der har fået mit kit monteret på ind på din hjemmeside, men kunne ikke lige se hvordan. Kan man det ?

  Mvh. Jannik

 117. 117
  Kim Harder

  Har ikke kunnet finde nogle cykler inde under galleriet på bicyceparts.dk, som ser specil fikse ud. Endvider savner jeg muligheden for, at kunne forstørrer disse billeder, så man kan se næremre på det. Er der heller ingen cykler hvor el-motor trækker på baghjulet. Vi bor i Danmark, og har af og til sne vinter. Der er det altså meget nemmere og mere sikker, at kører på en cykel, som trækker på baghjulet. Det hjul man styrer med, skal man helst kunne holde så stille, som muligt, når man ruller stille frem i sneen og på de cykelstier, som ikke bliver ryttet for sne.

 118. 118

  Hej Jonna. Jeg kender desværre ikke til specielt lette el-cykler. Batterier kan nok kun komme til at blive lettere hvis ved mærkbart lavere kapacitet. Mht at have med på ferie: jeg har ikke erfaring med cykler på taget. Vi har stativ til bag på bilen, hvor damecykler vanskeligt kan hænge. Vi overvejer at få det system hvor der er en skinne hvor hjulene på cyklen kan hvile.

 119. 119

  Hej Kim,

  Om man synes at de ser “fikse ud” er jo smag og behag, men muligheden for at lave en cykel der ikke ligner “standard EL-cykelvaren” er der jo. Mht. til sne kørsel er min erfaring, at træk på forhjul med motoren er bedre en træk på baghjul, da du så faktisk har træk på 2 hjul istedet for 1, men det er jo også smag og behag. Ligesom på biler foretrækker nogle 4 hjulstræk, istedet for træk på enten forhjul eller baghjul ved snekørsel.

 120. 120
  Karen

  Hej.

  Hvilket mærke skal man søge efter når en Elcykel skal bruges hele vinteren, da bussen ikke passer til skolens ringetider. Der kan cykles på kortere tid på alm cykel end at vente på bussen. Turen er 12 km frem og 12 km hjem op ad bakke
  hele vejen og ofte modvind. Hvor lang skal en cykel kunne række, når man skal tage højfde for dette. Hvilket mærke
  er mindst “mormor” agtig, da cyklen skal benyttes af et ung menneske.

 121. 121

  Hej Karen.

  Nu er det her jo ikke en brevkasse, så mine svar bliver bare ud fra mine egne erfaringer. Jeg har ikke prøvet alle el-cykler på markedet, men det er min erfaring af el-cykler fra Promovec, MBK, og sikkert også Raleigh og Winther, som også får lavet el-delene hos Promovec, kan holde til vinterkørsel. I glat vejr er det min erfaring at det er en god idé med ‘gashåndtag’ hvor man kan give motorhjælp afhængig forholdene (hvis man giver fuld gas kan man godt få hjulspin når det er glat).

  Hvis der skal cykles 24 km. om dagen med både bakker og modvind vil jeg anbefale det størst mulige batteri, hvis I ønsker at batteriet kan bruges i nogle år. Det første år vil det nok gå OK med det mindre, men derefter falder batteriet formåen. Batteriet kan også klare mindre om vinteren pga. temperaturen. Og da et nyt batteri er temmelig bekosteligt synes jeg godt det kan betale sig at købe en høj kapacitet.

  Med hensyn til udseendet på cyklen findes der efterhånden mange stilarter. F.eks. er Promovec Stream City ikke så mormor-agtig efter min mening.

 122. 122
  erik s sørensen

  jeg selv er en årgang 1925 og den lykkelige ejer af en elvira madigan 3 gear årgang 2010—-har ingen problemer med cyklen og har nu kørt ca. 2100 km—-jeg læser i de forskellige inlæg den store forskel på antal kørte km. på en opladning—- jeg har ingen problemer med at køre mellem 80 og 90 km— det skal så her tilføjes at jeg sjældent er high men udelukkende low og medium—-jeg har ligeledes nogle gange en trailer bagefter men kun på korte indkøbsture—-så alt i alt er jeg særdeles tilfreds med cyklen men er lidt utilfreds med de muligheder for at få afholdt eftersyn på cyklen—–ingen værksteder vil påtage sig at holde eftersyn på el-delen af cyklen—-jeg synes det må være en lille sag som reparatør at opgradere sig til også at kunne servece dette område—–men ellers min bedste anbefaling til elvira.
  med hilsen
  ess.

 123. 123

  Tak for din kommentar, Erik. Godt at høre at du er glad for din Elvira Madigan. Det ser ud til at du bekræfter en tendens om at det er svært at finde ordentlig service af el-cykeldelene. Det er lige før at der er en u-udnyttet forretningsmulighed her!

 124. 124
  Lise-Lotte

  Tak for en god blog og mange indlæg. Godt at læse når man overvejer en el-cykel.

  Har du noget kendskab til om man skal have en særlig ansvarsforsikring el. Lign når man kører på elcykel? Hastigheden er jo tæt på en scooter 30 og der skal man vist have en specialforsikring…

  Kh LL

 125. 125

  Hej Liselotte. Mig bekendt ligestilles en el-cykel med en almindelig cykel, så den er dækket af husstandens indboforsikring, og ens handlinger er dækket af ens almindelige ansvarsforsikring.

 126. 126
  Kim Jensen

  Hej Trine Louise, så har også jeg bestemt mig for at få forhjuls-træk på cyklen – blive el-drevet, og det skal være med elcykel fra harald nyborg, da de har markedets bedste reklamationsbestemmelser for batteriet, jævnfør dette svar fra Per Haastrup, Harald Nyborg.
  citat “Hej Kim. Vi yder 2 år også på batteriet under forudsætning af at det ikke er en selvforskyldt skade, da man jo næsten ikke kan nå at oplade batteriet over 1500 x på 2 år.”
  mvh
  P Haastrup

  Det er da meget godt! Man kan skrive til ham på – per.haastrup@harald-nyborg.dk – for yderligere info.

 127. 127

  Hej Kim. Tak for info – det betyder meget med den garanti når man læser de historier folk har om batterier.

 128. 128
  Kim Jensen

  Hej Trine Louise. Ja, men jeg skal nok give erfaringerne med en HN-cykel videre her på ‘tråden'; det er jo en billig cykel, men jeg har på fornemmelsen at de sarte dele – batteri, motor og styring nogenlunde har samme standard når man sammenligner dyre og billige cykler? Størsteparten er formentlig lavet i østen – harald nyborgs cykel-program stammer vist overvejende fra Vietnam.
  Reklamations-bestemmelserne er for mig at se afgørende – disse cykler har over en kam – dyr som billig – en begrænset levetid, så det er vigtigt, som du også selv er inde på, at kunne ‘kommunikere’ med forhandleren, hvis/når problemerne kommer. For problemerne kommer – det viser din blog.

 129. 129

  Tak Kim, det vil være fint hvis du fortæller lidt om cyklen her. Det er svært at danne overblik over standarden på forskellige elcykel-mærker, der er så mange efterhånden og de laves mig bekendt alle i østen, også de dyre danske mærker.

 130. 130

  […] kommentarer Trine Louise til Sandheden om el-cyklerKim Jensen til Sandheden om el-cyklerLars Andersen til OmTrine Louise til Sandheden om el-cyklerKim […]

 131. 131
  Kim Jensen

  Hej Trine Louise, så fik jeg min elcykel; det blev godt nok ikke en haraldnyborg-cykel, som jeg havde tænkt mig. Harald Nyborg har indført sammme restriktioner som alle andre – 6 mdr på batteriet og den slags, og i tilgift en slags advarsel mod vinter-føre à la sjap med salt i. Så jeg er hoppet på et thansen-knaldtilbud. Det er jeg egl glad for, skønt det blev et sats… thansen har et komplet el-cykel-program med alle komponenter; så er der måske håb om at forny cyklen ved nedbrud – også udover 2-års-garantien, når motor og batteri så småt begynder at synge ‘aftensangen’. Men fedt at være i gang – at slippe for bilen! Nu håber jeg på en grim vinter, så testningen kan blive optimal; må have fat i nogen vinterdæk…vejen til arbejde er udpræget terræn med skovstier, markveje og den slags – alternativt landevejen, men jeg foretrækker det første…Bliver spændende

 132. 132
  Kim Harder

  Der problemet ligger ved disse batterier er, at når det først bliver kold, så skal de ind og lades ved stuetemperatur. Det giver den mest optimale ladning, når batteriet er varmt. Man kan faktisk ødelægge batteriet ved, at lade det når det er koldt. Derfor holder disse cykkelbatterier ikke så mange år her i Danmark. Jeg er selv spændt på det hold jeg kører på nu, hvor længe de bliver ved med, at holde. Cyklen er 3 år gammel. Jeg sjatlader hver dag, når jeg har brugt cyklen, lige som en bil. Der har jer erfaring for, at et batteri holder op til 7 år uden problemer.

  Jeg har hørt flere, som er meget glade for deres Thansens el-cykel, så den er vist ikke så ringe enda.

 133. 133
  Kim Jensen

  Så er min ‘thansen-x zite-elcykel i hus; det er en demo-cykel med brugs-spor, men den er solgt som en ny cykel, med 2 år på alle dele på nær batteriet. Den kan egl godt have kørt i en butik i et par år; 2 stjerneskruer på panelet foran batteriet er svagt tærede, men ellers intet at bemærke …Det blev et sats. 5000 kostede den, og nu starter testningen, i en herlig stjerneklar aften denne 25. novmber. Jeg arbejder om natten…skal simpelthen ud på første tur nu. Batteriet skal stå sin prøve. Glædermig helt vildt.

 134. 134

  Hej Kim. Det lyder rigtig godt. Lad mig høre hvordan jomfru-rejsen gik :-)

 135. 135
  Kim Jensen

  Hej Trine Louise, jo men det blev alt i alt en rigtig positiv oplevelse; man kluk-ler uvilkårligt ved igangsætning – bliver simpelt trukket op til de 20 i timen, men her må man så også sige, at ens eget arbejde starter for at holde tempoet. Nu har jeg kørt et par dage og de forskellige ‘pro’s and con’s’ begynder at dæmre, men samlet set er det ret genialt. Rent psykologisk er el-hjælpen uvurderlig; det der sker, er nærmest at pedal-arbejdet bliver mere intensivt – simpelthen for at holde den nyvundne fart. Med 16 m/sek i flæsket som her til morgen, strider man sig frem, men jo stadig med dobbelt effekt. Jeg burde nok have prøvet en dyr cykel også med en 250w-motor; thansen-cyklen har 200w-motor, der yder god hjælp uden ligefrem at yde mirakler. Batteriet(lifepo4) er nede på halv kapacitet efter de ca 15 kilometer ind til jobbet ved fuld motorkraft. Cyklen er let og velbygget, med 7 gear og udmærket integreret lys drevet med batteriet. Da jeg i fredags hentede cyklen i butikken og i samråd med ekspedienten kom frem til, det vist var en ‘demo-cykel’ var jeg tæt på at droppe det; cyklen – og navnlig batteriet – var et eller andet sted ‘brugt’ i X antal måneder, måske år, men jeg er tilfreds med at være hoppet ud i det. Cyklen fungerer og testningen er i gang.

 136. 136
  Kim Harder

  En democykel har sikkert været ude og kører flere gange, men sprøgsmålet er hvor godt man har plejet batteriet i butikken. Jeg ville nok prøve på, at fortælle dem, at det er lidt hurtigt, den er nede på halv kraft batteriet, og se om ikke det kan lade sig gøre, nu det er en demo model, at få et nyt batteri med i købet. Noget tyder på, man ikke har plejet det optimalt hos Thansen.

 137. 137
  BJ

  Hej,

  Ville lige dele min erfaring med køb af cykel i Bilka, da jeg kan se at de fleste her skriver om HN og THansen. (som sikker er et lige så godt sted at købe en cykel… bedøm selv.)

  Kan varmt anbefale at købe en elcykel i Bilka, de har lige nu sat dem ned til 5999 for en herre cyklel og en tusse mere for en dame model.

  Derud over giver de fuld service i garantiperioden, dvs. gratis service som man jo ikke skal kimse af. I min Bilka har de en til at servicere cyklen lokalt, så man skal ikke vente på at få den serviceret.

  Ring og bestil en test tur, så kan man se om det er noget for en. Jeg er meget glad for at jeg har købt mig en og ser frem til at cykle på arbejde her til vinter.

  mvh,
  BJ

 138. 138

  Hej BJ. Tak for din beretning. Godt at høre at man kan have gode oplevelser mange steder.

 139. 139
  Kim Jensen

  Hej Trine Louise og co, hvad har man så på af vinterdæk? Jeg overvejer nogle schwalbe ‘sammy slick’ med terræn-egenskaber – ca et mtb-dæk; de er små-peberede – ca 380 for et sæt hos cykelgear.dk med anti-punktér. Men ellers går det jo stadig derudad på fin sort asfalt; jeg skal passe lidt på med farten her i det tiltagende mørke – tæt på at ryge i et vej-arbejde/smutte i en grøft på en skovvej og den slags…man kører lidt for hurtigt – fræser bare afsted.

 140. 140

  Hej Kim. Jeg købte sidste år Schwalbes Marathon Winther, som er pigdæk. Dem var jeg glad for, det gav en større tryghed på de snedækkede cykelstier sidste år – jeg cyklede faktisk næsten hver dag lige på nær de værste snestormsdage. Jeg er glad for at have dem klar igen i år til hvis/når det bliver glat. Jeg købte dem hos Bike-Discount i Tyskland, der kan man ofte finde den slags mærkevarer betydeligt billigere.

 141. 141
  Kim Jensen

  Hej Trine Louise, tak for tippet med schwalbe-vinterdæk; der er ganske rigtigt en pæn besparelse at hente hos bike-discount- godt 260-70 kr på et sæt. Investerede promte, så nu er jeg et eller andet sted nødt til at håbe lidt på den der vinter…I bil sidste år, var det et mareridt, og det var nok ved den lejlighed, jeg for alvor slog ind på el-cykel-tanken; spændt på, hvad man kan forvente med motor i sneen og kulden.

 142. 142
  Michael

  Hej.

  På batteri til el-cykler er der 2 års reklamationsret, og ikke 6 mdr.

  Mvh.
  Michael

 143. 143

  Hej Michael. Ja det er der jo delte meninger om. Forbrugerstyrelsen siger ja, branchen siger nej. Jeg har ikke selv udfordret problematikken for nylig.

 144. 144
  Kim Harder

  Det er fukldstændig rigtig, at der er 2 års reklamationsret også på batterier, men det er rimelig nemt for en forhandler, ved batterier, at sige, der er tale om fejlbehandling fra brugerens side. Hvis man oplader et batteri hvor der er koldt, eller det er koldt når man oplader det, så mister det efekt. Hvem kan sige sig fri for, når man en vinterdag tager batteriet med ind, og starter en opladning med det samme?

