Vinterferie i sommerhuset

Så er endnu en ferie i sommerhuset ovre. Selvom det er et sommerhus fra 1960’erne, som sikkert ikke er tiltænkt brug om vinteren, kan vi godt være der efter at vi har fået brændeovn. Det er kun et spørgsmål om at tænde godt op, tage ud og købe ind og så går der ikke ret lang tid før der er 20 grader. 35 kvm er hurtigt opvarmet.

En anden ting er vand-installationerne. Vi havde pumpet al vandet ud af systemet da vi forlod huset sidst. Alligevel var der lidt start-vanskeligheder. Vi havde åbenbart ikke fået tømt cisternen på WC’et helt, så der var tilsyneladende éen stor is-terning nede i – vi kunne i hvert fald ikke trække/trykke ud det første døgn. Bruser-armaturet havde vi med hjemmefra, efter at det forrige var gået i stykker af at opholde sig i sommerhuset i frost, så der var ingen problemer, men de to andre vandhaner skulle have varme klude om sig for at virke. Måske man skulle anskaffe sig en form for ‘frakke’ til vandhanerne? Nå, det kom hurtigt på plads, og man kan jo godt skylle i et WC med en spand vand i stedet.

Det blev en fantastisk ferie. Ikke mindst fordi vi fik mulighed for at tilbringe nogle af dagene sammen med min fætters fantastiske hund. Dejlige gåture og kæle-hygge foran brændeovnen – det er god rekreation for sådan nogen hundeelskere som os.

Vi sov rigtig godt i sommerhuset. Det er som om, at når der er HELT mørkt og stille så sover vi bedre. Så det blev til nogle lange, dybe nattesøvne, og vi er tilbage godt udhvilede og med opladede mentale batterier.

Ligesom i efterårsferien tog vi også lidt rundt i området. Vi var igen i Helsinge, hvor vi spiste frokost på et fantastisk cafeteria. Det er i forbindelse med den store Kvickly der er i Helsinge, og grunden til at vi opsøger det igen er at det giver dejlige minder fra barndommen: brun nålefilt på gulvet, træ-gitter i loftet og en skranke hvor man kunne bestille sin friture-ret. En rigtig retro-oplevelse. Ellers er der ikke så meget liv i Helsinge på sådan en hverdag, men boghandelen havde udsalg, så vi kom hjem med lidt læsestof til sommerhuset, både skønlitteratur og nogle skønne bøger om Nordsjælland.

Lidt besøg blev det også til. Dels kom min fætter med familie forbi for at hente sin hund, og så kunne de jo også lige se huset. Og dagen efter kom min ene svigerinde med sine børn til frokost og en gåtur i kraftigt snevejr.

I fredags tog vi forskud på vores bryllupsdag (som er på mandag) og gik igen ud at spise – denne gang fik vi frokost på Brasseriet Gilleleje Havn. Det var en skøn og stemningsfuld oplevelse at sidde med god musik og spise en rejemad med udsigt over havnen. 

Nu skal jeg så have sorteret i de lidt for mange billeder og video’er jeg har fået taget – det kommer nok til at tage resten af søndagen.

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.