Drivhusresultat 2009

Når jeg ser på mine billeder og blogindlæg fra sidste års høstsæson må jeg konstatere, at vi ikke helt får samme resultat af vores indsats i drivhuset i år.

Tomater og agurker er egentlig kommet meget godt i år. Vi har valgt at 3 ud af 4 tomatplanter skulle være de snack-egnede cherrytomater, og det har betydet at vi har fået spist dem jævnt hen. Agurkeplanten har været flink at forsyne os med skoleagurker jævnt henover sommeren, et par gange dog med lidt mange ad gangen, men overskudet det har nabo og familie så hjulpet os af med.

Men chili og peber er godt nok noget længere tilbage i år. Mange sorter er langt fra at være modne, og nogen har ikke sat ret mange frugter. Måske har vi forsømt at fjerne de første 7 blomster på disse planter? I år havde vi 2 peberfrugt-planter i plantesæk, men de er ikke kommet så godt, frugterne er ikke fuldt udviklede og slet ikke modne endnu. Kun en enkelt plante i krukke har en frugt der nærmer sig at være helt rød.

Vi har kun 1 vindue i drivhuset, så i juli og meget af august har vi haft døren stående helt åben døgnet rundt. Det skulle gerne give et bedre indeklima og færre svampeinfektioner, og der har da heller ikke været nogen problemer. Der har også været mange insekter derinde, hvilket jo skulle være godt for bestøvning. Men måske har der alligevel været for koldt? Hækken bagtil i haven er efterhånden blevet meget høj, så måske skygge og åben dør har betydet at der simpelthen ikke har været varmt nok for chili?

Til næste år vil vi nok prøve at begrænse antallet af chiliplanter så der er bedre plads til den enkelte, og så fokusere på afgrøder vi kan bruge i løbet af sommeren, f.eks. aubergine. Vi har nemlig fryseren stoppet med chili fra sidste sæson, og hvis året resultat når at blive modent kommer vi til at ophobe chili helt vildt.

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.