 145. 145
  Henrik Nielen

  Hej Trine (og alle de andre engagerede EL-cykel-entusiaster).
  For 19 mrd. siden købte min kone og jeg 2 Winter Elcykler på tilbud hos en lokal cykelhandler i Rødovre til 8.500,- pr stk. Nedsat fra 12.900. Dvs. 17.000 istedet for 26.000. Det kan altså godt betale sig at læse tilbudsaviser…
  Vi kører begge på arbejde i al slags vejr året rundt, hhv. 9 og 21 km. pr dag + det “løse”. Herunder de ugentlige indkøb m. mere end fuldt læs på cyklen (læs: min cykel er ” pyntet” med 2 store cykeltasker, stor cykelkurv & uundværlig mælkekasse på bagagebæreren. Hvilket gør cyklen meget sidevindsfølsom!!!) Cyklen vejer m. nævnte udstyr 32 kg i sig selv, og med mig og ugens indkøb mellem 120 & 130 kg.!! Så motoren får noget at bestille. Mit største problem var, at dækkene, som af hensyn til den længst mulige opnåelige distance (lav rullemodstand), var næsten uden mønster, hvilket betød, at de stod uhyggeligt dårligt fast i glat føre, – og faktisk slet ikke på “sort is”, som vi jo indimellem har på Damhussøens stier. Løsningen kunne så være pig-dæk. Som tænkt så gjort. På Nettet findes der mindst 2 forskellige producenter af pigdæk til cykler. Schvalbe (tysk) og Nokian(finsk) laver pigdæk til “city-bikes” m. hjulstørelse 35-622 og 38-622. Se nøje på det originale dæk,- det er langtfra sikkert, at der er plads til et 42-???-dæk, som der er en hel del af til mountainbikes!!!. Næste problem er at finde en cykelhandler, der gider at skaffe dig pigdæk til “havelågen”. Også Biltema i b.la. Næstved sælger billige “no-name” pigdæk. Men ikke på postordre – desværre.
  Rolsted Cykler på Gl. Kongevej på Frederiksberg havde nogle få på lager, og bestilte flere, så både min kone og jeg nu kører vinteren imøde på pigdæk. Stor tak til Rolsted Cykler! Alle andre cykelhandlere var uinteresserede eller mente, at jeg var idiot! Pris for 2 pigdæk og monterering på en Elcylel (mere besværligt pga motoren på forhjulet) ca. 1300kr. Ulempen ved pigdæk er jo så den større rullemodstand – og den er mærkbar! Jeg valgte Nokian W106 i str. 38-622, som er den originale dækdimension. Forskellen på Nokians- og Schvalbes- pigdæk er antallet af pigge OG DYBDEN AF MØNSTRET I DÆKKET. Nokian har 106 pigge og et dybt mønster a´la moutainbikedæk. Schwalbe har 144 pigge, men et langt mindre dybt mønster. Det har nok mest betydning i dyb løs sne (og måske punkteringer?), og Nokian dækket “støjer” nok lidt mere, og er nok lidt mere følsomt overfor langsgående samlinger i asfaltbelægninger. Med Nokian dækket lyder det som om du hele tiden kører på en grus-sti. Hyggelig lyd. Efter nu ca. 18 mdr (Januar 2012- m. + grader) .holder batteriet nu kun til ca. 10 km. i kraftigt blæsevejr… så jeg må nok til at investere ca. 3600kr i et nyt. ØV! Med den holdbarhed mht distance og levetid på batterier tør man da slet ikke overveje at købe en El-bil!!!!

 146. 146

  Hej Henrik. Tak for din historie. Det er godt at høre at I bruger el-cykler så meget, virkelig flot at I også køber ind på dem. Spændende at høre lidt om andre mærker af pigdæk.

 147. 147
  Henrik Nielsen

  Hej igen Trine
  Jeg glemte at fortælle at starten på ovenstående erfaringer med Elcykler stammer fra, at jeg købte en gammel kollegas MTB Elcykel fra 1996 m. 2 batterier brugt for den fyrstelige sum af 500 kr. Der var ingen, der gad at købe den i Den Blå Avis…
  Det ene batteri kunne levere kraft til knap 10km. og det andet til 2-3 km…. Ved at erstatte indmaden i det dårligste batteri m. 2 serieforbundne 12 V 5ah bly-gel batterier fra et et elektronikfirma til ca. 500kr. (kan også købes – billigere- hos T-Hansen) er der nu kommet liv i den oldgamle Elcykel. Bly-gel batteriet leverer kraft til ca. 10 km. Bly-gel batterier skal vist nok helst stå næsten lodret, hvilket de gør på den gamle Elcykel -og på Pro-Movec-cykler m. vippe-saddel.
  Ekstra opladere til El-cykelbatterier kan købes på nettet for ca. 600kr. Men selvom dine kolleger snakker i telefon i timevis med deres familie dagligt,- så pas på: de får nemt ondt i R. hvis du lader din Elcykels batteri på firmaets regning.

 148. 148

  Hej igen Henrik. Det med at lade sit batteri på arbejdet: på mit tidligere arbejde spurgte jeg om lov før jeg gjorde det. Beregnede hvor meget det ville koste i kr. og forklarede møjsommeligt at det ville give mig mere fleksibilitet. Min chef grinede af mig og gav mig lov. Han drillede mig jævnligt siden med at jeg spurgte om lov, og det blev nævnt i hans afskedstale til mig. Men jeg ville nemlig ikke risikere netop den med kollegernes ondt bagi.

 149. 149
  Kim Jensen

  Hej Trine Louise og Henrik, jo men det med opladning på arb kan man nok ligesågodt lægge åbent frem fra start, skønt – helt ærligt, det kan ikke være mange bas-ører på årsbasis… Ellers tegner vinteren tilforladelig – ikke mange køer på isen; jeg nøjes med schwalbe-sammy-slick, ca et ‘mildt’ mtb-dæk på min cykel. Bjærgede en kasse øl – godt nok på dåse, men plus det sædvanlige bjerg af fødevarer den anden dag på min thansen-cykel; dåserne kunne lige stå på bagage-bæreren ovenpå propfulde cykel-tasker – godt tørstig, og glad da man trillede ind i garagen; dér står bilen, propfuld af herlig, dyr, ubrugt brændstof…man ler uvilkårligt på el-cykel forbi tank-stationerne…

 150. 150

  Hehe, Kim – god pointe med at le når man kører forbi tankstationer.
  Ja, det har været skønt el-cykelvejr indtil nu. Da den første rimfrost startede skiftede min mand mine dæk til Schwalbe Winter Marathon med pigge, det er nu en meget god tryghed på de kolde morgener, som der måske kommer lidt flere af i næste uge.

 151. 151
  Mick Jensen

  Hej Trine,

  Jeg har købt elcykel hos Cykelland en Elstar med 36V batteri og 8 gear. Jeg har haft cyklen i 6 mdr. og er bare så lykkelig for at jeg ikke længere skal kæmpe i modvinden hjem fra arbejde mere :)

  Cyklen kører perfekt. Fik lavet service efter 3 mdr. det kostede 500.- venlig betjening både ved køb og ved service. Her skiftede de håndtag ub da cyklen havde været væltet i stormen.

  http://www.cykelland.com/Webshop/Elcykler.html

 152. 152

  Hej Mick.
  Tak for din fortælling. Godt at høre om endnu en god el-cykel oplevelse!

 153. 153
  Gert Christensen

  Hejsa.
  Vil da lige fortælle, at jeg også har taget springet og blevet el-cykel ejer og efterfølgende fundet Trines gode hjemmeside.
  Mit valg blev en Kildemoes Classic m 7 gear (2012 model) til 12.499 kr. Cyklen skal ses som en erstatning for bil nr. 2, samt fordelen ved at få “mere medvind på cykelstien”, fremfor en alm. cykel.
  Jeg vil løbende holde jer orienteret om min erfaring med cyklen, men synes at det er lidt skræmmende at læse om jeres erfaringer med Kildemoes el-cykler generalt. Måske jeg har truffet et forkert valg? Håber der er sket forbedringer på de nye modeller.

 154. 154

  Hej Gert. Tak for din kommentar og tillykke med springet. Jeg synes jeg har læst et sted at Kildemoes helt har skiftet elsystem på nye modeller, så mon ikke du har fået en der er fri for de gamle problemer – jeg håber det. Skriv gerne igen når du har flere erfaringer.

 155. 155
  marianne

  er der nogen herinde der har erfaring med eldrevne ladcykler
  hilsen marianne

 156. 156

  Jeg har tæsket mig igennem alle disse kommentarer omkring el cykler.
  Jeg er for mit vedkommende interesseret i el ladcykel, hvor jeg kan transportere min labrador hund.
  Er der nogen som kan give mig et godt og holdbart råd omkring køb af en sådan?
  Jeg synes det er helt umuligt at finde ud af hvad man skal vælge og hvor man skal købe.

 157. 157

  Hej Grete. Jeg har ikke hørt nogen erfaringer med el-ladcykler, men jeg kender 2 forhandlere. Der er Greenbike i Roskilde, og Fantombike i Hornsyld.

 158. 158

  Hejsa,

  Der er netop lavet et nyt website med fokus på elcykler, hvor man kan læse tests af cykler, se tips vedr. vedligeholdese og debattere med andre brugere i forums.

  Sitet hedder http://www.ebikenews.dk – og forventes at blive omdrejningspunkt for informationssøgning om elcykler i Danmark!

  Mvh.,
  Henrik Holm Nielsen

 159. 159

  Hej Henrik. Tillykke med siden. Jeg kan godt se intentionerne med siden er som du siger, men jeg går ud fra at I er klar over at der findes alternativer der har eksisteret i mange år, f.eks. http://www.elcykling.dk/.

 160. 160
  Gudrun

  Kære Trine og andre kyndige

  Godt at falde over din hjemmeside … Jeg skal ud og have en el-cykel, så jeg kan transportere min datter og vores berner sennen uden at skulle vente på bussen, der kører en enkelt gang i timen .. Du nævner to forhandlere Greenbike og Fantombike – er det forhandlere, du kan stå inde for :O) Og hvad skal jeg mon være obs. på med en elektrisk ladcykel?
  Kan en model anbefales?

  Smil herfra
  Gudrun

 161. 161

  Hej Gudrun. Jeg kender Fantombike fra køb af cykeltilbehør og så fordi de er meget aktive på el-cykling.dk. De virker til at vide hvad de taler om, men er også lidt jysk købmandsagtige, vil gerne sælge (selvfølgelig). Jeg kender ikke den anden forhandler, har kun linket til dem fordi det ikke er så nemt at finde noget om el-ladcykler ellers.
  Det lyder skønt at blive fri for bus, og så at kunne have sin berner sennen med – herligt!

 162. 162
  Lisbeth

  Hejsa.
  Jeg købte min el-cykel, en Raleigh Sidor, i november 2008. På det tidspunkt havde jeg bil, og købte netop el-cyklen for at prøve den af, og måske den kunne erstatte bilen. Idag har jeg ingen bil, men er til gengæld blevet så glad for at have en el-cykel, at min næste cykel også vil blive en Raleigh el-cykel. Helt problemløst har det dog ikke været. men de problemer jeg har haft, er blevet løst med ros fra både cykelhandleren og Raleigh.

  Venlig hilsen
  Lisbeth

 163. 163

  Hej Lisbeth. Tak for din positive historie :-)

 164. 164
  Helle

  Tak Louise for din indsats med at samle vigtige informationer –
  Selv købte jeg min elcykel i kvikly Køge m.7 gear til 5000 kr. – det det var en drøm at få medvind på cykelturen, men ak – efter kun 2 mdr.daglig brug (stod ude i alt slags vejr) bemærkede jeg at den stod med lys på, til trods for at jeg havde slukkede for den??
  Min nabo som er elektriker, kunne fortælle at årsagen kunne være indtrængende vand, så cyklen stod og bruge strømmen / afladning til ingen nytte og stor irritation over at komme ud til et fladt batteri!
  Vi var jo mange der oplevede monsum lignede tilstande sidste år, så det var måske ikke så mærkeligt at batteridelen tog vand ind! Men jeg havde dog en forventning om at kunne køre på min elcykel også selvom det var regnvejr…
  Jeg tog derefter batteriet ind om aften og fik det rimelig tørt, men problemet gentog sig – jeg henvendte mig i Kvikly Køge, De kontaktede derefter en cykelsmed med erfaring i elcykler og jeg fik vederlagsfrit et nyt batteri – flot service. Det har virket i 5 mdr. ( cyklen har stået under halvtag, altså forskånet for direkte nedbør) nu er kontakten i batteriet helt irret og tænder ikke for strømmen til cyklen, tiltrods for at batteriet viser at det er fuldt opladet!!!!!
  Er der nogen der har et bud på hvad pokker jeg skal gøre?
  På forhånd tak

  Har læst de fleste af indslagene – det undre mig lidt at Batavus el-cykler ikke er nævnt, er der nogen der har erfaring med dette mærke?

 165. 165

  Hej Helle. Jeg har også prøvet at lygten lyste uden at den var tændt, det var på en Lifebike, som ligner Kvicklys cykler utrolig meget. Jeg har desværre ikke noget bud på hvorfor.
  Mht. Batavus så har jeg prøvekørt en. Den havde et anderledes el-system hvor den selv doserede motorkraft efter behov. Forhandleren kunne ikke sige noget om ydelse/watt/batteristørrelse, men synes det var god kvalitet. For mig var det for ukonkret, når cyklen var dyrere end andre cykler.

 166. 166
  Jens

  Hej.
  Jeg påtænker at købe en elcykel, men det er lidt af en jungle, alle de mærker, nogle sikkert bedre end andre.
  Den lokale cykelforhandler handler med E Fly. Den synes jeg ikke jeg har læst nogen kommentarer om.
  Er der nogen der har erfaring med det mærke. Jeg vil købe elcykel fordi jeg har svært ved at træde pedalerne p.g.a dårlig hofte og ryg. Jeg vil gerne nyde den friske luft og det kommende sommervejr.
  Venlig hilsen Jens

 167. 167

  Hej Jens. Jeg har desværre ikke erfaring med det mærke.

 168. 168
  Marianne m

  Tak for dejlig meget Info om dette emne. Jeg har nu kigget på rigtig mange cykler. Den cykel jeg syntes bedst om er elstar/elvita 8 g/36v/10ah. Mine overvejelser går på om batteriet er stort nok og om kvaliteten er i orden. Det er jo en cykel der er produkseret i Kina. Er der nogen der har erfaring med denne cykel.
  Mit behov er ca 30 km pr dag 15 frem og 15 retur.
  Med venlig hilsen Marianne

 169. 169

  Hej Marianne. Tak for din kommentar. Jeg cykler selv 2 x 15 km om dagen, og til det formål har jeg 36v x 12 ah. Det har været tilstrækkeligt her til vinter, men kun lige akkurat. Jeg kan derfor godt forstå at du er i tvivl om batteriets størrelse. Jeg har mange bakker og er en tung pige på næsten 90 kg, hvilket selvfølgelig også spiller ind. Men man skal også tænke på at sådan et batteri med tiden bliver svagere og gerne skulle kunne bruges til turen nogle år frem. Held og lykke med din el-cykeljagt!

 170. 170
  Marianne m

  Tak for dit svar, det er jo en jungel man er kommet til, hvis man vil undgå fejl køb. Fantombike syntes jeg er et godt bud på en cykelforretning med medarbejder der har erfaring. Der får man en fornuftig vejledning og så forhandler de cykler med batterier der kan opgraderes efter behov.

