Sen chilihøst

Idag har jeg været i drivhuset (som vel at mærke er et koldhus, dvs. ingen anden opvarmning end solen) og hente de sidste chilier. Da der ikke har været noget rigtig frost indtil nu, har vi valgt bare at gå ud og hente chilier i takt med at vi skulle bruge dem, og har udskudt at få høstet helt. Resultatet var OK, men det ER sent at høste, og jeg måtte da også lade en del frugter blive fordi de enten var blevet ramt råd eller spist af snegle.

Især Jalapeñoerne var desværre meget ramt af snegle, så selvom der var mange frugter og de var store og flotte, så var høsten ikke så stor som vi havde håbet. Vi havde sat 2 Jalapeño-planter i en plantesæk i kapillærkasse, og de udviklede sig egentlig flot. Men pga. vores sløseri med høsten altså ikke det perfekte resultat.

På den positive side kan siges at det lykkedes os at få en enkelt Chocolate Scotch Bonnet. Forventningerne var ellers ikke for store, for den fik ikke så god en start. Vi fik foræret en lille pose frø af et familiemedlem, som havde været på nettet og købe dem til os. Desværre var det nok nogle lidt gamle frø, for de ville ikke rigtig spire, og først i anden omgang lykkedes det at få en enkelt kimplante. Væksten henover sommeren har ikke været imponerende, men pludselig var der altså her idag en frugt som var fin og brugbar – om ikke andet så til at tage nogle friske frø fra.

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.