iFeber

Hvad er det der sker med folk, når de går ind i Apple-verdenen og køber en iMac eller iPhone? Bliver de hjernevaskede? Det er som om de bliver medlem af en loge for mennesker som er helt specielle og bedre mennesker. Der er næsten noget religiøst over det. Jeg er ked af at sige det til disse mennesker, men det er altså kun villigheden til at betale ca. dobbelt så mange penge for jeres udstyr, der gør jer værdige til dette loge-medlemskab – der er ikke nogen der har givet jer en blåstempling af jeres personlighed.

Man må jo tage hatten af for Apple’s markedsføring. Alle disse rygter og opbygning af spænding op til lancering af nye produkter, som nu igår hvor den her iPad bliver præsenteret. Det er sgu’ meget godt klaret at de kan få Twitter til at flyde fuldstændig over med privat markedsføring. En anden éen kan gøre sig sine tanker om deres evner, når man end ikke kan gå ind på deres hjemmeside og se giraffen – siden kunne stort set ikke vises og var uendelig tid om at reagere.

Jeg skal ærligt indrømme at jeg ikke kender produkterne særlig godt. For det første er jeg ikke villig til at give så mange penge for noget man har kunnet få i årevis fra andre producenter. Og for det andet bliver jeg altså lidt stædig når mine ‘frelste’ venner viser mig deres hvide blanke æsker som var det en fornem antikvitet de selv havde gravet op i en ægyptisk pyramide. Behold den bare for dig selv, når nu du er så glad for den, jeg har mit eget udstyr som dækker mit behov.

Men jeg kan altså ikke lade være med at grine lidt i skægget når jeg hører udtalelser om at iPhone er så dejlig fordi man kan gå på nettet på den. Ja, det har man kunnet på f.eks. Sony Ericsson-telefoner i mange år, ligesom man har kunnet sende MMS og tage billeder. Gud ved om begejstringen for iPad er lige så latterlig – det ser ud til bare at være en kæmpe-iPhone? 

Ligesom jeg er glad for at jeg ikke i gymnasiet blev indfanget af vanen med at tage på skiferie hver vinter (for det ville have drænet mit feriebudget fuldstændig) så er jeg glad for at jeg ikke er med på den Apple-vogn. De Apple-fans jeg kender får straks reaktionen “Må have!” når der kommer nye produkter, men hvad skal man med alle de dimser…. Udover at man kan købe sig fattig, så ender man jo med en kæmpe maskinpark, hvor funktionaliteten i høj grad overlapper hinanden. Så vil jeg altså hellere bruge pengene på en ny lænestol, hvor jeg kan sidde med min Dell laptop blogge eller min Sony Ericsson-mobil og SMS’e.

Stressless Wing

Lignende indlæg:


2 kommentarer

 • Annette i Barcelona

  29. januar 2010

  Trine 😉

  Det har taget mig mange år at fatte hvad Mac hysteriet handler om… Jeg har selv tidligere haft tanken at jeg skal ikke have nogen Mac for det er jo bare et mærke…

  En Mac er et mærke, men den er så MEGET mere end det. Hvis det er fordi vi Mac mennesker fremstår som specielle mennesker… (uden at være bedre eller klogere end PC mennesker) så er det bare fordi at alt er så meget mere simpelt og intuitivt og smukt på en Mac.

  Jeg indrømmer at jeg i disse dage jubler. Jeg har svært ved at få lavet ret meget på Mac’en fordi armene hænger over hovedet i jubel… – Det der fik mig til at vælge Mac var, mac har jeg har talt med fortæller at de aldrig har haft nogen problemer med deres Mac… jeg har brugt PC siden 1990 og har haft masser af problemer med alle mine PC’er… – Nu håber jeg så bare at de Mac bruger jeg har talt med taler sandt…

  Men hver sin smag af alt i livet… Vi er jo heldigvis allesammen forskellige…

  Svar
 • Trine Louise

  29. januar 2010

  ANNETTE!
  Det er da kun godt at du er glad for din nye Mac, og tillykke med den. Det er altid lækkert at få nyt redskab/legetøj, som du også skrev her på bloggen da jeg fik min nye Dell her i efteråret.
  Som jeg skriver i indlægget har jeg ikke prøvet en Mac, så jeg har ikke selv oplevet hvad det er der er så specielt. De features som mine Mac-venner har vist mig har ikke imponeret mig.
  Modsat dig har jeg aldrig haft problemer med mine private PC’er, de har ved pensionsalderen fungeret så relativt godt at de er ‘gået i arv’ til familiemedlemmer med lavere krav til performance.
  Set i det perspektiv har jeg ikke så meget grund til at betale det dobbelte for mit udstyr. Som erfaren IT-bruger føler jeg ikke at jeg har brug for at noget virker intuitivt, jeg har vænnet mig til Windows måde at gøre det på og tror egentlig jeg vil opleve Mac som svær at forstå med den baggrund.
  Men som du siger – godt at der er noget til alle, og tak for at du ikke forsøger at ‘omvende’ mig 🙂

  Svar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.