 171. 171
  Caramel

  Hej Trine Louise.
  Jeg skrev i 2010 / indlæg 34 og har nu afsluttet min laaaaange research på området og er blevet den glade ejer af en dejlig el-cykel, der allerede har opfyldt et af målene, nemlig at cykle i stedet for at køre bil. Påskedag blev det til 28 km til påskefrokost og der var en lidt nostalgisk fornemmelse over at tage afsted med rygsæk på bagage-bæren :-) .

  For mig endte det med at blive en nem beslutning, da feltet indsnævrede sig. Takket være alle de gode indlæg på din blog-side her, samt en del fakta-læsning på diverse links, besluttede jeg mig for at købe en rimelig god model (10.000 -12.000 kr niveau) og et top-krav var, at den skulle være med “friløbsmotor”. Dvs at man kan cykle som på en helt normal cykel uden modstand fra motoren, både hvis man skulle løbe tør for strøm eller bare har lyst til lidt almindelig cykel-motion. Jeg besluttede også, at jeg ville have det størst mulige batteri (36V 12 AH) for at være sikker på at have et par gode år uden at tænke på at løbe tør for strøm. Jeg synes det er de 1500 kr ekstra værd. Der er er ikke så mange cykler, der opfylder disse ønsker, i hvert fald ikke i det pris-leje (har ikke undersøgt de dyrere modeller). Da jeg samtidig fandt godt tilbud på en 2010 model, så endte det med en Promovec Wave. Man får her en 200W motor. 250W er vist det stærkeste pt men så der set ikke ud til at man også kan få “friløb” – endnu.

  Super at du har denne her blog – tak for det! Der er meget at vælge i mellem, så godt at dele erfaringer.

  Det er virkelig blevet en morsom oplevelse at ræse afsted og alle der har prøvekørt min cykel kommer imod mig med et stort smil om munden.

 172. 172

  Hej Caramel. Tak fordi du vender tilbage og tillykke med din nye el-cykel. Dejligt at læse din historie, og fedt at du deler ud af dine overvejelser og erfaringer.

 173. 173
  Lisbeth

  Hej Caramel
  Jeg har lige som undersøgt markedet igennem længere tid og kunne tænke mig at vide hvor du har købt din cykel? Jeg kunne godt tænke mig en model fra sidste eller forrige år af hensyn til prisen.

 174. 174
  Caramel

  Hej til Lisbeth.
  Jeg har købt den hos Fantombike, Viby Sj. Man kan efter aftale komme derned og prøve deres cykler. Hvis man selv kan transportere den, leveres den samlet dernede. Alternativ kan du købe den via nettet og så skal du selv samle det sidste.
  De er ret fleksible så der er nok flere muligheder. Der står også en del information om el-cykler på deres hjemmeside.

 175. 175
  Per

  Jeg har droppet min Kildemoes og købet en ny. Det er en Easy-Run fra Move Easy købt hos FantomBike.
  Det er som nat og dag. Min nye cykel virker bare hver gang og jeg vil på det kraftigiste fraråde nogen at købe
  en Kildemoes. Ikke nok med deres cykel ikke virker deres personale er også uforskammet når man kontakter dem.
  Men lad det ligge, jeg vil helst glemme alt om den cykel.
  Mine erfaringer med min tildligere elcykel der er Momentstyred er så ringe, at det skulle det altså ikke være. Herudover ville jeg have friløb så jeg kunne bruge den som almindelig cykel, hvilket var umuligt på min tidligere el-cykel, der bare bremsede for meget når jeg kom for højt op i fart eller ikke havde strøm på. Der skal også være så meget batterikapacitet som muligt. Jeg ville naturligvis ha et 11,6 aH batteri. Herudover skulle cyklen være rubust da det ikke just er bykørsel jeg dyrker. Alt dette er der på min nye cykel.
  Jeg har nu kørt 700 kilometer på min nye cykel i regn og modvind og den er bare i orden. Kan varmt anbefales.

 176. 176

  Hej igen Per. Tak for din historie. Det er vigtigt at dele den slags erfaringer, og der kommer mange forbi denne blog hver dag som er interesserede i el-cykler, så hermed er det givet videre. Det kan fylde meget når man lægger så meget energi (og så mange penge) i at få det til at lykkes med at bruge el-cykel, så det er godt at du er kommet videre. Tillykke med din Move Easy :-)

 177. 177

  Hej Trine Louise,

  Det glæder os meget i Promovec at du er glad for vores elcykler. Har du tjekket vores nye model hvor batteriet sidder nede i kædeskærmen? Se link her: http://www.promovec.dk/elcykler/whistle-brown.aspx

  De bedste hilsner

  Jens Sylvestersen
  Export Manager
  Promovec

 178. 178

  Hej Jens, Promovec. Tak for din kommentar. Den nye model ser spændende ud, det kan nok give en god fordeling af tyngdepunkt at have batteriet dernede.

 179. 179
  Gert Christensen

  Det må være på sin plads, at Kildmoes også får ros herinde. Min Kildemoes (købt januar 2012) fungerer perfekt og jeg har ikke haft problemer med cyklen overhovedet.
  De erfaringer jeg har gjort mig med batteriet, er at antallet opladninger afhænger meget af vejret. Især kolde dage med frost, samt selvfølgelig modvind og hvor meget du selv træder i pedalerne, har stor indvirkning på kørte km på en enkelt opladning. Batteriet holder markant længere her om foråret/sommeren, så temperaturen har helt klart indvirkning. Ellers kører det bare derudaf! Jeg er MEGET tilfreds med min Kildemoes :-)

 180. 180

  Hej Gert. Tak for din positive historie. Godt at høre at Kildemoes også gør nogen glade. Måske var der noget med en ny generation fra det mærke som var bedre?

 181. 181
  Kim Harder

  Nu kan man nok ikke vudere endelig før efter ½ – 1 år, da det først normalt er der problemerne med batterierne opstår. Det er jo nok ikke uden grund, at man ikke vil erstatte batterier, som er over ½ år gammel. Det bliverspændende om Gert om godt ½ års tid forsat kan fortælle positivt om Kildemose. Det er noget dyrt grej, så den positive historie skulle gerne kunne fortsætte i flere år. :-)

 182. 182
  tage mortensen

  ang.batteri til elcykel oplader man når det er ved at være ibund eller oplader man kotenuerligt
  venligst tage mortensen

 183. 183

  Hej Tage. Man oplader når der er behov for det. Der er forskel på hvad man anbefaler til forskellige batteri-teknologier, men til Li-ion som jeg bruger kan man sagtens lade når det er feks. halvtomt.

 184. 184
  Kim Jensen

  Hej Trine Louise og Tage, mine erfaringer (med en Thansen-x-zite, lifepo-batteri(LFP) er at der skal lades efter hver tur – om det så bare er til bageren efter et par rundstykker…Disse batterier har ingen ‘hukommelse’, så – lad løs. Efter hver tur.

 185. 185
  Mette

  Hej ;)
  Vil lige høre om der er nogen der har erfaring med en misquito el cykel i pris klassen 12000 kr.
  Jeg står for at købet og er lidt i tvivl., hvad jeg skal vælge.
  Hilsen Mette

 186. 186

  Hej Mette. Jeg har desværre ikke erfaring med det mærke, men måske andre der læser med kan komme med noget input.

 187. 187
  Kim Harder

  Hej Mette. Jeg vil nok være lidt betænkelig med en cykel til den pris, også disse skæve 25 volt. I den prisklasse, så jeg gerne det havde været 36 volt motor, da den størrelse er mere robust. Disse 24-25 volt motore har ikke meget, at give væk af. Jeg ville prøve, at finde en cykel med nogle flere volt, og gerne de 250/350 wat. Det falder mig i øjnene med de skæve volt.

 188. 188
  Mette

  Hej igen ;)
  Her har jeg taget en kopi af data af cyklen. Lidt svært at gennemskue. Men tror nummer springer ud i det. Ligger i overvejelser om detbskal være en misquito ( som er den jeg har taget dataerne fra) eller en e-fly som så koster en del mere.
  Mvh mette

  Hjulstørrelse 28″
  Motor.: 250 W .  
  Styringssystem.: Assistere til 25 km/t
  Batteri.: 25 v x 11 Ah Li-ion. Aftageligt. Ved optimal anvendelse kan der opnås 500 opladninger eller en levetid på 3-4 år.
  Gear.: Shimano Nexus 7
  Lader.: 2,5 A. En fuldstændig opladning tager ca. 6 timer.
  Rækkevidde.: Er stærkt afhængig af køremåde samt terræn.
  Ved normal modus kan du forvente en aktionsradius på  50 km.
  Max. brugervægt.: 100 kg.
  Leveres med godkendt lås
  Støtteben og lygter

 189. 189

  http://www.ecykelhandleren.dk/cykler/el-cykler-1.html

  Se her så er i kørende.

  Jeg købte en:
  Kalkhoff AGATTU C8 IMPULSE,
  8 Shimano Nexus –
  friløb –
  Shimano V-bremse for & bag –
  impulse navmotor –
  120 km rækkevidde.S/45cm
  Impulse navmotor 250 W med friløb (findes også med fodbremse)
  Batteri 15Ah 36 volt 540Wh rækkevidde 120 km
  8 Indvendig shimano nexus gear.
  Shimano v-brermser for & bag
  Dynamonav B&M led forlygte + B&M led baglygte med standlys
  Continental Eco Contact dæk
  komfort fjederforgaffel

 190. 190

  Hej Bent. Det var et gigantisk batteri, har du testet om den holder hvad den lover mht. rækkevidde? Hvordan er bremserne?

 191. 191

  Den er testet, 1 testlørsel 123 km. i jævn vind. 2. test 118 km. bakket, sidevind delvis.
  Lastet vægt 85 kg.(min vægt)
  Bremser Shimano,de bedste der findes.

 192. 192
  Mette

  Så har jeg købt min elcykel ;) jeg har købt en betavus og jeg cyklede mine ti km hjem, og derefter en tur ud i sommer regnen, jeg forventer mig meget af min nye cykel, og håber bekendtskabet bliver langt og godt… Jeg har ihverlilfælde prøvet at sætte mig ind i elcykel teknikken..
  Tusinde tak for denne siden som har været til stor hjælp..
  Gode sommer cykel hilsner Mette

 193. 193

  Hej igen Mette. Tillykke med din nye cykel. Jeg håber den vil tjene dig godt de næste mange år. Hav en dejlig sommer!

 194. 194
  Hans Hansen

  Hej alle

  Jeg har lige købt en elcykel efter et par måneders undersøgelse og afprøvning. Det er faktisk ikke så ligetil at finde det rigtige produkt til den rigtige pris, men jeg endte med en momentstyret Winora F2 med hydrauliske skivebremser og motor i baghjulet. Mellemstort batteri med 396 wh. 27 udvendige gear på tre klinger.
  Hold op hvor den kører godt, betydeligt bedre end E-fly og batavus som også er momentstyret. Den virker voldsomt kraftig, fordi den har et stort drejningsmoment. Det er lidt af en drøm, bortset fra de udvendige gear som desværre ikke kan fravælges. Men pyt med det, udvendige gear er lettere og energiend går ikke tabt (ca 15%) som ved indvendige gear.
  Den kører knapt 100 km på en opladning, hvis man altså selv træder med.

  Alle der tjekker markedet ud, burde gøre sig den tjeneste at prøve en Winora (tysk mærke og tysk produktion). Prisen er på niveau med Batavus og E-fly, måske en smule højere, men i den prisklasse gør en tusse mindre forskel end det at finde den rigtige cykel.

  God (med)vind!

 195. 195

  Hej Hans. Tak for at du deler dine erfaringer. Det er efterhånden lidt af en jungle at finde en el-cykel da der er så mange mærker på markedet.

 196. 196
  Richard Brunhøj

  Hej.
  Har med stor interresse læst de mange indlæg om jeres el-cykler. Og heldigvis er de fleste posetive. Jeg er selv leverandør og reparatør af el-cykler, og har efterhånden fået et bredt indsigt i hvad der er skidt og kanel !. Jeg vil ikke kommentere bestemte produkter men blot anbefale at købe 36V og min. 9 Ah Li-ion batteri. Li-ion batteriet kan lades op uden at være helt afladt. Hvad der især skal lægges mærke til er hvordan ledningsnettet er samlet. Det bør være udført i vandsætte stik. Åbne ” spadestik ” bag en simpel plast afdækning burde være bandlyst. Der bør også være en kontakt til at afbryde strømmen fra batteri til el-systemet. Det kan tære på batteriet at skulle holde spænding på hele systemet når cyklen ikke bruges. Denne kontakt/afbryder kan være indbygget i det lås der også bør være på batteriet.
  Der skrives meget om forskellige færdigbyggede cykler. Der findes et godt og særdeles driftssikker alternativ. Du kan få din egen cykel bygget om til el-cykel for 6.500 kr.. Elsystem 36V med silikonepakning og skruefatning hvor ledninger samles, 250w motor i forhjul, 9Ah batteri, 3 momentindstillinger på styret, valgfri gashåndtag eller fingerregulator til fart, rækkevidde ca. 50-80km alt efter egen indsats. Har du en god solid cykel, med dobbelt bund i fælgecykel kan den sagtens ombygges til el-cykel. Vi har på 12 mdr. bygget over 30 cykler om til el-cykel. Og har kun haft glade og tilfredse kunder spredt over hele DK. For nærmere info kontakt os venligst.
  Venlig Hilsen
  Cykelsmeden

 197. 197
  Annie Grundtvig

  Hej Trine Louise og alle I andre, der har bidraget med viden og oplysninger.
  Tak for en masse gode facts om el-cykler!
  Jeg købte omkring årsskiftet en Mustang el-cykel gennem coop.dk for 3700 kr. I et enkelt døgn havde de 40% på et stort udvalg af deres cykler, deriblandt denne model med 3 gear og en lidt dyrere med 7 gear. Så jeg slog til uden at have den store viden om emnet.
  På grund af en knæoperation kort tid efter købet, nåede jeg kun at køre 500 m hen til cykelhandleren for at få sat en lås på, derefter har cyklen stået i “garage” indtil nu. Da jeg samlede cyklen viste det sig, at dynamolygten kortsluttede, hvilket jeg gjorde kundeservice hos coop opmærksom på. Vi blev enige om, at jeg vendte tilbage med problemet, når jeg var blevet i stand til at cykle igen efter operationen.
  Forløbet med knæet har været lidt kompliceret, så det er først nu, jeg tør vove mig op på en cykel igen. Jeg kontaktede coop igen, og dagen efter fik jeg en ny dynamolygte med posten og en besked om, at jeg bare kunne finde en cykelsmed, der kunne skifte lygten, så skulle coop nok betale regningen.
  Og hér kommer så problemet, for hvor finder jeg en cykelsmed, der vil reparere en el-cykels el-system? Jeg bor i det indre København og har prøvet flere, der melder fra. Er der nogen, der kender en god cykelsmed, der binder an med el-cykler?

 198. 198

  Hej Annie. Jeg vil foreslå dig at spørge COOP om de kender en cykelsmed som kan hjælpe. Vores lokale Kvickly har f.eks. en cykelmekaniker tilknyttet, som samler de cykler butikken sælger, for dem som ikke selv har mod på det. Måske den lokale COOP-butik har en kontakt? Den eneste cykelhandler jeg kender, som har mod på el-cykler er Astrup Cykler i Albertslund.

 199. 199
  Torben

  Hej,

  hvad vil I anbefale af gear på en el-cykel.

