Bloggen 2 år

Ups, jeg havde nær glemt at bloggen har 2 års fødselsdag i denne måned.

Der er sket lidt – men ikke så meget – siden jeg gjorde status for et år siden. Besøgsstatistikken indikerer at der er lidt flere faste læsere, dvs. besøgende som ikke kommer ind via Google-søgninger. Jeg er også begyndt at få en del flere kommentarer end jeg fik i starten. Jeg har tilmeldt mig chart.dk, hvor jeg kan se at jeg normalt ligger omkring nr. 100 på hitlisten.

Ind imellem er der pludselig mange læsere. Omkring nytår var der på Ekstra Bladet en afstemning om årets side 9-pige, som ved et skørt tilfælde har givet bloggen utrolig mange besøg via Google-søgninger. Man kan også tydeligt se hvornår de israelske oliemaleri-sælgere er aktive, og her i foråret er det tydeligt at årstiden giver anledning til flere søgninger på el-cykler og chili-dyrkning.

Jeg er også kommet på Twitter i årets løb. Jeg bruger det som micro-blogging og skriver her små hverdags-opdateringer som der ikke er så meget ‘kød på’. Derudover bruger jeg det også til markedføring af bloggen: når jeg publicerer et nyt blogindlæg laves der automatisk en Twitter-update, og så har jeg forbundet Twitter til Facebook så min Twitter-update bliver til min Facebook-status. På den måde får alle mine Twitter-followers og næsten alle mine Facebook-venner besked når der er et nyt blogindlæg. Jeg kan se at jeg får flere og flere besøgende på bloggen via Twitter, det er tydeligvis et socialt medie i vækst.

Alt i alt er det lidt af et markedsførings-ræs jeg har gang i. Altsammen bare fordi jeg gerne vil have at nogen læser det jeg skriver. Det er noget som bider sig selv i halen – hvis man vænner sine læsere til at de får besked i f.eks. Facebook når der er nyt, så går de ikke af sig selv ind på bloggen, selvom de jo bare kunne abonnere på RSS-feed i deres browser.

Men i bund og grund vil jeg bare gerne fortælle lidt om mig selv, jf. den fornyligt opdaterede formålsparagraf. Jeg nyder mere og mere at skrive, og det er i sig selv tilfredsstillende. Jeg vil selvfølgelig ikke stoppe det ned i halsen på nogen. Jeg bruger de markedsføringskanaler hvor jeg føler der kunne være interesserede læsere, men afholder mig fra at trænge mig på med ‘se-mig’-kommentarer på andres blogs o.l.

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.