Den første tid i sommerhuset

Dette indlæg skrives siddende på terrassen ved mit og min mands sommerhus. Det er sommerhedt, der er en let vind og jeg sidder i skyggen af en kæmpe nøddebusk. Her er helt stille. Genboen holder fødseldag, det kan jeg se fordi der er flag og flere biler end normalt. Alligevel er her helt stille.

Tidligere idag har vi været i Gilleleje by. Her var fyldt med mennesker, loppemarked og jazz i havnen. Vi spiste en fantastisk frokost på en fiskerestaurant og gik en tur i byen og langs stranden. En rigtig sommerdag, hvor vi for første  gang mærkede lidt af hvad det indebærer at have et sommerhus i Gilleleje.

Forrige fredag fik vi nøglerne til huset, og siden har vi knoklet. I første omgang med at få møbler, køkken og badeværelse klar, og senere med udenoms-arealerne.

Huset solgtes uden møbler, så i dagene op til overtagelsen har vi været flittige gæster i IKEA. Med hjælp fra mine forældre var huset lørdag aften klar til brug med både seng, spisebord, sofa og TV samt køkkenudstyr klar i skabene.

I mindst 2 år har sommerhuset stået ubeboet og fuldstændig uden vedligeholdelse. Selve huset lider ikke så meget deraf, da det var nyistandsat da det blev forladt, men haven bærer selvfølgelig voldsomt præg af det. I forhave og baghave har der oprindeligt været græsplæner, men der var ved vores overtagelse utæmmet eng med græs og ukrudt i en halv meters højde. Indkørslen med ærtesten var temmelig tilgroet med ukrudt, og alle buske og træer rundet om grunden har vokset sig langt større end hvad godt er. En bred terrasse rundt om huset kunne dårligt ses – som det nok fremgår af billederne i sidste sommerhus-indlæg.

En del dage er derfor blevet brugt med diverse haveredskaber, igen hjalp mine forældre til, og nu er det til at komme til rundt om huset.Det har været rigtig hårdt arbejde, og alligevel mangler er stadig meget.

Igår valgte vi at stoppe arbejdet kl 12, og idag har vi holdt helt fri for også at nå at nyde sommerhuset lidt, som beskrevet i starten. Vi har nemlig ikke mere ferie, imorgen pakker vi bilen og kører hjem mod Virum og så starter hverdagen igen mandag.

Lignende indlæg:


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.