  På almindelige cykler synes jeg at udvendige gear er langt bedre – mindre tab men meget mere vedligehold :-(.

  Men det betyder vel ikke noget på en el-cykel eller hvad?

  Mvh Torben.

 200. 200

  Hej Torben. Jeg har kun erfaring med indvendige gear, og de er nu heller ikke uproblematiske. Dels har jeg haft problemer med vand i kablerne som fryser til is om vinteren så man ikke kan skifte gear. Og senest har jeg skiftet hele baghjulet pga. ustabile gear, og det er desværre ikke helt godt alligevel.

 201. 201
  Kim Harder

  Hej Jeg vil sige ingen gear er godt, der er ingen indre forfrysninger, som der netop opstår på cyker med indvendige gear.

  Har kørt en streng vinter med en elcykerl med udvendige gear. Der havde jeg ingen problemer, det gik fint.

  Har oplevet mange gange, at indvendige gear skaber problemer om vinteren. Jeg kom engang til, at træde et gear helt i stykker, da jeg troede cyklen havde skiftet ned i første. Den stod dog stadig i 4 gear, så det sagde smak, også kørte det hele rundt uden, at tage ved.

  Udvendige gear kræver mere veligeholdelse i det daglige, men de står bedre mål til vinterkørsel. Her virker en cykel med træk på baghjulet også meget bedre syntes jeg, da man har bedre styr på udskridning.

 202. 202
  Janette Sz.

  Hej alle.
  Har i et års tid gået og set lidt på elcykel. Har fulgt med på denne meget informative blog – men jo større udvalg jo mere opgiver jeg. Så nu har jeg “fundet” en elcykel, der kunne blive aktuel for mig. Skal køre ca. 16 km til arbejde hver dag – bakket terræn, altid vind, da vi er på landet. Kunne dette være et godt valg til en førstegangskøber af elcykel?

  http://www.vanlosecykelcenter.dk/id/20105/2012e-flyPremium36Vhvid.html?store=vanloesecykler&mv_session_id=kQHvKfzg

 203. 203

  Hej Janette.
  Jeg er lidt i tvivl om den cykel du foreslår her har et kraftigt nok batteri. Jeg har også ca. 16 km. til arbejde og jeg har fundet det nødvendigt med et 36 V x 12 AH-batteri. Det kommer selvfølgelig lidt an på hvor meget du vejer, men når du skriver at der er bakker og vind så tror jeg du kan risikere at batteriet er utilstrækkeligt når det ikke er helt nyt længere. Så kan man selvfølgelig lade op mens man er på arbejde, men det er lidt mere besværligt.
  Ellers ser det ud til at være en god cykel med mærkevare-dele som gear, bremser osv. som gør det nemt at vedligeholde cyklen.

 204. 204
  Hans Hansen

  Hej Janette
  Du kan sagtens klare turen frem og tilbage på arbejde med det valgte batteri, men så skal du også oplade hver dag. Og hvis du “springer ud” som cykelturist bare for sjov med lange ture i weekenden, bør du som Louise anbefaler vælge et større batteri, der kan køre op mod 70 km på en opladning.
  Jeg har prøvet E-fly nogle gange, da jeg selv testede markedet, og det er en dejlig cykel. Hvis ikke jeg var faldet over Winora, havde jeg købt en E-fly.

 205. 205
  Asger

  Hej – rigtig god blok med mange spændende informationer om el-cykler. Tak for det – især til Trine Louise. Jeg er selv i overvejelser om at købe el-cykel. Min kone og jeg har hidtil kunne dele bil til og fra arbejde, men det er slut efter sommerferien – i hvert fald hjem fra arbejde. Jeg har ca. 30 km hjem og overvejelserne går på, om vi skal have 2 biler eller købe en el-cykel, som jeg kan cykle hjem på. Ud fra andres erfaringer kan jeg drage den konklusion, at jeg skal have mindst 36V batteri og gerne på 10-12 AH. Jeg har googlet en del om emnet og fundet en Ebsen TE777 ED3 EX, som tiltaler mig. Jeg skal dog prøve flere modeller først. Dens batteri er dog kun 36V – 8,8 AH. Er der nogen, der har erfaringer med Ebsen el-cykler? Og burde batteriet ikke være stort nok til 30 km dagligt, hvis man lader hver dag?

  I øvrigt finder jeg det ærgerligt, at dansk lovgivning kun tillader 250W motor, der normalt kun giver hjælp op til 25km/t. Jeg ville gerne have en 350W motor, der støtter til ca. 32 km/t, hvilket vil være godt i mit tilfælde, da jeg skal køre meget af vejen på lange stræk ad landevej m.v. Jeg kan se på nettet, at man kan få motorer med effekt helt op til 1000W med ihvertfald step af 250-350-500 og 1000W. Det ville være rart, om man kunne påvirke det politiske system til at tillade større motorer – ihvertfald 350W. Omvendt kan man jo få en tilsendt og få monteret – det er der nok aldrig en djævel, der vil opdage – måske lige bortset fra alle dem, man giver baghjul :)

 206. 206

  Hej Asger. Tak for de pæne ord! Jeg har desværre ikke kendskab til det mærke du nævner, lad os se om der er andre der kan svare.

 207. 207
  Kim Harder

  Nu er der ikke stor forskel på el-cykel og el-knallert. Det er der de kraftigere motore bliver brugt. Endvider har jeg forstået, at det ikke altid kun er 250wat moteor der sidder på cyklerne, nogle har en kratigere motor, den er blot elektronisk sat til max 250 wat. Nu skal man passe på, for en el-cykel kan også komme på politiets rullefelt, hvis man skulle være så uheldig, at de fatter mistanke til ens cykel. Så slår fars hammer hårdt, da cyklen, så faktisk er ændret til en knallert, hvis den med motorkrat kan kører hurtiger end de 25 km i timen. Jeg har et par gange prøvet, at blive stoppet af ordensmagten på el-cykel, så det er min erfaring, at de har øje på os, når vi kommer susende ud af cykkelstien på det lille vidunder.

  Asker, hvis jeg havde 12.000 15.000 kr. til en el-cykel, så kunne jeg godt finde på, at købe en Esben el-cykel. Den har et middel stært batteri, og selve cyklen ser ud til, at være et stykke godt håndværk. Der er faktisk mange forskellige cykler i deres 2012 katalog, så mon ikke de ved hvad de har med, at gøre.

  Men det kunne være spændende, at høre, om der er nogle, som har erfaring med denne cykel.

 208. 208
  Ruth

  Hej jeg er ny og vil gerne købe en billig elcykler, så jeg har med stor interesse læst alle indlæg. Er der nogen der kender Yamasaki elcykel og hvad betyder det, at der ikke er gear?

 209. 209
  Marie

  Jeg har nu læst samtlige indlæg på denne side og føler mig meget bedre rustet til at køre og købe elcykel. Har jeg dog alligevel brug for nogens mening om følgende:

  Jeg har 15 km til arbejde og tilbage igen. Håber på at kunne cykle de fleste dage men har også bil til rådighed.
  Jeg har nu været ved Design Cykler i Horsens og har lånt en elcykel med hjem. Det er en Rock Machine Powerflex 7 og har 250 Watt, 13,5 Amp, 75 km på en opladning, 25,2 Volt, Li-on batt. Manden siger den tager max 4 timer timer om en opladning. Den koster 9999. Den har udvendige gear – 7 stk. Jeg tror ikke den har friløb. Men man kan skrue motoren ned på 0 eller lade være at tænde for den. Den trækker på baghjulet. Han siger den kan køre i alt slags vejr og at levetiden på den afhænger af hvor godt man passer på den.

  Hvad tænker I om sådan en?

  Tak:)

 210. 210

  Hej Marie. Tak for din kommentar. Jeg er efterhånden ikke rigtig med på noderne, har f.eks. ikke erfaring med udvendige gear og baghjulstræk, men jeg synes det lyder som en moderne el-cykel der er fulgt med tiden mht. ydelse, og prisen lyder også fornuftig i mine ører. Min cykel-tossede mand siger at udvendige gear er det eneste rigtige.

 211. 211
  Kim Harder

  Efter hvad jeg kan se, så ligner det lige sådan en cykel, som jeg også godt kunne tænke mig. Jeg kører på en nu med træk på baghjulet, og har en anden stående, som er slidt ned, som også har har baghjuls træk og udvendige gear. Den var rigtig behagelig, at køre på. Selv om vinteren når det var sne og isglat gik det uden problemer. Den cykel Marie, som du har kikket på virker helt optimalt efter de specifikatiner den har, til dit formål. Og prisen den er rimelig ok. Jeg overvejer selv et smut til Horsens for, at komme ned og kikke på sådan en.

 212. 212

  Kender heller ikke Rock machine, men vær opmærksom på at batteri størrelsen nok kun svarer til ca. 50 km kørsel om sommeren, da man bør kikke på antal watttimer istedet for amperes og volt… Watttimer kan udregnes let ved at gange de 2 tal (volt og amperes tallet) hvis altså der ikke oplyses watttimer hos forhandleren.
  Vil tro at de 75km der oplyses maksimalt er ved benyttelse af halv kraft af hvad cyklen kan, og man kan derfor typisk ikke holde en gennemsnitstid fart på de knap 25 km/t., hvilket de fleste ønsker til og fra arbejde.

  Vil du kører om vinteren hvor der er koldt så skal det anbefales at have et rigeligt stort batteri, da kulden nedsætter et batteris kapacitet, men selv en koldere vind giver også ekstra vindmodstand og dermed ekstra forbrug af strøm.

  Mvh
  Anders

 213. 213
  Marie

  Tak Kim og Trine. Nu har jeg købt den. Dejligt. Jeg glæder mig til at bruge den rigtigt og håber den gør, atjeg kan få taget mig sammen og taget cyklen i stedet for bilen.

 214. 214

  Hej Marie. Stort tillykke med dit køb – det bliver sørme spændende!

 215. 215
  Kim Harder

  Tillykke med den og rigtig god fornøjelse med den. Jeg syntes det er skønt, at kunne tage cyklen i stedet for bilen. Man bliver så dejlig frisk af det.

 216. 216
  Jens Olesen

  Kære Trine Louise,

  Ja, jeg er lidt ny til det her blogging, så vi må se om det virker.
  Min alder behøver vi ikke at tale for meget om, men jeg kan da afsløre, at vi er oppe omkring de 70.
  Jeg plejede at være en engageret cyklist! Jeg har aldrig i mit liv siddet bag et rat, og nu er det vist også for sent med det. Jeg bor i en charmerende bette by på sydfyn, som er så charmerende og befængt med bakker at ikke engang busserne tør at køre herud. Men det er jo ikke noget problem for en cyklist!

  Hvad der til gengæld kan være et problem for cyklisten er alderen. Ja, konditionen er selvfølgelig ikke helt til det mere, så det bliver til nogle korte ture. For nogle måneder siden havde jeg et frygteligt fald, og det har fået min søn til at insistere på, at jeg ikke cykler mere. Han ser meget hellere, at jeg får mig en elscooter. Det er jeg jo ikke glad ved, og da vi sad og kiggede på hjemmesiden, øjnede jeg ordet “el cykler”, og fik min søn til at kigge på det. På denne side http://www.seniorland.dk/products/203/ tilbyder de jo en masse fine el cykler, som jeg kunne være interesseret. Min søn er ikke glad for idéen, men han ville gerne gå med til at købe mig en trehjulet elcykel: http://www.seniorland.dk/product/HYE3PN/. Tosset ser den jo ud, men det er vist det bedste kompromis vi kommer frem til.

  Nu vil jeg jo bare gerne være sikker på, at jeg køber noget godt. Jeg vil derfor gerne spørge dig og dine søde læsere, om I har erfaringer med sådan en 3-hjulet fætter?

  (Og så håber jeg i øvrigt, at jeg fik sat de rigtige links ind?)

  Jeg ønsker jer alle en rigtig god dag

  kh Jens Olesen

 217. 217

  http://www.ecykelhandleren.dk/special-cykler/tre-hjulet-voksencykler.html

  Se her cykelhandleren er fra Fyn.

 218. 218

  Kære Jens.
  Tak for din dejlige kommentar. Jo jo – det går helt fint med både kommentar incl. links!
  Jeg kan godt forstå at du gerne vil forsætte med at cykle, det er en dejlig sund transportform. Jeg har selv forældre omkring de 70 som stadig cykler, og jeg tror at de vedligeholder balance og muskulatur godt på den måde. På den anden side kan jeg også godt forstå din søns bekymring, og når du nu engang har prøvet at falde så synes jeg det er nogle gode overvejelser I har gjort jer. Jeg synes det lyder som et godt kompromis med en 3-hjulet el-cykel i stedet for en 3-hjulet scooter, man får trods alt rørt sig noget mere på den måde.
  Desværre har jeg ikke nogen erfaring med 3-hjulede el-cykler, så mit svar bliver rent teoretisk. Den cykel du linker til ser udmærket ud. Den har jo ikke en rækkevidde i nærheden af hvad de 2-hjulede el-cykler har idag, men hvis 20 km. pr. tur passer til dit behov, og du har mulighed for at parkere cyklen i gadeplan (den er nok for tung at tage op og ned af en cykelkælder) så er det sikkert en fin løsning.
  Jeg giver dig lige 2 links til 2 andre 3-hjulede muligheder, bare for at have noget at sammenligne med. Disse har så vidt jeg kan se bedre mulighed for at medbringe bagage.
  http://www.fantombike.dk/pi/Mobii_3_hjuls_Lad_EL_Cykel_Design_selv_din_Mobii__2475_147.aspx
  http://www.fantombike.dk/pi/Move_Easy_Vivaldi_3_hjulet_400W_20km__1930_147.aspx
  Jeg håber du finder en god løsning, så du kan blive ved med at cykle!
  Kh. Trine

 219. 219
  Jens Olesen

  Kære Bent og Trine Louise

  Tak for jeres svar, jeg vil straks gå igang med at sammenligne. Man vil jo så gerne igang med det cykleri igen.

  kh Jens Olesen

 220. 220
  Mai Stephensen

  Jeg vil gerne komme med et positivt indlæg om Kildemoes cykler. Når tingene fungerer er man vist ikke så tilbøjelig til at informere om det.

  Jeg har nu haft min elcykel et år og den har fungeret upåklageligt. Jeg har cyklet 2000 km uden problemer. Det skal dog nævnes, at jeg stort set kun kører i tørvejr, og den står indenfor, når jeg ikke bruger den.

  En herlig opfindelse.

  Mvh. Mai

 221. 221

  Hej Mai. Tak for din positive historie, dem skal der bestemt også være plads til.

