Journalist-sky

Jeg stikker næsen frem på internettet, på denne blog, på andres blogs og mange andre steder. Som regel skaber det ikke det store postyr, og selvom jeg godt ved at alle mennesker i hele verden kan læse det jeg lige har skrevet, så er der normalt så få reaktioner, at jeg føler at min mening er temmelig ligegyldig i det store perspektiv. Alligevel er det sket mere end 1 gang at jeg er blevet kontaktet af journalister, som gerne vil bruge min historie.

Første gang det skete, handlede det om ejendomsskat. Det endte faktisk med at der kom en journalist og en fotograf hjem til mig, og samme aften kunne jeg se migselv i Deadline og 2 TV-Aviser. Indledningsvist tænkte jeg naivt, at det var en måde at gøre noget for sin sag og få noget bevågenhed omkring et hul i skattestoppet. Men det viste sig at journalisten vinklede sagen, så mit eget budskab (at kommunen skruer på 2 skatteskruer samtidig fordi de er ekstremt pressede økonomisk) kom slet ikke frem. Bagefter følte jeg mig udnyttet.

Næste gang jeg kom i kontakt med en journalist var da jeg selv kommenterede et blogindlæg fra Dorte Toft. Hun skulle skrive en klumme om samme emne til Berlingske og ville gerne bruge de input hun havde fået på bloggen. Hun skrev derfor en mail til mig hvor hun sagde at min forklaring var bedre end hun selv kunne skrive det og at hun derfor vil låne noget af min kommentar til sin klumme og at hun ville kreditere mig. Som sagt så gjort. I dette tilfælde var det rent citat af noget jeg selv havde skrevet, og så havde hun fundet lidt baggrundsoplysninger om mig på min blog. Her følte jeg mig ikke udnyttet, for der blev ikke fortolket eller fordrejet noget af det jeg havde sagt – Dorte Toft var fuldstændig loyal overfor min pointe og historie. Og jeg var faktisk lidt stolt over at en så kendt og dygtig journalist som hende kunne bruge noget jeg havde skrevet.

Når det kommer til det skrevne ord går det fint. Her kan jeg styre hvad jeg vil sige og nøje overveje hvad der skal stå og ikke stå, før jeg trykker på ‘Udgiv’-knappen. Men oplevelsen med TV-Avisen gør, at jeg ikke vil optræde på TV igen. Jeg sagde derfor nej tak til at deltage, da jeg via Facebook blev kontaktet af forbrugermagasinet Kontant da de undersøgte computerfirmaet Dell. De havde fundet min anmeldelse på Trustpilot med link til mit blogindlæg om samme, og ville gerne tale med mig. Klog af skade skrev jeg bare tilbage, at jeg ikke mente jeg havde så meget mere at fortælle end det der stod på min blog, men at de var velkomne til at komme med uddybende spørgsmål via mail. Jeg hørte ikke mere fra dem.

Min lektie er, at ligesom med bankrådgivere og udbydere af bruttoløns-PC’er, skal man også med journalister og alle mulige andre huske at tænke på, at de varetager egne interesser. Man kan godt få det indtryk at disse mennesker vil éen det godt – at de vil hjælpe DIG. Men det vil de ikke. De vil have deres provision/avance/historie, det er det der er deres primære fokus. Det kan sagtens være at der er nogen der også vil tage hensyn til dig eller at man har sammenfaldende interesser, men det kan man aldrig vide, og man må navigere efter at de primært plejer deres egen dagsorden.

Lignende indlæg:


En kommentar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.