 222. 222
  Birthe

  Hej Trine Louise
  Jeg er lidt over 60 år og stadig i fuldt job. Jeg har 12 km. til arbejde og overvejer seriøst, om jeg skulle prøve en el cykel, selv om jeg ikke har cyklet nogle år. Tænkte at det kunne give mig den nødvendige motion, som jeg trænger gevaldigt til, da jeg arbejder på kontor. I min jagt på cykler faldt jeg over denne side og har med interesse læst indlæggene.
  Jeg vil derfor vove et spørgsmål til dig. Har kik på en Gepard elcykel (som jeg har set på Mybike). Specifikationerne er således:
  28 tommer
  – aluminiumsstel (ruster ikke)
  – 7 gear Shimano Nexus
  – for- og baglygte
  – dobbelt-bundet alu-fælge
  – justerbart styr og saddel
  – meget solidt bagagebærer
  – Motor: 250W / 36V / 10 A/h, hastighed:25 km/t
  – Batteritype: Li-Ion. Vægt: 5 kg.
  – Opladningstid: 6 timer
  – Antal genopladninger: 1000 gange
  – Rækkevidde 50-60 km med tråd i pedalerne
  – Vægt af cykel: 25 kg

  Har du hørt om denne cykel, og er den for dårlig i forhold til f.eks. Promovec, som jeg kan se, at du anbefaler?
  Håber at høre fra dig.
  Mvh
  Birthe

 223. 223

  Hej Birthe. Det er helt i orden at spørge, men jeg kender ikke alle cykler. Det mærke du nævner her kender jeg slet ikke, har heller ikke hørt om det.
  Specifikationerne fejler i princippet ikke noget, men det tyder på et low-end produkt når man reklamerer med f.x. aluminiumsstel, som alle cykler idag laves af. Jeg kan ikke afvise at noget af prisforskellen til de dyrere mærker på markedet skyldes griskhed hos producenterne, men der er trods alt nok en vis kvalitetsforskel. F.eks. ville jeg være bekymret for vejrbestandighed, hvis det er en cykel der skal køres på hele året rundt. Et andet klassisk problem er om man kan få reservedele.

 224. 224
  Sidsel

  Hej Trine Louise,

  først og fremmest: Hvor er det skønt, at du har startet denne blog. Sikke et arbejde du lægger i det, tak for det:-)

  Jeg står for at skulle købe min første el cykel. Jeg har 8 km hver vej, så det er ikke så slemt, men bakkerne er slemme. Jeg skal forcere en af DK’s stejleste bakker og herfra går det bare videre op…

  Jeg ved udemærket, at du ikke kender alle modeller, så vil bare spørge kort:

  Hvad er forskellen på 25V 11Ah (275 Wh) og en 36 V 7Ah (254 Wh)? Altså, simpelthen: Hvilken af de to har mest power? Jeg ved ikke om Volt er vigtigere end Ah, eller om det er omvendt. Prisen er den samme på de to modeller jeg har fundet.

  På forhånd tak for svar.

  Mvh Sidsel

 225. 225

  Hej Sidsel. Tak for din søde kommentar. Jeg skal prøve at svare på bedste vis, men jeg er ikke så dygtig til fysik.

  Ah er et spørgsmål om størrelsen på batteriet, altså ‘benzintanken’.
  Hvis man skal vurdere power på hvor langt man kan køre på en opladning, så er det antallet af watt-timer (Wh) som betyder noget. Her ganger man V med Ah. I de 2 eksempler du nævner her vil du altså kunne køre det største antal km. på 25V-cyklen.
  Min erfaring er dog, at en cykel med 36V-system accellerer kraftigere end en med 24/25V, så det er også værd at tænke på hvilket temperament man har der. I sidste ende vil man ende på de tilladte 25 km/t, men det vil måske tage ret lang tid når man kører op ad DK’s stejleste bakker.
  Endelig er der jo også motorens antal watt, som regel de tilladte 250W, men hvis det f.eks. er 200W så vil den tære mindre på batteriet men være mindre kraftig. Jeg har ikke prøvet at køre en 200W-cykel, så jeg ved ikke helt hvordan det føles.
  Hvis jeg var dig ville jeg gå efter det kraftige el-system med 36V, når nu du skal køre meget på bakker. Og hvis du er bekymret for rækkevidden så kan man jo ofte få et 9AH eller 12AH-batteri i stedet.
  Held og lykke med at finde en god el-cykel!

 226. 226

  Rækkevidde på el cykler.
  Værd at læse

  http://www.ecykelhandleren.dk/find-din-storrelse/vaerd-at-vide-om-el-cyklers.html

 227. 227
  Sidsel

  Hej Trine Louise og Bent,

  tak for jeres svar, de er bestemt brugbare:-) Jeg har prøvekørt et par cykler nu og er endt med at købe en Mosquito med 24V / 11Ah. Jeg fandt ikke nogen her i området med 36 Volt – så skulle jeg til en cykelhandler 26 km væk, og det er for besværligt bagefter, når den skal til eftersyn. Jeg har ikke bil, og cyklen skal være mit eneste transportmiddel, så lagde vægt på at købe en fra en cykelhandler i nærområdet. Og den Mosquito jeg har valgt er bare god at cykle på:-) Den er lidt ombygget, så den har fået nav og andre dele i en bedre kvalitet. Glæder mig til at hente den på fredag og så ellers ud og fræse nogen bakker af:-)

  Tak for al den brugbare information på denne gode blog!

  Hilsen Sidsel

 228. 228

  Hej igen Sidsel. Tillykke med beslutningen, jeg kan godt forstå at du glæder dig. Og jeg kan også godt forstå din overvejelse om at have forhandleren tæt på, det kender jeg kun alt for godt. Jeg håber din kommende el-cykel kommer til at gøre dig godt :-)

 229. 229
  Sidsel

  tak for det:-) Ja, glæder mig.

 230. 230
  Arne Madsen

  Hej Trine.

  Kan du oplyse adresse på cykelsmeden som kan lave min gode cykel til el-cykel, da jeg har en næsten ny cykel som jeg er meget glad for.
  Hilsen Arne.

 231. 231

  Hej Arne.
  Jeg kan desværre ikke hjælpe dig.
  Det eneste jeg kender til at bygge en alm. cykel om til el-cykel er det der står i kommentar nr. 29 i dette blogindlæg.
  Mvh. Trine

 232. 232
  Kim Harder

  Hej Trine. Er du nu sikker på, at du måske ikke aligevel kan hjælpe Arne?

  Jannik som har deltaget tidligere i denne tråd, må have noget, med disse kit, til alm. cykler, at gøre.

  Får du ikke vores e-mail adresse?

 233. 233

  Nårh ja, der er også kommentar nr. 95 – det havde jeg lige glemt.
  Altså, adressen står jo i kommentaren, men jeg gentager gerne:
  Ndr. Frihavnsgade 73 st.th., 2100 København Ø
  http://www.bicyceparts.dk/
  Jeg ser dem nu ikke som cykelsmede der kan ombygge cyklerne, det er vist mere noget med at de sælger kit’et til gør-det-selv-folk.

  Jo, jeg ser jeres mailadresser, men udleverer dem ikke bare uden videre, de er jo givet i fortrolighed :-)

 234. 234
  Kim Harder

  Tænkte blot, om ikke han kunne hjælpe Arne.

  Nu ved vi heller ikke lige hvor Arne bor henne i landet.

  Hvis det var mig, ville jeg blot finde en, evt. i min bekendtskabskres, som har forstand på cykler.

 235. 235
  Michael

  Min søde frue har 35 km til arbejde og jeg har 22. Jeg har cyklet de 22 km på en almindelig cykel, men efteråret har budt på masser af modvind så tanken om en elcykel kom op og vende hjemme. Fint sagde fruen – det lyder godt. Vi sælger min bil og køber to elcykler. At finde en forhandler, hvor man ikke bliver flået er ikke nemt, men efter nogen søgning fandt vi mybike på Østerbro. Efter lidt forhandling fik vi to 36v/10Ah li-on cykler med 250W motor, incl. navn på begge sider af cyklen for, en ekstra lader og et ekstra batteri for kr. 15.000. I dag kørte vi en prøvetur til hendes arbejde og hjem igen, med bakker og strid modvind på hjemturen – ialt 70 km. på 2 timer og 45 min. Min løb tør for strøm på den sidste bakke få hundrede meter fra vores hjem, men fruen havde stadig strøm nok til at trække mig op på toppen. I praksis kommer til at blive sådan at den ekstra lader og det ekstra batteri står på hendes arbejde og er fuldt opladet – så skifter hun batteri inden hun kører og så er der altid strøm nok. Den eneste detalje som ikke er så god var gearingen, der var sådan at man ikke kunne få fart på ned ad bakke. Det bagerste tandhjul på 20 tænder skiftede jeg til et på 16, og det løste det problem og kostede 19 kr. pr. cykel.

 236. 236

  Hej Michael. Tak for din fortælling. Det er mange km. I har på arbejde, så jeg kan godt se at den eneste måde det kan fungere på, er ved at lade op til både turen ud og turen hjem. Godt at høre at det kan lade sig gøre at finde el-cykler til spiselige priser, synes det lyder som en vellykket forhandling du har fået lavet.

 237. 237
  Kirsten

  Hej Trine Louise

  Har du eller andre kendskab/erfaringer med Ebike elcykler ?
  Jeg overvejer nemlig at købe en ny elcykel og har set dette mrk. på nettet, jeg har pt en Mustang Passion, som indtil for ca 14 dage kørte upåklagelig. Men nu er batteriet fladt efter få kilometers kørsel og det kun efter ca. 9 måneders brug ( jeg kører i perioden 15.april – 15.november, alt efter vejret) og samlet max. 300km. Cyklen blev købt 31.august 2011 og batteri opbevaret og opladt efter Mustangs manual.
  Så i næste uge skal jeg ned i den Coopforretning, hvor cyklen er købt, for at reklamere over batteriet og forlange et nyt eller kontant afregning, svarende til køb af nyt batteri. For heldigvis er der kommet en dom vedr. batteri til elcykler, hvor forhandler blev dømt til at betale beløb svarende til nyt batteri til forbrugeren.
  Jeg kan ellers godt anbefale Mustangs elcykel, som jo kan købes til en fornuftig pris – det har virkelig været en fornøjelse at køre på en elcykel, når helbreddet har sat stopper for at bruge en alm. cykel. Jeg har en bekendt, som ejer samme mrk. købt et halvt år før min, og her er batteriet stadigvæk helt upåvirket af brug, og brugeren har kørt året rundt samt km.forbrug nok 10 gange så stort som mit.

 238. 238

  Hej Kirsten. Tak for din historie. Jeg kender desværre ikke Ebike.

 239. 239
  Kim Harder

  Hvad angår ladning af batterier, så er det min erfaring, at man skal lade batteriet så snart man kommer hjem, lige meget hvor lang en tur man har kørt. Batterier har det bedst med, at være fuldt opladet helle tiden. For man kørt dem for meget i bund, kan de være svære, at få gang i igen.

  Ebike elcykler har da efter hvad jeg ved, været på markedet efterhånden i nogle år, så mon ikke de er ok, ellers var de sikkert forsvundet fra markedet.

 240. 240
  Esben og Daniel

  Vi har nu igennem 2 næsten 3 aftner læst din blok da min dengs store intresse er elcykler. Jeg selv har fået dårlig hjerte og fik igennem en elcykel muligheden for at lave mange cykelturer sammen med ham.
  Din blok er til stor intresse og bliver enda læst i skolen fortæller han. Han undrer sig over hvorfor ingen i København ikke har begyndt med cykeltaxa endnu ? måske med 2 cykler en med lad og overbygning .
  Og kunne sådan en cykel ikke få nok at lave til eks. ½ til 3/4 pris af en normalt taxa især de lokale turer inden for xxkm.
  Vi skal i næste uge prøvekøre lifepro 36volt og 15amp og en 24volt 20amp- 350watts motor. Der bliver jo skruge lidt.

 241. 241

  Tak for jeres kommentar. Sjovt at høre at min blog bliver læst i skolen :-)

 242. 242
  hanne jensen

  hej alle sammen
  Er der nogen som har erfaring mht el cyklerne fra cykelland.com ?? de skulle være produceret i Kina, så jeg er usikker på om
  den kan holde til vejret i Dk. Kan ikke altid tage selve cyklen ind om aftenen.
  Har også kigget lidt på el cyklen fra Jensen cykler i Herlev ?? efterlyser nogle med erfaring ?
  Mit største problem er at jeg kun er 160 cm høj og aller cykler på tilbud er 28 tommer ( dur slet ikke).
  Vil gerne køre ca 20 km hver dag i alt slags vejr, som motion.. delvist bakket område. ?

  Er der nogen som har gode ideer….

 243. 243

  Hej Hanne
  Jeg tror at 99% af alle elcykler i større eller mindre grad produceres i Kina, da stort set alle cykel- og elcykeldele kommer derfra. Vi importerer selv cykler fra Kina (Shanghai) og fidusen er at finde den/de rigtige samarbejdspartnere og de gode fabrikker som har gode og ansvarsbevidste medarbejdere. De vigtigste forhold omkring elcykler er batteri, motor og elsystem. Motorer er næsten aldrig noget problem mens elsystemet (især panelet på styret) kan være følsomt overfor fugt og vand. Jeg vil anbefale dig en 26″ – f.eks. vores Ebike Explorer med lav indstigning som er velegnet til personer med din højde. Dens store fordel er baghjulstræk – man skal så bare acceptere det udvendige gear, men det går hvis du bruger den rigtige kædespray :-)

 244. 244
  Peter Hartvig

  Hej alle sammen.
  Jeg skriver her, for at berette om min erfaring med “Busetto” El Cyklen, fra Harald Nyborg.
  Cyklen kører nu på tredie år , med det samme batteri. Batteriet er et “Protanium batteri , 24 V, og det er en del af Protanium systemet, som anvendes af af flere forskellige mærker, bla. Raleigh- Batavus og Mustang, og omfatter Batteri- Elektronik styring og motor. Systemet angives at være driftsikkert og avanceret, og det er da også
  min erfaring. Protanium systemet findes også i 36 V. udgave.
  Cyklen findes desværre kun i 26″ tommers størrelse, da den formodenlig er konstrueret til by kørsel, men det er nu ikke et problem, tværtimod, den er nemlig ikke så tung, som de fleste store cykler. Saddelpind og styr kan let justeres op, så den passer de fleste. Cyklens øvrige dele( Mekanik og stel) er af samme kvalitet som på andre cykler. Harald Nyborg har importeret og forhandlet cykler i over 30 år, og er blandt de største forhandlere . Deres service og garanti , har jeg kun god erfaring med.
  Jeg er 73 år, gammel langturscyklist, men på grund af gigt og en lunge/hjertesygdom kan jeg ikke træde en almindelig cykkel, men jeg motionerer dagligt på “Busettoen” fra 10- 20 km dagligt på landeveje , skovstier, og sommetider også over stok og sten. Denne lidt hårde brug, har kostet mig 2 knækkede eger i baghjulet, som jeg selv har udskiftet. Service omkostninger = 6 ,20 kr på tre år.
  Jeg har skiftet sadlen ud fra starten af ( den medleverede”damesaddel” havde form som en stegepande”. men en racersaddel fra Lidl til 75 kr. giver mig fuld siddekomfort.
  Betingelsen for at opnå så godt et resultat hedder VEDLIGEHOLDELSE , Batteriet skal ALTID våre fuldt opladet. selv efter en kort tur hen i Rema efter mælk, på med laderen, Dækkene skal være hårdt pumpet, og alle el kabler og samlinger skal jævnligt sprøjtes med WD 40 (Fugtfortrængende)
  en El cykel passer ikke sig selv, den kræver mere end end en trædecykel.

  Peter

  Peter

 245. 245

  Hej Peter. Tak for din beretning. Det lyder som om du har fået rigtig meget el-cykel for pengene med din Busetto.

 246. 246
  Adam

  Hej alle sammen !
  Med stor fornøjelse har læst mange af jeres indlæg. I morgen skal jeg ud at prøvekøre en el-cykel som hedder Giant 2012 Escape Hybrid i Design Cykler her i Odense. Forhandleren siger at batteriet holder ca. 1000 opladninger og det betyder at hvis man oplader alt for tit bliver batteriet slidt hurtigt. Det er godt at have alle de ting i har skrevet i baghovedet når man skal ud at spørge til el-cykler.
  P/S Jeg vil godt skrive mere, lidt senere, om hvordan det går med mig og min el-cykel .
  MVH Adam

 247. 247

  Hej Adam. Ja tak til at høre mere :-)

 248. 248
  Kim Harder

  Lyder underligt, at man skulle kunne slide et batteri ved, at lade for tit. Har nu altid hørt, at et batteri har det bedst ved, at være opladet hele tiden, da man eller gør flere elmementer sløve i det, og dermed mister batteriet hurtig sin lade evne.

 249. 249
  Kim Jensen

  Helt enig med Kim Harder – batteriet kan og bør muligvis lades op selv efter mindre ture; så holder det. Bruges cyklen ikke, skal batteriet lades op alligevel med jævne intervaller. Li-ion batterier findes ganske vist i forskellige udgaver, hvor nogle, eks LFP (li-fe-po) tåler nærmest ubegrænsede opladninger, mens andre har såkaldt ‘hukommelse’, men fælles for dem er vist kravet om hyppig opladning i forbindelse med brug.

 250. 250
  Adam

  Hej !
  Det var første gang overhovedet at jeg har cyklet på en el-cykel. Dejlig fornemmelse. Jeg tror jeg køber den i morgen. Jeg er forelsket i designet . Det der bekymrer mig lidt er, at den har udvendige gear. Mon man kan påmontere noget ekstra skærm for at beskytte mod snavs? Der tænker jeg på mine bukser. Jeg vil også nævne det med batteriet .Tak til Kim og Kim.
  MVH Adam

 251. 251

  Hej Adam. Lyder godt med en god oplevelse. Jeg er ret sikker på at du kan sætte skærme på på en eller anden måde. Hvis ikke stellet er forberedt til det, kan man få løsninger hvor man klikker det på stellet.

 252. 252
  Adam

  Hej alle sammen !

  Der er gået en måned siden jeg blev ejer af en el-cykel . Tilfredsheds grad på en skaler fra 0 til 10 falder på en 9 med en pil op af.
  Efter nogle små og lidt større forbedringer bland andet : tandhjulet , rettet , sædet , kurv er det virkelig en fornøjelse at cykle de næsten 9 km på arbejde.( 18 km i alt)
  Jeg håber at med tiden kan jeg få lidt mere ud af mit batteri. Der tænker jeg på at lige nu oplader jeg hver anden dag. Senere, når jeg har trænet mit batteri at det er helt OK vil jeg kunne nøjes med (måske) 2 gange om ugen.
  Jeg læst min instruktionsbog og der står at ” Ved korrekt brug og vedligeholdelse: cirka 600 opladnigscyklusser . ”
  Lige nu er modstander af konstant opladning selvom 2x Kim siger ” du skal oplade hele tiden, selv efter en tur til bager ”
  I næste uge skal jeg have påmonteret afskærmning af kæden .
  Senere , når jeg får installeret beholder til regntøj bliver min cykel perfekt.
  P/S Jeg har forhøjet min forsikring.
  MVH Adam

 253. 253

  Hej igen, Adam.
  Godt at høre at du overvejende er glad for din nye el-cykel.
  Jeg er lidt bekymret når du fortæller om batteriets performance. Jeg kender godt tanken om, at et batteri skal ladet af og op igen et par gange for at få det op på fuld kraft, jeg har bare aldrig selv prøvet at det kan så lidt i starten. Måske det var en idé lige at vende det med forhandleren, så du ikke kommer i en situation hvor det viser sig at der reelt var en defekt, og du så har ventet så længe, at det er for sent at få erstatning (‘rimelig tid’).
  Jeg kan godt forstå din modstand mod at lade hele tiden, hvis der virkelig er et begrænset antal opladninger bruger man jo af puljen. Men måske de 600 opladninger blot er anslået for at komme med et konkret mål for batteriets levetid – alder påvirker fx også performance, uanset at man ikke har ladet så meget på det.

 254. 254
  Peter

  Hej Adam.
  Jeg forstår godt at du er i tvivl om opladning/levetid for dit cykelbatteri, for der er mange forskellige meninger om det emne.
  De 600 opladninger du har fået opgivet er ved dybdeafladninger, dvs. afladning til 0 volt ,og det vedrører ikke vedligeholdelses opladning.
  Hvis dit batteri er af Litium/ion type forlænger man levetiden ved at oplade batteriet hver gang det har været brugt ,den såkaldte vedligholdelses ladning (sjatladning), derved undgår man at batteriet bliver dybdeafladet.
  Mit cykelbatteri kører nu på tredie år, med næsten fuld styrke, og det har været opladet flere tusind gange.
  Jeg oplader både mit mobiltelf. batteri og batteriet på min bærbare computer på samme måde.
  Den metode anbefales af de fleste el-cykel producenter.
  Vinterkulde som den, vi har nu er hård ved batterierne, fra +20 C til 0 grader C bliver batteikapiciteten 60% mindre.
  Så når du cykler nu, så tager du batterie af, og oplader det indendørs i varmen, og beholder det indendørs, til du skal bruge det igen.
  Tillykke med din nye cykel, jeg håber du bliver lige så glad for den,som jeg er for min gamle “Ellert”

  Peter

 255. 255
  Adam

  Hej !
  Mange tak for kommentarer og oplæring .Jeg er mere sikker nu og jeg fornemmer at det er faglig rådgivning . Mit batteri hedder Sanyo Li-ion 36V-8Ah og jeg håber jeg kan bruge det i mindst 3 år ligesom Peter.
  MVH Adam
  P/S Det er lidt sur med alt den sne nu om dage.

 256. 256
  Adam

  Hej Peter !
  Kan du fortælle mig hvad der sker hvis jeg glemmer og oplader mit batteri 5 eller 10 timer over tid?
  MVH Adam

 257. 257
  Kim Harder

  Hej Adam.

  Hvis din oplader virker, som den skal, så sker der ingenting. Når batteriet er fuldt opladet, så stopper opladeren. Normalt er, når der lades lyser opladeren rød, og når opladning er fuldført bliver dioden grøn.

  Hellere lidt for længe end lidt for lidt, da det vil ødelægge batteriet, hvis det ikke bliver ladet fuldt op, når ladning er påbegyndt. Hvis dette sker, er der nogle elementer i batteriet, som bliver dovne, og så mister batteriet hurtigere evnen til, at blive fuldt opladet, og dermed taber det hurtigere kapacitet.

  Hilsen

  Kim

 258. 258
  Mette Aschlund

  Hej alle I kloge el-cykel-mennesker herinde :-)

  Jeg er igang med at købe min første elcykel. Jeg har pt. en kildemoes på prøve. Min plan er at cykle på arbejde i sommerhalvåret – hvilket er 2×18 km. Jeg havde min første tur idag – og det gik over al forventning. Cyklen er med 7 indvendige gear og et el-lithion batteri. Cykelhandleren siger 600 fulde opladninger – og en rækkevidde på ca. 50 km afhængig af hvormeget jeg selv træder i pedalerne. Jeg har tidligere prøvet en winther + en E-fly cykel, men er egentlig faldet lidt for denne Kildemoes cykel – der iflg. cykelhandleren er designet til det danske vejr. Han fortalte iøvrigt at batteriet har bedst af at lade indedøre – og i det hele taget ligge inde, når cykelen ikke bruges.

  Er der nogen, der har erfaringer med Kildemoes? Eller er der andet, I mener, jeg skal være særlig opmærksom på?

  Venlig hilsen
  Mette

 259. 259
  Adam

  Hej Kim!
  Tusind tak for rådgivning . Jeg er nu mere rolig hvis jeg skulle glemme batteriet i opladeren natten over.
  MVH Adam

 260. 260
  Milan Olsen

  Lithium-ion batteri må gerne klat lades eks. via bremse effekten fra el-motoren eller når batteriet ikke er afladet helt endnu.

  Det har heller ikke “memory effect”, dvs. at afladning og genladning ikke er nødvendigt, det selvaflader også minder end NiMH batterier gør.

  Til gengæld mister Lithium-ion batterier mindst 20% kapacitet pr. år, hvilket har stor for en el-cykel når batteriet er eks. 2-3 år og rækkeviden er for lav så står man med en tidligere udskiftning. Dog fås de også i høje kapaciteter, eks. er mit batteri på hele 504W (36v) og er opgivet til 150 km.

 261. 261
  Ditte

  Hej el-cyklister,
  jeg har lånt en el-cykel hos den lokale cykelhandler i en uge, og jeg har cyklet og cyklet hele weekenden! Det er nu et must-have til mine bakkede arbejdskilometer! Jeg skal dog ikke have den type, jeg har lånt, så jeg er (som flere af jer andre herinde) på jagt.
  Milan, der har skrevet lige ovenfor – hvad er det for en cykel og hvilket batteri er det, du har købt dig? Det lyder jo overbevisende med de mange W og – især – rækkevidden…? Noget der kan anbefales ellers…?
  Er der generelt forskel på komforten, opbygningen, holdbarheden, rækkevidden osv. ved de flade “under bagagebæreren-batterier” og de mindre “taske- og lignende-batterier”?
  Jeg har kigget på bl.a. fantombike.dk og set nogle nye cykler, som er på restlager og ud fra model ser den ene (en promovec 7g citybike) ud til at være fra 2009. Er der nogen, der ved hvor meget der er sket på udviklingssiden siden da – og altså om det vil være et vildt tåbeligt køb at gøre sig…? Batteriet kan man selv vælge efter kapacitetsønsker, og de er LI-ion. Men der kan jo sagtens være faldgruber – når jeg skal ud og give så mange penge for en cykel, vil jeg jo gerne have én, der kan holde og som er rigtig god. Så jeg vil elske at få nogle tilbagemeldinger…?
  Tak for hjælpen og for nogle utroligt brugbare kommentarer om dette og hint ved elcykling :-)
  Mvh. Ditte

 262. 262

  Hej Ditte. Mig bekendt er det eneste der kan være forskel på en 2009-model og ny model fra Promovec friløb i forhjulet, og så kan der være lidt forskel på hvilket display der er. Friløb føles dejligt, hvis man har været vant til at have den tidlige type, hvor motoren giver lidt modstand, men hvis man ikke er vant til det så savner man det ikke. Display og elsystem ser ud til at være med 3 hjælpetrin i stedet for de 6 trin som man har idag, men her kan du mærke efter om du er typen der alligevel altid bare vil køre med max. hjælp (det gør jeg) – hvis du er det, så betyder det mindre at du kun har 3 trin. Bemærk, det er vigtigt at batteriet er nyt og ikke fra 2009.
  Held og lykke! Mvh. Trine

 263. 263
  Betina

  Jeg købte en BH Neo Race for en måneds tid siden – og elsker den. Den gør mine 10 km frem og tilbage på arbejde til en leg, samtidig med at jeg kan ræse derudad og få god motion. Meeen, havde dog for nylig en ret ærgerlig oplevelse med displayet. Jeg begyndte at opleve fejl 13 som er en displayfejl, hvor forbindelsen ikke er som den skal være. Undersøgte det, og kunne se at holderen var flækket en lille bitte smule (måske en støbningsfejl for der er ikke rigtig noget der kan slå til den der), så man nogle gange skulle vrikke lidt i displayet for at forbindelsen fangede.

  Møgirriterende – det der dog var endnu mere ærgerligt var, at displayet røg af da jeg trak cyklen – og en tur på jorden var mere end det kunne klare. Det smadrede ikke, men det gik i hvert fald i stykker, så jeg måtte købe et nyt (ja til 800 kroner!!!!). Jeg synes det er helt vildt at det kunne gå i stykker så let – er der nogen der har oplevet det?

  Konsekvensen er nu, at det er skuet fast, men jeg synes det er irriterende at jeg ikke kan tage det med mig når jeg forlader cyklen. Det er immervæk en ekstra sikkerhed i forhold til cykeltyveri. :(

 264. 264

  Hej Betina. Det var da irriterende – vil forhandleren ikke give dig et nyt beslag og erstatte display?

 265. 265
  Milan Olsen

  Til Ditte,

  Min er en Batavus se link:

  http://www.batavus.dk/elektrisk/Stelvio-Easy-.htm

  Meget god og komfortable, men også i den noget dyre ende.

 266. 266
  Rikke

  Hej
  Tusind tak for en super skøn blog! Det er så vigtigt med alle de her erfaringer når man skal købe elcykel:0) især for første gang.
  Jeg vil dog lige høre om nogle her inde kunne komme med et godt råd. Jeg er for anden gang blevet opereret i ryggen, er
  33 år gammel, har 25 km på arbejde og vil rigtig gerne i gang med at cykle. Tænkte derfor at en elcykel må være sagen. Vejen til arbejde er asfalteret nogenlunde lige ud, men med masser af modvind (bor i det vestjyske). Jeg har også brug for at få en del hjælp pga ryggen. Den skal samtidig være ufattelig komfortabel, igen pga ryggen. Jeg er rimelig fleksibel på prisen. Den skal bare fungere.
  Mvh Rikke

 267. 267

  Hej Rikke. Tak for din ros og kommentar.
  Jeg vil anbefale dig at prøve en el-cykler med affjedring i både forgaffel og sadelpind. De mange km dagligt kræver nok et meget stort batteri eller en ekstra oplader så du kan lade på arbejde. Og så skal den nok ikke være momentstyret, af hensyn til jævn kørsel med størst mulig hjælp. I din situation er det rigtig vigtigt at du prøver cyklen grundigt, så du er sikker på at det går an med ryggen. Håber du finder en god løsning.

 268. 268
  Rikke

  Hej Trine Louise.
  Tusind tak for dit hurtige svar. Jeg synes det er nogle vigtige pointer du har og vil helt sikkert tage det med mig: God affjedring, ekstra oplader og ekstra stort batteri + mulighed for at prøve køre cyklen. Tak for det!

  Hvis andre herinde har gode erfaringer, evt nogle som også har ryglidelser, så sig endelig til.

  Har også postet spørgsmålet inde på http://www.elcykling.dk, så er spændt på om der er nogle der kan hjælpe. Jeg vil i hvertfald holde dig opdateret herinde.

  Vh Rikke

 269. 269
  Lars

  Hej jeg vil tilføje mine erfaringer med en E-Fly El cykel købt den 13-6-2013 hos fri bike shop i Roskilde..
  Jeg har købt en E-FLY PREMIUM 36V 7GEAR GRÅ STØRRELSE 28/50cm det vil sige den største model man kan få i herre model… Og det går lige med mine 190cm i højden jeg har ikke problemer med at cykle på denne model…
  Og jeg glæder mig hver gang jeg skal ud og cykle den giver stor frihed man er ikke bange for at komme til en stejl bakke.. den suser man lige over uden problemer….Men det er vigtigt man følger service da visse dele har det med at rasle løse…. har pt.. kørt 500km og skal til første service….mvh Lars Thomsen.. Roskilde

 270. 270

  Hej Lars. Tak for din kommentar. Det er altid interessant at høre andres oplevelser med el-cykler. Jeg forstår det sådan, at du alt i alt er godt tilfreds med din eFly :-)

 271. 271
  Kenneth Vittrup

  Jeg vil også gerne dele mine erfaringer med min Batavus E-Go Stratos herre cykel. Den bruges til og fra mit arbejde ca. 30 km dagligt – derudover til en tur ned i byen og retur (10 km). Jeg har kun haft cyklen i 5 dage men er allerede godt tilfreds med mit køb. En robust cykel der holder strøm til mit daglige behov, hvor den kører på fuld styrke. Prisen var 13000 kr men med rentefri afdrag over 24 mdr. hos Fri Cykler. Den erstatter vores bil nr. 2. Når jeg har haft cyklen i længere tid, vil jeg give en opdatering!

 272. 272

  Hej Kenneth. Tak for din kommentar. Skriv gerne igen om din Batavus, når du har fået flere erfaringer.

 273. 273

  Hej Trine.
  Super god pointe med at huske, at man også skal tage prisen på elcyklen med indover, når man skal til at investere i en ny elcykel.
  Tak for indlægget – jeg håber du finder en ny måde, hvorpå du kan nyde medvind på cykelstierne i alt slags vejr :)

 274. 274

  Super godt indlæg. Er netop på udkig efter en gave til en af de “gamle” derhjemme som ønsker sig en el-cykel,. Takker :)

 275. 275

  Velbekomme, Mads. Håber du finder en god løsning.

 276. 276
  Orla Bak

  Hej alle, efter længere tids overvejelser tog jeg for 14 dage siden den store beslutning at investere i en El cykel, som udelukkende er købt for motionens skyld, har et job som kræver 70.000 km i bil i årets løb. Da vi bor i et hul i landskabet som gør uanset hvilken vej der vælges møder man bakker, som kræver ekstra kallorier på vores almindelig cykel som vi havde besluttet at ofre et eftersyn på hos POLAR CYKLER i Aalborg, I den forbindelse fik keg muligheden for at prøve en EL CYKEL, og fik et godt tilbud på en Model som hedder Elvira Madigan til 8995,00 kr , som kun fandtes i 2 farver og lidt klodset af udseeende, så valget blev en bedre udgave fra Winther, til 11.000,- som design mæsigt var lidt mere chick, og i farven Mat sort, med et batteri med mere kapasitet 36 V , litium, som der ved normal brug ville kunne række 50 km,

  Jeg føler virkelig det er en god investering, og cykler hver dag min 10 km for motionens skyld, har cyklet tæt på 200 km på 2 uger, men i denne uge lykkedes det mig at køre batteriet tom, som skete ved foden af den største bakke på ruten, dermed oplevede jeg at cykle uden hjælp, den er med sin 25 kg egenvægt lidt træls at cykle på uden hjælp, og specielt når det nu skete på en grusvej.

  Jeg ovvejer derfor at købe mig et ekstra batteri som jeg vil have med i reserve, tror det vil være wdet optimale, men glæder mig til der kommer så meget salg i El cykler at også batterierne kan masse produceres, og sælges eller ombyttes til en favorabel pris, alene dette kan vel være medvirkende til flere får lyst til at vælge en El cykel, og cykle fremfor at vælge bilen
  og dermed give cykelhandlerne en velfortjent opblomstring

  Jeg valgte udelukkende Polar Cykler i Aalborg p.g.a særdeles god vejledning, god service, også når der er tale om vedligeholdelse som kræves for garantien holder.

  Samme vilkår får man altså ikke ved at handle en cykel i en T Hansen, eller Discount butik, så i tilværelsen har sin naturlig pris.

 277. 277
  Francisco Pires

  hej, måske kan nogen hjælpe mig med følgende: i 2007 har jeg medbragt fra Kina (i forbindelse med en arbejde opgave) 2 el-cykler + 4 batterier. Selv om de havde været meget billige, har de kørt fint lige siden dog kun 4-5 måneder/år, dog ikke det sidste år. Jeg har prøvet at oplade dem i år men de er nok kaput. Jeg er overbevidst, at selv cyklerne er helt fint. Hvor kan jeg (måske) få dem repareret, kan man det og opladet til en ny leve tid? Er det overhoved muligt? Eventuelt at køre med en batteri, der kan tilpasses? Findes nogle alternativ specialister?
  vh

 278. 278

  Hej Francisco. Hvis man kan åbne batteri – kassen uden at ødelægge den, vil jeg tro det er muligt at skifte batteri-cellerne, men jeg ved ikke hvem der kan hjælpe dig med det. Måske en batteri-ekspert?

 279. 279
  Richard Torp

  Snak evt. med dem her http://www.himex.dk/side.asp?Id=78240

 280. 280
  susanne

  Hjælp der er vand i dioderen eller havad den nu hedder..duuer nu ikke igen..Råd?
  MVH sus

 281. 281

  Hej Susanne. Hvis det er noget med vand, så er det min erfaring at elektronik virker igen når det tørrer. Det kan tage nogle dage før printplader osv er helt tørt.

 282. 282

  Hej Orla. Tak for din kommentar, og tillykke med din nye el-cykel. Mht. batteriers pris så er jeg ikke så optimistisk som dig. El-cykler har været på markedet i mange år efterhånden. De udgør efterhånden en temmelig stor markedsandel i Danmark, og en endnu større i andre dele af Europa, desværre uden at det har påvirket priserne nedad.

 283. 283

  hej Francisco Pires
  prøv at snakke med anders hos fantombike Telefon:
  7682 2010 og så tryk 1 for jyllands afdelingen
  du kan også forespørge via Info@FantomShops.dk
  han har erfaring med udskiftning af celler i batterier
  hilsen Jørgen

 284. 284
  Kim Harder

  Nej hvad angår batteri pris, å må der være nogle, som tjener godt. Når man se, at et 12 volt batteri kan købes for omkring 300 kr., så vil jeg mene et batteri max skulle koste omkring 12 – 1400 kr. :-)

 285. 285
  Erik Hendrup

  Da min kone for 5 år siden fyldte 70, fik hun en Kildemoes el-cykel, og en uge efter havde jeg også købt en! Vi har faktisk ikke haft nogen problemer med dem. Den bør jævnligt kalibreres (hvordan står i manualen). Vi kører meget på grusstier i Vestskoven og Hareskoven, men ingen punkteringer grundet såkaldte punkterfrie dæk. Kildemoes er ekstrem tung (over 30 kg.). På trods heraf er Kildemoes noget vakkelvorn (damemodel til begge), og på længere ture fik jeg ondt i håndleddene, da jeg havde stor vægt hvilende på styret. Kildemoes giver enormt megen hjælp (iflg. min cykelhandler den kraftigste hjælp af samtlige fabrikater). Jeg gik så på jagt på nettet for at finde en bedre cykel, og stødte på det hollandske mærke Gazelle, som har et meget stort udvalg, og valgte modellen Gazelle Orange Plus Innergy XT til ca. 16.000 kr. Hvis du vil læse en god test kan du klikke ind på : http://www.bicycles.net.au/2012/12/gazelle-orange-innergy-xt-ebike-commuter-review/
  De har også en vældig god brochure.
  Jeg gik så til min cykelhandler i Skovlunde Centret (som altid giver en ekstrem god service) og prøvekørte vidunderet. Det var en fantastisk oplevelse. Den kørte som en drøm! Man kan vælge mellem 3 batterier (7-9-11 AH) – jeg valgte 9 AH og kører over 50 km pr. opladning i bakket terræn (altid med hjælp – enten i stilling normal eller boost. Leveres normalt med dækket Continental Town ride, men da vi kører meget på grus, skiftede han den (uden beregning) ud til Schwalbe Marathon Plus, som er et af markedets bedste punkterfrie dæk. Man sidder formidabelt godt på cyklen. Fjedrende forgaffel og saddel. Indbygget for og baglys, som drives af batteriet. Cyklen vejer kun 21,4 kg (uden batteri), og den kan sagtens bruges uden batteri (hvad Kildemoes faktisk ikke kan). Da cyklen blev leveret, tog jeg nogle prøveture, og sammen med forhandleren bestemte vi os for, hvor meget hjælp jeg ønskede i stilling Normal og Boost, hvorefter han tilsluttede cyklen til en computer og indstillede motorhjælpen til mit behov! De første to gange blev batteriet kørt næsten i bund (for at massere batteriet) og derefter bliver den opladet hver dag efter brug (sjatladning). Jeg valgte rullebremse (en slags skivebremse) til baghjulet. Displayet viser niveau (Eco-Normal eller boost) samt total kørte kilometre eller trip samt gennemsnitshastighed under trip! Og selvfølgelig ladestand.
  Alting ved cyklen oser af kvalitet. Jeg har kun kørt omkring 500 km til dato, så det bliver spændende at se, hvordan den arter sig fremover.

 286. 286
  Ulrik

  Er der nogen her på siden der har erfaring med mærket Kalkhoff. Jeg har kigget på en pro connect X24, men det kunne være rart at vide noget generelt om kvaliteten, holdbarhed af motor , batteri osv.

 287. 287

  Hej Trine Louise

  Jeg har en KOGA damemodel fra Ebike som jeg nu har kørt 3000 km på siden Maj. Pragtfuld cykel for en 69 årig der trænger til noget motion og som har svært ved at svinge benet over bagagebæreren med læs.Jeg kører til og fra arbejdet,40 km ialt, hver dag fra Allerød til Gentofte.10% af distancen klares uden motorstøtte, som ikke er nødvendig på “flad” vej. Jo jeg er stadig på arbejdsmarkedet. Men min vej rummer Geels, Birkerød og Høvelte bakkerne og her kommer motoren til sin ret.Jeg er 50 minutter om turen!

  Men en detalje som undrer mig, ingen….altså ingen jeg kunne få øje på…nævner at de digitale display ikke kan tåle kulde, selv om det påstås, at man kan køre med cyklen ned til minus 15 grader

 288. 288

  Hej Bjarke. Takf or din beretning. Det lyder som om din el-cykel giver god værdi i den daglige transport, du må også spare nogen penge i forhold til at tage bil eller tog. Jeg har ikke selv oplevet et display der ikke kan tåle kulde – kan det være en løs forbindelse?

 289. 289
  Kristian

  Så vidt jeg er informeret er Batavus de eneste der giver 24 mdr garanti på deres batterier. Det syntes jeg siger lidt om at de mener det seriøst.

 290. 290
  Richard Torp

  BH`s nyeste (ved ikke hvor langt det går tilbage i tiden) modeller har tre-års garanti på deres batterier :-)

 291. 291
  Kim Harder

  24 måneders garanti på batteriet mod fabrikations fejl, men jeg vil ikke blive forbavset, at hvis man køber en cykel nu, og kommer til juni og vil have nyt batteri, da det man har er gået død, så tror jeg ikke man for det. Det bliver så koldt her i danmark, at de nemt kan tage skade. Hvis man lader i et koldt rum, og har længere på arbejde, så tære det hårdt på battericellerne.

 292. 292

  Mig bekendt giver næsten alle mærkevarer leverandører 2 års garanti på batteri, hvilket ikke er det samme som reklamations ret. Hvis der gives garanti på batteri, er det dog som regel med forskellige betingelser…
  F.eks skal man hos ProMovec, Raleigh, Winther, Centurion og Nishiki registrerer sit batteri senest 8 dage efter man har købt for at få garanti på 2 år istedet for reklamations ret. Der garanteres en rest kapacitet på 70% efter 2 år.
  Der gives hos disse mærker endvidere 3 års garanti på motorer.

  Batavus og Gazelle giver begge også 2 års garanti, men kan ikke huske om det er med 70 eller 80% rest kapacitet.

  BH giver 3 års garanti, og Move Easy giver også 3 års garanti på batteri og desuden 4 års garanti på motor. Begge har også en minimums kapacitets garanti på 70-80% af batteriets kapacitet fra ny af. (Kan heller ikke huske den præcise procentsats’s)

  For at kunne kræve garantien aktiveret ved test af et defekt batteri, kræves det at batteriet er blevet vedligeholdt og ikke misbrugt. Kapaciteten kan testes i en specielt batteritester, og de fleste nye batterier har en forbruger log der registrerer hvordan batteriet er brugt og vedligeholdt. Batteriet har også elektronik der sørger for at batteriet op- og aflades korrekt, så der er sket rigtigt meget inden for batteri teknologi i de sidste år.

  Normal garanti ifølge lovgivningen er 6 måneder, efterfulgt af 18 måneders reklamationsret, og det er bestemt ikke det samme som 2 års garanti….

  Med venlig Hilsen
  Anders
  FantomBike.dk

 293. 293
  Richard Torp

  Hvis det er mig du svarer er dette ikke rigtigt, ifølge det jeg så i papirerne fra BH da jeg havde en Neo Cross.. Den cykel i linket har 3 års garanti på batteri og det har de andre også, dog står det ikke ved alle cyklerne. Selvom det ikke står ved Neo Cross som jeg havde i 4 måneder, var der vedlagt en seddel om 3-års garanti.
  Og jeg VED af erfaring at Move Easy (BH) ikke render fra deres ansvar ang. reklamationer og garanti, men det er en helt anden cykel-historie :-)
  “Vægt 24 kg Garanti batteri. 3 år. (80% batterikapacitet tilbage)”

  http://easymotion.dk/index.php?neo-29

 294. 294
  Kristian Dalgaard

  Nu er der jo forskel på garanti og reklamationsret. Det kan måske være nogen af forskellen ?

 295. 295
  conny karina andersen

  Jeg anskaffede en ny el lad cykel hos Andersen og melgaard her i januar 2014 på deres side beskriver de den kan køre mellem 40 og 45 km pr opladning. Lykkelige mig tænkte jeg og nuppede et eksra batteri oveni så var jeg jo sikret at kunne komme rundt omkring uden problem. Men det holdt ikke stik tværdigmod. Under 10 km på opladning og har forsøgt at få dem i tale men de ringer ikke til mig. Trist og ufatteligt en forhandler er sådan. Jeg må nu gå rettens vej for at få det jeg har betalt for. Så Anbefaler andre at sikre jeg mod den slags og ikke tro på alt de skriver og siger om de batterier og deres kunnen osv mvh conny en tris ellad cykel ejer idag mindre end ½ md efter jeg har fået den :-(

 296. 296

  Hej Conny Karina. Øv, sikke en dum historie, jeg føler med dig. Jeg synes det lyder mærkeligt at du slet ikke kan få dem i tale. Har du købt den som internet-ordre? For så har du jo 14 dages fortrydelsesret. Hvis der er en forretning eller et kontor kunne du prøve at møde personligt op. Men ja, ellers må du i gang med det juridiske system – sikke noget. Husk også at advare på http://www.trustpilot.dk hvis du ikke allerede har gjort det!

 297. 297
  Richard Torp

  Km antal på et batteri opgivet af visse forretninger og fabrikanterne af cykler, er noget en alm. person umuligt kan nå.
  Min cykel som er en Ebsen Cross er sat til 90 km, men Fantombike har lavet deres egen test (som de gør med alle deres cykler) og sat min til 45 km. Sommetider kører jeg lidt under de 45 km og jeg har også haft den oppe på 65 km.
  Men læs lidt på Fantombike http://www.fantombike.dk/pl/El_cykel_oversigt__Rækkevidde_i_km_191.aspx

 298. 298
  Kim Harder

  Conny det lyder træls sådan noget, men hvad angår de km som du siger, så tror jeg desværre, det er rigtig, at den kun kan klare max 10 km. Det er en stor ladcykel? 200 watt motor med kun 9 AH batteri. Det er koldt, så batteriet arbejder med nedsat kraft.

  Kan godt se de skriver i frostvejr, Gad vide hvilken teknik de har opfundet, siden den cykel skulle kunne køre så langt i frostvejr. Det kræver, at de kan varme batteriet op. Så skal der bruges power til det, også reduceres rækkevidden.

  Jeg gad godt se de test, hvor en cykel af den størrelse skulle kunne køre op til 45 km på en opladning. Det må være en veltrænet cykelrytter, som har kørt den distance en varm sommerdag, ved laveste hjælpe trin.

  Retur med den til Andersen og Meldgaard, så må de lave under garantien, så den kommer til, at leve op til det de skriver, eller må de betale dig pengene tilbage, så du kan finde dig en cykel, som lever op til det den skal kunne.

  Ellers så hedder det vel forbrugerombudsmanden?

 299. 299
  Kim Harder

  Ups glemte det lille hak :-)

 300. 300
  David

  Skulde bare skrive inlæg nr. 300. Fantastisk respons her.
  Har en cykel som forhåbentlig skal udstyres med en direkte-drive motor (lydløs og uslidelig).

 301. 301
  Knud

  Hej. Hvad mener du om: mcu elcykel med 7 gear? Der står både godt og mindre godt om den på de forskellige opslag. FORVIRRET…..

 302. 302

  Hej Knud. Jeg kender slet ikke det mærke eller den model du henviser til, men når jeg ser på annoncer for den på nettet kan jeg se, at det er en el-cykel i den billige ende. Det er tilsyneladende et standard-stel med mærke-gear, hvor du formentlig vil kunne få reservedele til den traditionelle del af cyklen. El-delen ser ikke ud til at være fra Promovec, hvilket betyder at du kan få svært ved at få reservedele og nyt batteri, hvis den evt. ikke længere produceres om 2-3 år. Men her og nu er det sikkert en udmærket el-cykel, og til den pris er du måske indstillet på at skrotte den, når batteriet er udtjent.
  Jeg kan se at der er en diskussion på el-cykling.dk, hvor en erfaren elcyklist Vildkat og dk1 diskuterer gear. Det ville jeg ikke tage så tungt, hvis jeg var dig. dk1 ejer Fantomcykler, og naturligvis en økonomisk interesse i at kritisere modeller han ikke selv fører. Vildkat er en positiv og erfaren elcykel-forbruger med et mere bredt perspektiv.

 303. 303
  Richard Torp

  dk1 har jeg nu altid set som objektiv og jeg tror ikke han “kritiserer” andre cykelmærker han ikke sælger blot for at kritisere, men fordi han har en pointe, hans egen pointe som vi har vores.
  Jeg kan absolut ikke se at el-cykling.dk bærer præg af at dk1 ejer Fantombike, faktisk har jeg ofte tænkt over hvor neutral dk1 er i det forum.
  Der er også et under-forum for alle forhandlere som de kan benytte og der kunne de jo så “modsige” dk1 hvis de mener hans svar og oplysning er for at fremme hans egne økonomiske interesser.
  Nu vil jeg ud at rulle en lille dejlig forårs tur på 31 km….go` søndag! :-)

 304. 304
  Josefine

  Hejsa!
  Sikke mange indlæg her – spændende :-)
  Jeg er ved at gøre mig klog på markedet og vil gerne investere i en elcykel. Jeg skal cykle mellem 16-20 km om dagen, ca. 3-4 dage om ugen. Jeg har kig på den her model, bla. pga prisen. Er der nogen er jer der kender den og vil udtale jer om det er et ‘fornuftigt’ køb?
  På forhånd tak :-)

  https://webshop.coop.dk/vare/dame-elcykel-7-gear-mustang-passion-sort-alustel-51-cm-koerer-40-50-km-pr-ladning/5700380536483

 305. 305

  Hej Josefine.
  Det er sikkert en udmærket cykel. Hvis du ikke skal cykle mere end 20 km. på en dag, så kan den str. batteri sagtens klare det på en opladning.
  Når du ser på cykler i den billige ende af skalaen er det hovedsagelig kvaliteten af materialerne og muligheden for at få reservedele, som kan bekymre. Hvis cyklen skal stå parkeret udenfor i regn kan der blive problemer med rust. Og det er vist lidt forskelligt hvor god service forbrugerne oplever i Kvickly når det kommer til reparationer af cykler – gå evt. ned i den Kvickly du i givet fald ville handle med og tal med dem og se om du føler at de kan håndtere det, hvis du kommer og siger at nu er der en dims der er knækket eller at batteriet kun kører 5 km på en opladning.

 306. 306

  Hej Josefine.
  Det er sikkert en udmærket cykel. Hvis du ikke skal cykle mere end 20 km. på en dag, så kan den str. batteri sagtens klare det på en opladning.
  Når du ser på cykler i den billige ende af skalaen er det hovedsagelig kvaliteten af materialerne og muligheden for at få reservedele, som kan bekymre. Hvis cyklen skal stå parkeret udenfor i regn kan der blive problemer med rust. Og det er vist lidt forskelligt hvor god service forbrugerne oplever i Kvickly når det kommer til reparationer af cykler – gå evt. ned i den Kvickly du i givet fald ville handle med og tal med dem og se om du føler at de kan håndtere det, hvis du kommer og siger at nu er der en dims der er knækket eller at batteriet kun kører 5 km på en opladning.

 307. 307
  Birte Pedersen

  Hej
  Jeg købte en Promovec Electric Element med 200w motor, 8 gear og et Panasonie Li-ION batteri 9AH x 36V=324 watt-timer, den 28.05.2010, d.v.s. for 4 år siden, jeg gav Kr. 13.999,- for den.
  Først nu er batteriet helt Flat, det har kørt lidt over 3000 km.Det skal siges at jeg fortrinsvis kun køre fra ca. 1.april til ca. 1.november og batteriet er altid blevet taget af cyklen hver aften og taget med hjem. I vinterhalvåret er batteriet blevet opladet een gang hver måned som anbefalet når man ikke bruger cyklen. Det skal også siges at jeg ikke på noget tidspunkt har været ude i en punktering, og slidbanen på dækkene er stadige meget fine, jeg synes selv jeg har passet rigtigt godt på min El-cykel.
  Men nu har jeg sendt batteriet til det firma ( Himex i Sønderborg) der reklamere med at de kan reparerer batterier til El-cykler for Kr. 449,- men nu skriver de til mig at de ikke kan reparere det, men de kan sætte en ny indmad i på 12AH, som skulle være stærkere til Kr. 3.199,- alt. incl. Derfor skal jeg spørge om der er nogen der ved noget og evt. har haft erfaring med dette firma, såvidt jeg kan se på nettet er der ikke andre firmaer der kan lave disse reparationer.
  Mange Gode Hilsner fra en meget tilfreds eL-cykel ejerer Birte P. København

 308. 308

  Hej Birte. Jeg har godt hørt om Himex, og de har også været i DR-programmet Kontant for nylig i et program om el-cykel batterier. Jeg kender ikke kvaliteten af deres arbejde, men det er også mit indtryk at de er de eneste på markedet. Dit valg handler vel om køb af nyt færdigt batteri contra at få Himex til at forny det eksisterende. Du må sammenligne udgiften ved de 2 muligheder, og se hvad du føler mest for. Promovec har jo 2 års garanti på deres batterier, hvis man registrerer batteriet hos dem, men et tilsvarende batteri som det Himex tilbyder er nok væsentligt dyrere.

 309. 309
  Malene

  Hej
  Jeg købte en kildemoes Logic elcykel for 3 måneder siden, og jeg er som sådan tilfreds. Batteristørrelse kunne man ikke vælge, så det hedder, at man skulle kunne køre mindst 50 km, og det har også været tilfældet indtil videre. Kun hvis det har været meget modvind, har jeg kunnet køre mindre. Den længste tur har været knap 100 km på en ladning, men jeg kan også mærke, at jeg er kommet i bedre form, så motoren behøver ikke hjælpe så meget til :-) jeg fik skiftet batteriet efter 1200 km, fordi det simpelthen gik død! Det holdt op med at trække (heldigvis på vej HJEM fra arbejde), og så kunne det ikke lades op længere.
  Men jeg skriver, fordi jeg har et spørgsmål vedr dæk. Jeg har nu kørt 1500 km, og dels er mit bagdæk punkteret 3 gange (punkteringer sker, så det er ikke så meget det), og dels er der stort set ikke noget mønster tilbage længere. Fordækket er ikke slidt overhovedet. Jeg har nu afleveret cyklen hos cykelhandleren, så han skifter dæk og slange til noget forhåbentlig mere slidstærkt og punkterfrit ( jeg skal kun betale for delene, ikke for monteringen). Men kan det virkelig være meningen, at bagdækket skal slides så hurtigt? Hvilke oplevelser har I andre?
  Mvh Malene

 310. 310
  Jonas

  Jeg købte i januar en elcykel fra bilka til 4700,- Det er en Puch og jeg fik den stærkt nedsat.
  den har indtil nu kørt uden problemer. Der er kosmetisk rust alle vejene men selve stellet og hjul osv er i fin stand – og man skal ikke glemme at det er en lavbudgetcykel. (kan dog ikke forstå man ikke bruger rustfaste skruer når nu prisforskellen er så lille)
  Jeg cykler ca 40km hver dag og det er en stor hjælp når jeg har ungen i traileren bagved. Til gengæld er det for mit vedkommende ikke en stor fordel når jeg selv cykler. Jeg kommer hurtigt over de 25km/t og så stopper motoren, derfor bruger jeg kun strøm opad bakke og i hård modvind.
  Det er min første elcykel, og jeg regner ikke med at skulle ha en til når den skal skiftes ud. Dog vil jeg sige man får meget cykel for pengene hvis man kan finde den på tilbud.

 311. 311

  Hej Jonas. Tak for din fortælling. Jeg er tilbøjelig til at være enig med dig mht. value-for-money med tilbuds-cykler. Selv de dyre el-cykler bliver slidt op relativt hurtigt.

 312. 312
  Esmat

  Vi har købt to elcykler og begge i Bilka. Efter 7 år på kontor stol hjemme og nulmotion var det herligt at komme 32 km henne på ferie til Rønde. Vi havde to tunge cykel trailer med og kørte stille og roligt i laveste støtte niveav. Det ikke at frygte bakker, modvind eller træthed er vidunderlig ved en elcykel. Nu cykler jrg 15 km om dagen og har betydeligt bedre kondition, vil jeg købe en ny når cyklen er slidt. forhåbentligt først efter de 3 til 4 år:-) min kones har holdt de tre år. I harald nyborg kan man købe en til under 6000 kr. En lille træls ting ved elcykler er hastigheden. man skal være indstillet på at blive overhalet af aller slags cykler på lige strækninger. Dog er der revanche op ad bakke, i stærk modvind selv når man har ungerne med i cykel traileren. Vi har ikke haft bil de sidste 2,5 år, også fordi mange af de ting positive ting der ved en bil får man med her. som fri til bare at komme af sted, fra dør til dør, ugeneret samtidig med at man slippefor bilens stres, omkostninger og parkerings bøvl. Forleden skulle vi 5 forskllige steder henne, det kunne ikke have gjort med bus. Elcyklen er for mig et af det vigtigste opfindelser i hverdages-anvendte-ting-sammenhæng. En fornøjelseren økonomisk, sundhedsmæssigt, mobilitet og ikke mindst grøntænkning. God vind alle sammen :-)

 313. 313

  Tak for din historie. Jeg har p.t. min el-cykel på værksted og har undgået den i 6 uger – nu er jeg helt ude af form. For mig er der den største ulempe ved el-cykler, at forhandlerne ikke kan finde ud af at reparere den dem.

 314. 314
  Birte Pedersen

  Hej Igen
  Jeg skrev den 28. maj 2014 om Himex, det viste sig at da jeg havde ventet i ca. 1,5. md. på rep. af mit batteri var min tålmodighed sluppet op, de påstod hele tiden at de ventede på nye komponenter fra Kina men det ville jeg ikke vente på yderligere. Jeg købte så et nyt batteri hos en super cykelsmeden/Cykelhandler (her havde jeg iøvrigt også købt min El-cykel) på Amagerborgade 2 på Amager, det skulle vise sig at der kun gik 3 dage så havde jeg et nyt super batteri, Li-on 36V 12aH/418 vh, til Kr. 4.500,-, det skulle kunne køre fra 75 – 100 km. på en opladning, så nu køre det igen, ved sidste måling havde jeg kørt 109 km. på samme opladning, så det er jo super, og jeg har til stadighed ikke været ude for en punktering. Jeg har hele tiden været opmærksom og fået oplyst at batterierne holder ca. 4 år, men med det nye skulle jeg kunne køre ca. 6 år med det behov jeg har. Mange Hilsner Birte P. Christianshavn

 315. 315

  Hej Birte. Ærgerligt at det ikke gik med Himex, det lyder ellers som et godt koncept i teorien. Men dejligt med et helt nyt super batteri i stedet!

 316. 316
  Richard Torp

  Himex lavede mit batteri til min Ebsen Cross. Kostede lige omkring 550,- kr incl. porto og her efter ca. 7 måneder er det stadig godt. (har min Ebsen som reservecykel)

  Jeg kører nu kun på cykler der har batteri fra Bosch. Overvejer dog en cykel mere der har batteri fra Yamaha (tror nok det er Panasonic).

  @Esmat – du skriver at en træls ting ved elcykler er hastigheden på lige strækninger, fordi man bliver overhalet hele tiden. Det er da op til dig selv. Jeg bliver ikke overhalet på mine elcykler, så det kommer jo an på hvor megen energi man selv ligger i det. Der er også mange der på alm. cykler bliver overhalet hele tiden og for dem gælder det også om at træde mere så de undgår det. Så på det område er der ingen forskel på en elcykel contra alm. cykel :-)

 317. 317

  Nyt indlæg om reparation af el-cykel:
  http://trinelouise.appelby.net/2014/10/17/el-cykel-til-reparation/

 318. 318
  Birte Pedersen

  Hej Trine Louise
  Ja det er træls med dem der ingen erfaring har med EL cykler, da jeg i sin tid besluttede at købe en EL cykel, var jeg hos ikke mindre end 8 cykelhandler i Storkøbenhavn, men ingen af disse 8 kunne påberåbe sig at have forstand/erfaring med EL cykler, til sidst kontaktede jeg en meget lille lokalt cykelsmed/cykelhandler på Amagerbrogade 2, det skulle vise sig at han var den rigtige, måske du skulle komme til Amager og tale med ham, han hedder Lars på Tlf. 32 54 77 21, jeg kan selvfølgelig ikke garantere for at han kan lave din cykel, men det er måske et forsøg værd, han har også en hjemmeside der hedder http://www.cykelsmeden-amager.dk.
  Mange Hilsner Birte P. Christianshavn

 319. 319

  Hej Birte. Tak for tip! Det er meget værdifuldt at høre om de (få) cykelhandlere der kan reparere el-cykler.


Skriv en kommentar